Matopplevelser i Gamlebyen

I vidunderlige omgivelser i Gamlebyen i Fredrikstad, ligger Majoren. Egentlig heter det Restaurant Major-Stuen her, men på folkemunne er dette Majoren. Her tilbys gjestene en helt spesiell matopplevelse og atmosfære i unike lokaler.

– Jeg tror vi er den eneste restauranten på Østlandet som har et eget viltkjøkken, og her tilbereder vi alt vilt som vi jakter selv. Ellers liker vi å fortelle gjestene hva de har på asjetten, og vi både sylter, graver og røyker selv. Målet er å få tak i råvarer fra Østfold som bøndene produserer etter årstidene, forteller daglig leder Markus Nagele.

  Han er oppvokst i hotell- og restaurantbransjen i Østerrike. Nå er han godt i gang med planleggingen av 25-årsjubileet til Majoren – som ble etablert i 1990. Restauranten er i dag delt opp i Stuen med plass til 70 personer, Kroa med plass til 40, og Framheim-rommet med plass til 14.
  – Konseptet vårt er først og fremst å være en folkelig restaurant hvor man skal kunne få en god middag, en smårett eller Dagens til fornuftige priser. Men vi kan også lage til spesielle tre-, fire- og femrettere når vi får inn forhåndsbestilling.

Temamåneder gjennom året byr på fisk- og viltbuffet i januar, skrei om våren, fersk makrell om sommeren og oktoberfestmat om høsten. Restauranten tilbyr også catering til arrangementer og selskaper.
  – Det er ikke bare maten, servicen og lokalene som skal være på topp. Vi skal også gi gjestene en egen opplevelse. Det er da de kommer igjen, understreker Nagele.

Les mer...

2014-09-16 11.17

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv