184036-2184036-1

Sveitsiske smaker på bygda

Restauranten Maluns kan friste med spennende sveitsiske smaker – midt i lille Ulsteinvik.

– Tanken var vel at vi skulle bli en mer eller mindre rein sveitsisk restaurant, men det har vi gått litt bort fra. Vi ønsket jo egentlig at konseptet skulle være mer sveitsiske retter, men vi fant etter hvert ut at det kan bli for lite her til å satse på en rein sveitsisk restaurant, sier Anita Muren, daglig leder og eier av Maluns.


Den relativt nystartede restaurantvirksomheten har nemlig sveitsisk blod i sine norske blodårer. Siden oppstarten i november i fjor, har de med tiden funnet den perfekte balansen mellom sveitsisk matkultur og norsk mat, og tilbyr tradisjonelle sveitsiske matretter som faller i god smak også hos norske ganer.


– Vi kom fra Sveits i fjor, og har drevet der i sju år i hotell- og restaurantbransjen. Men nå har vi havnet her i Ulsteinvik igjen - på hjemmebane, smiler Muren.


– Dere ligger jo rett ved siden av brygga i Ulsteinvik med sjøen som nærmeste nabo. Folk tenker kanskje at dere har et maritimt preg, men ikke nødvendigvis?


184036-2


– Nei, det er klart at vi har vært inne på tanken på å satse mer på fiskemat, men det er ikke så enkelt å få tak i fersk fisk i Norge som man skulle tro. Men vi har forskjellige temaer, og på tirsdager er det fisk som er dagens rett, forklarer hun.


Hos Maluns serveres både kalde og varme retter, i tillegg til lokal fiskemat og kaffe. Bak grytene står ektemannen og kokken Stefan, som har lang erfaring som gourmetkokk fra hjemlandet Sveits der han blant annet har servert kongeligheter som Dronning Sonja og statsminister Vladimir Putin. Men her i Ulsteinvik har de valgt å ikke satse på gourmetmat - enda.

– Vi tar kanskje med noen gourmetretter på menyen etter hvert. Vi bytter ut menyene annenhver måned med sesongbaserte matretter og grønnsaker, forteller Muren.


Mens Bransjemagasinets utsendte ser utover den stille sjøen som omringer den lille sjøboden, blir vi servert en genuin sveitserschnitzel. Den inneholder ekte sveitsisk Gruyèreost importert fra Sveits, får vi vite. Og den smaker utrolig godt.


– Det som skiller oss fra andre er at vi har sveitsiske komponenter som smaker litt annerledes. Folk blir kanskje litt overraska når de får en saus som smaker litt annerledes enn de er vant med. Ofte sier folk at «oi, det var en ny smak - men det var godt!»


184036-1


– Maluns er en god blanding av sveitsiske smaker og norsk lunsjmat, oppsummerer hun.

Restauranten åpner allerede klokken 10 om morgenen, og blir flittig besøkt rundt lunsjtider av lokale som skal ha seg et lunsjmåltid. Fra klokken 15 til 19, står middagsgjestene for tur.


– Hver tredje person som kommer innom er tremenninger og søskenbarn, utbryter Muren med en varm latter.

Selv er hun utdannet innen økonomi og administrasjon, men den hektiske hverdagen som daglig leder for en nystartet restaurant, ser imidlertid ut til å passe Muren godt. Å sitte på et kontor hele dagen, kan hun nemlig absolutt ikke tenke seg.


– Hva gjør dere unike, og hvorfor skal folk komme hit og spise? 


– Kombinasjonen av mat og miljø, er helt unikt. Det er jo en sjøbod, så man merker at det rister litt når kaffemaskinen er i gang. Og smakene vi har, er unike. Maten du får her er ikke noe du får servert overalt, og vi har en stor variasjon i menyen. Vi er en restaurant for alle, avslutter Muren.

Les mer...

2018-10-11 15.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv