I over 100 år har familien Elgsaas sørger for fersk fisk til lokalbefolkningen, og det var Tove Elisabeths oldefar Andreas som startet det hele med en robåt og ei brakke i 1911.
– Fortsatt holder vi til ved den samme kaia her i Kristiansund, og selv om det ikke var planen å bli en del av familiebedriften, har jeg nå jobbet her i 19 år, smiler hun.
Fisken kjøper de vanligvis fra Tustna, Smøla og Averøy, og alt er ferskvare.
– Vi prøver å ha det meste innen fisk og skalldyr i butikken vår. Mye fiskemat er jo sesongbetont, som med reker, kreps og krabber om sommeren og skrei, lever og rogn om vinteren. Fisk er populært hele året, og vi har ellers det meste av saltet og røkt fisk med fokus på ferske fileter.
Olav Elgsaas Fiskeforretning AS har fem ansatte, og leverer til både institusjoner, restauranter og barnehager i nærmiljøet. I butikken har de privatkunder i alle aldre.
– Tilbakemeldinger går på at vi er imøtekommende og har god kunnskap om produktene. I tillegg snur vi oss fort rundt hvis en restaurant ringer og sier det er krise, da kjører vi ut på minuttet!
Utfordringen er å holde produksjonen oppe og samtidig betjene den travle butikken.
– Det handler om å hele tiden å ligge foran, samt å få ferskt råstoff inn slik at vi har nok til å produsere. I tillegg må vi følge med på hva folk vil ha slik at vi kan utvikle oss videre. Det som gjør oss unike, er at vi er så sta at vi vil holde på tradisjonene våre med rene råvarer av høy kvalitet, helt uten kunstige tilsetningsstoffer.