141117NO.mersmakISkien141117NO.mersmakISkien2

Lokal mat på alle fat i Skien

I fjor strømmet mer enn 50 000 matglade mennesker til matfestivalen Mersmak i Skien. Når årets festival går av stabelen 29. og 30. august, ønskes nye og tidligere besøkende velkommen til folkefest. Mersmak er en unik markedsplass for lokalmatprodusenter, festivalen har i overkant av 100 utstillere.

Festivalen har vært med å øke interessen for lokal mat i Telemark. På festivalen møtes publikum og produsenter direkte og det skapes gode relasjoner til matens opprinnelse. Interessert publikum etterspør lokalmat i butikk, dette blir tatt på alvor og de lokale produsentene kan øke sin aktivitet. I løpet av de siste par årene har tilgangen til lokaleråvarer blitt betraktelig bedre i butikk.
  I 2013 ble lokalmatprisen for Telemark delt ut for første gang, vinneren ble flatbrødprodusenten Skreppa AS fra Morgedal. Prisen deles ut til nye eller eksisterende produsenter som har et stort fokus på innovasjon, kvalitet, design og kommunikasjon. Prisen er på 50.000 kroner.
  Folkehelse er en av grunnpilarene i festivalen. Det er fiskesprell for 5-åringene i barnehagene, matpakkeverksted for 6. klassinger, smoothie verksted, youghurtverksted, skattekister, innlandsfisk, vilt og mye, mye mer. Internasjonaleforeninger sørger for smakebiter fra flere verdenshjørner.

Tema for 2014 er fisk og sjømat, og mat i Ibsens rike. Dette vil gjenspeile seg i aktivitetene.
Siste helgen i august er Skien til å spise opp – det er stedet for store matopplevelser – og for inspirasjon til egen matlaging – ispedd en stor porsjon hygge og moro.
Les mer...

2014-04-29 15.06

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv