Brannrådgivning – i hele byggets levetid

PID Solutions AS tilbyr brannteknisk rådgivning gjennom hele levetiden til en bygning, fra Prosjektering av brannsikkerhet gjennom Implementering av tiltak, til Driftsfasen.

– Fokuset vårt skal være at vi prosjekterer for driftsfasen. Når et bygg blir prosjektert, er det viktig å tenke på at det skal driftes i mange år. Vi ønsker å følge bygget fra det blir prosjektert og ut dets levetid, og vi har produkter å tilby under hele denne ferden, forteller daglig leder Cathrine Eiken til Bransjemagasinet.


Selskapet PID Solutions AS ble startet i 2012. De har avdelinger i Tønsberg og på Gjøvik med til sammen 11 ansatte. De har høyt kvalifiserte ansatte med mange års erfaring. De driver veldig bredt innen fagfeltet brann, og rådgiverne deres jobber med både standard prosjektering av nybygg og rådgivning til eksisterende bygg. Dette inkluderer også risikovurderinger og simuleringer.


– I tillegg har vi utviklet det web-baserte programmet PiD Drift, som blant annet ivaretar branndokumentasjon, kontroll- og avvikshåndtering.


Eiken forteller at målet er at eieren av en bygning skal ha full kontroll på en enkel og tidsbesparende måte. PID Drift er også en kommunikasjons-plattform hvor for eksempel vaktmesteren i et bygg kan registrere mangler ved hjelp av sin mobiltelefon. Dette sendes da som en oppgave slik at driftsleder kan sende beskjeden videre til en ekstern leverandør som kan utbedre mangelen, forklarer hun.


Det innovative selskapet er stadig på utkikk etter nye markeder og nye muligheter for å videreutvikle systemet. De har nå utviklet et e-læringskurs som tilbys i tillegg til ordinære brannvernkurs de holder ute hos kundene.


– Oppdragene våre er for det meste på det sentrale Østland, men vi jobber også nasjonalt. Blant annet er vi involvert i flere påbygginger og ombygginger av kjøpesentre. For tiden er vi også engasjert med Asko sitt nye lager på 28 000 kvadratmeter i Sande. Sammen med et annet brannrådgivningsfirma (WSP) er vi også brannprosjekterende i Kunstsiloen som skal bygges i Kristiansand.


– Vi jobber ikke bare ut fra pre-aksepterte løsninger, men gjør en grundig vurdering i hvert enkelt tilfelle. Stadig får vi nye oppdrag fra de samme kundene, og det er jo det beste beviset på at man gjør en god jobb.

Les mer...

2018-01-18 12.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv