182021182021p182021pa

Lyst på butter chicken til middag?

Det er ikke nok å servere den mest fantastiske maten hvis du ikke også tar deg god tid til gjestene. Det vet de hos Nye Taj Mahal.

Ekteparet Shagufta og Nadeem Butt har drevet Nye Taj Mahal i Oslo siden 1999. Den indiske restauranten er så populær blant stamkundene at mange bare kaller dem mamma og pappa. Det sier litt om hvor ofte de er innom.


– Vi har personlig kontakt med veldig mange av kundene. Det er noe av det vi liker best med å drive restauranten, at vi kan snakke med kundene. Mange av dem har nesten blitt som familie.


Men etter å ha drevet i 19 år, er det klart at maten også står i stil med kvaliteten på atmosfæren og kundeservicen. Hos Nye Taj Mahal har de en stor meny med over 70 retter. Det gir et enormt utvalg å velge i, men nordmenn har allikevel funnet seg noen klare favoritter.

182021pa

– Butter chicken er en spennende og fin kombinasjon av smaker med fløte, mynte, sukker og karrisaus. Ellers selger vi veldig mye av tikka masala med kylling, og vi har kunder som har spist denne samme retten hos oss i alle år, sier Nadeem.


Den senere tiden har de merket en større etterspørsel etter retter med reker, men til vanlig går det klart mest av kylling, med lam som en god nummer to. Hos Nye Taj Mahal serveres alle retter med ris, men mange velger også tilbehør som nanbrød.


– Brødet lages i en ovn som gjør det veldig sprøtt, ferskt og godt. Vi selger mer enn 100 nanbrød hver helgedag, og har mange forskjellige typer. Det søte nanbrødet vårt har blitt veldig populært, og inneholder blant annet litt sukker, mandler, nøtter og kokos, forteller Shagufta, og legger til at det passer godt i kombinasjon med en litt sterk kyllingrett.

Myten om at indisk mat nødvendigvis må være svært sterk, blir dog avfeid av ekteparet. Nadeem forklarer at nøkkelen er å bruke ferske kryddere, og ikke ferdigblandet pulverkrydder.


– Det er viktig at vi bruker riktig krydder. Vi bruker ferskt krydder, og i mindre mengder. Da får du den rette spiseopplevelsen, og unngår den brennende svien du får i magen og halsen av mat laget med pulverkrydder. Det er også viktig å bruke litt mindre krydder slik at man kan smake de andre ingrediensene.


– Indisk mat er ikke lett å lage, og det er veldig tidkrevende. Vi mener at mat er viktig, og vi vet at folk er opptatt av å spise. Man blir det man spiser. Så hvis man spiser god og bra mat, så blir man glad, smiler Nadeem.


182021

 

Les mer...

2018-04-04 14.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv