akustikkonsultakustikkonsult5akustikkonsult3akustikkonsult2akustikkonsult1akustikk-5

Akustikktrio med lang erfaring kartlegger støynivå for en mer behagelig hverdag

Akustikk-konsult AS, jobber metodisk for å avdekke og kartlegge de vanligste støykildene, og kommer med forslag til tiltak som kommer folkehelsa til gode. – Støy har veldig stor betydning for helsa, fastslår akustiker Geir Hoseth.

Ånund Skomedal, Hans Magnus Hopen og Geir Hoseth har til sammen nesten 50 års erfaring. I 2022 startet de firmaet Akustikk-konsult. Til tross for at det Sandefjord-baserte akustikkfirmaet er relativt nystartet, går historien helt tilbake til 1999, da bygningsakustikeren Ånund Skomedal startet et firma som het nettopp Akustikk-konsult.


– Jeg jobbet med det i 19 år, før Norconsult kjøpte opp Akustikk-konsult og jeg begynte å jobbe der. Der ble jeg kjent med Hans Magnus Hopen og Geir Hoseth, og da jeg bestemte meg for å starte opp Akustikk-konsult igjen i fjor, var det naturlig å få Hans Magnus og Geir med på laget, forteller daglig leder Ånund og smiler.



Har mange konkurransefortrinn 
De tre akustikerne er drevet av tanken om å tilby et annerledes tilbud som en mindre aktør.


– Vi ser at de store selskapene ofte er ganske tungrodde, og at kunder som henvender seg til dem fort blir en kasteball i systemet før de til slutt havner i rett instans. Når kundene får svar, kan det dessuten ta lang tid før en rådgiver er ledig til å starte på prosjektet, utdyper styreleder Hans Magnus om bakgrunnen til oppstarten av Akustikk-konsult.


De tre akustikerne så at de hadde et stort konkurransefortrinn ved å starte for seg selv, siden de som en liten aktør kunne jobbe enda tettere mot kundene enn de store.



– Vi kan være mye mer fremoverlente og jobbe tettere på kunden, samtidig som vi jobber mer effektivt i en liten organisasjon. Det har vi merket at kundene har savnet, og det mener vi at vi klarer å levere i større grad, poengterer Hans Magnus.


Ånund istemmer og legger til at de jobber tett med kundene sine, leverer raskt og er svært konkurransedyktige på pris.



Store og små oppdrag
Akustikk-konsult kan tilby det aller meste av akustikk-tjenester, med en overvekt på å redusere trafikkstøy og vurdere lydforhold internt i bygg. Ved hjelp av avanserte dataprogrammer og dyrbart utstyr, går Akustikk-konsult metodisk til verks når de skal måle støynivået både utvendig og innvendig, og de får ofte forespørsler fra bedrifter som ønsker en vurdering av interne lydforhold i et næringsbygg; som for eksempel hvilke himlinger man trenger for å få en god akustikk i møterommet.


– Når vi skal beregne trafikkstøy, lager vi en 3D-modell der vi kan se hvordan lyden sprer seg til bygninger, skolegård, nærmiljø og parker. Vi kan også bruke det samme programmet til å bygge opp modeller for industri- og anleggsstøy, forklarer Geir Hoseth.



Kundene til Akustikk-konsult strekker seg fra arkitektkontorer, entreprenører og industribedrifter til kommuner og privatpersoner. Til og med NRK er kunde av Akustikk-konsult. Intet oppdrag er for lite eller for stort for den kunnskapsrike akustikktrioen.


– Det kan være noe så enkelt som at man synes det er vanskelig å høre hva kona sier når det er gjester på besøk, eller hifi-nerder som vil ha hjelp til å installere utstyr. Det er mye forskjellig, og det er veldig artig, konstaterer Geir med et stort smil.


Standardoppdraget er typisk privatkunder som ønsker å bygge bolig langs en trafikkert vei, hvor kommunen krever en støyutredning før man får lov til å bygge. Da kan Akustikk-konsult samle inn trafikkdata fra Statens Vegvesen, som de bruker til å generere en støymodell.



– Videre bruker vi kunnskapen om konstruksjonene man ønsker i bygget, til å beregne innendørs støynivå, og kommer med anbefalinger på hvilke vinduer man trenger, og om man kanskje trenger støyskjerm ved veien eller på balkongen, forklarer Hans Magnus.


Jobber med BREEAM

– Vi jobber mye med BREEAM-sertifisering, som er et miljøsertifiseringssystem for bygg. Lyd er en viktig del av BREEAM, og vi forteller hva kundene skal gjøre for å oppnå kravene de har satt som mål, i tillegg til at vi utfører kontrollmålinger etterpå, sier Ånund. Støy har jo en veldig stor betydning for folkehelsa, konstaterer han.


Akustikk-konsult får mange hyggelige tilbakemeldinger fra sine kunder. Mange setter stor pris på at de er et personlig og hyggelig firma som er lett å samarbeide med, og mye enklere å forholde seg til enn de store aktørene i bransjen.



Ett år etter oppstarten sitter Akustikk-konsult igjen med svært gode tall, og driften har gått over all forventning for akustikkfirmaet i Sandefjord.


– Vi har vært veldig spente på hvordan det første året skulle gå, og det har gått utrolig bra, fastslår Hans Magnus.


– Det har vært en pangstart, istemmer Ånund og Geir entusiastisk. Men vi ønsker ikke å bli for store, og målet vårt for fremtiden er ikke å bli størst, men å være best, poengterer de avslutningsvis.


Les mer...

2023-10-01 10.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • AKUSTIKK-KONSULT AS
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      917 03 212
    • Adresse:
      Nordre Fokserød 14, 3241 SANDEFJORD
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv