183062 S2183062 S3183062 S1

Kanskje Sveriges vakreste turistmål

Fjellgården Spiktorp ligger i vakre og trolske Bergslagen. Gården er omringet av dyp skog og mange innsjøer. Gårdens gamle, rustikke tømmerhus har blitt restaurert med omsorg og omtanke for bevaring av gårdens tradisjon. Samtidig er den tilpasset fasiliteter for dagens behov.

Bengt Närlinge driver garden sammen med Liisa Maitilainen, og gården omfatter åtte utleiehus i ulike størrelser. Hvert hus med sin egen unike preg og sjarm. Husene inneholder egne satellittmottagere, og seks av husene tilbyr trådløst internett. Sesongen strekker seg normalt mellom 1. april og 30. september avhengig av snødekke, og paret åpner gjerne for utleie når bakken er bar i skogen.

– Det er mange utenlandske gjester som finner frem hit, sier Bengt.

– Nordmenn, dansker, briter og tyskere er blant de som trives på gården. De bor gjerne lenger enn svenske gjester, som oftest tar de en langhelg. Det som lokker er de vakkert restaurerte husene, naturen med alle innsjøene og roen. I området finnes også en rekke golfbaner og fine turstier.


183062 S3


Hit kommer gjerne barnefamilier, og mange turister trives i miljøet. Iblant kommer flere generasjoner for å bo og ha et hyggelig opphold sammen. Gårdens gjester har også tilgang til vaskemaskin, tørketrommel og strykejern. 200 meter fra gården ligger det i tillegg en meget populær vedfyrt badestamp rett ved Stora Hällsjön.

– Vi låner ut kanoer og tilbyr utleie av sykler, sier Liisa. Her har vi trampoline som lokker barna, og i tillegg tilgang til badminton, krokket, boulespill og dart.

Fjellgården har eierskap i fire innsjøer i området som det kan fiskes abbor og gjedde i. Man kan også sportsfiske mot avgift i flere av områdets innsjøer. Under sommerhalvåret er det ofte rik tilgang på bær og på sensommeren kan det plukkes sopp i skogen. Mange av de utenlandske gjesten begir seg ut på «elgsafari» – området er rikt på vilt.

Flere fine turstier finnes i området, blant annet Silverstien er en drøyt seks mil lang tursti med start og mål cirka fem kilometer fra Grythytta. Stien går gjennom områder som på 1600-tallet var sølvbrudd. Poststien på om lag 56 kilometer knytter sammen Silverstien med Bergslagstien, og har fått navnet etter den gamle poststien som datidens postbud brukte for å levere post. Stien går gjennom fem ulike naturreservat med fantastiske juv, store myrer og gammel skog. Bergslagstien er en 28 mil lang brukervennlig sti som strekker seg gjennom hele regionen delt opp i 17 etapper.

183062 S1


Nede mot Store Hällsjön finnes et treningsanlegg for golfentusiaster. Noen mil bortom ved innsjøen Saxen ligger seks golfbaner. Banene har 18 hull og er en naturlig kupert skogs- og banepark og regnes som en av Midt-Sveriges vakreste. Ja, det finnes nok av grunner til å tilbringe mange dager hos Bengt og Liisa på Spiktorp hotel- og hytteutleie i Bergslagen. Kanskje Sveriges vakreste turistmål!

Les mer...

2018-05-30 09.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • Spiktorp
    • E-post
    • Hemsida
    • Facebook
    • Telefon:
      070-536 40 23 | 0587- 640 23
    • Adresse:
      Spikhyttan 1, 712 95 GRYTHYTTAN
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv