For snart ti år siden gjorde Liverød nettopp det. Han kastet seg inn i noe helt nytt, uten å egentlig vite så mye på forhånd. I 2009 fikk han nemlig en forespørsel fra gårdeieren om å ta over lokalet, da gårdeieren selv hadde mistet gnisten til å drive det videre. I forbindelse med hotelldriften, har det vært selskapsrelatert virksomhet i lokalene til Atlantic Selskapslokaler i sentrum av Sandefjord, helt siden 1930-tallet. Nå var det Liverøds tur til å ta over stafettpinnen og agere vert for Sandefjords feirelystne innbyggere.
– Jeg hadde ikke peiling på hva dette gikk ut på. Jeg hadde aldri servert en tallerkenrett på den måten før - eller matservering, ikke minst! Som kurs- og konkurransesjef på hotellet her, hadde jeg gått i samme tralten i mange år, så jeg tenkte at nå prøver jeg noe helt nytt, sier Liverød, som hoppet i det og aldri så seg tilbake.
Man kommer langt med rett innstilling
Han fikk med seg to til og lagde et AS. I løpet av kort tid var de i gang, og nå ble Liverød for alvor kastet ut i det.
– To lørdager etter vi åpnet, hadde vi bryllupsfest med cirka 140 gjester. Hele logistikken med kjøreplan, mat på sølvfat med gripebestikk – det var en opplevelse! Men så lenge man har den rette innstillingen, kommer man langt. Det finnes ikke problemer, bare utfordringer, fastslår Liverød.
Hos Atlantic Selskapslokaler kan du holde selskap og velge mellom seks forskjellige lokaler i helt ulike stiler. Det minste lokalet rommer maks 20 personer, mens festsalen har plass til hele 176 selskapsdeltakere. Tilstelninger som konfirmasjoner, bryllup, minnestunder, julebord, lunsjer, jubileum og firmafester, er eksempler på hva du kan feire i deres lokaler.
– Vi sier sjelden nei, vi prøver å tilrettelegge slik at gjestene får det slik de ønsker. Alle som vil være for seg sjøl i et selskap, kan komme til oss, sier han med et smil.
Lojale kunder
Atlantic Selskapslokaler er og forblir forankret i hjertet av Sandefjord. Liverød forteller at han har mange lojale kunder i kundekretsen, som han er blitt god kjent med og vet hvordan de ønsker å ha det. Ofte har kundene en eller annen tilknytning til Sandefjord, og lokalet besøkes flittig av både privatpersoner og bedrifter fra Sandefjordstraktene.
– Det har vært så mye forskjellig i bygget her opp gjennom årene, og folk har forskjellig tilknytning til Atlantic. Det har blant annet vært en danseskole her, og en egen klubb der man måtte ha kort for å komme inn.
Men som i de fleste bransjer er konkurransen hard og marginal i selskaps- og cateringbransjen. Atlantic Selskapslokaler har valgt siden oppstarten å satse beinhardt på god service og utsøkt mat; en suksessoppskrift som har resultert i snart ti år med overskudd i regnskapet, nominasjon til årets Gasellebedrift, og gode skussmål fra gjestene.
– Ja, konkurransen er hard! Men jeg tror måten man behandler gjestene på har mye å si. At man får en kjemi med gjestene og føler at dette er gjester man virkelig vil ha. Vi er dessuten veldig fleksible; det er en styrke og noe man må være i denne bransjen. Å ha et smil om munnen og være service minded, er en selvfølge. Ellers har du havnet i feil bransje, fastslår Liverød med et smil.
Velsmakende husmannskost på menyen
Like viktig som servicen, er det å servere gjestene velsmakende og hjemmelaget mat. Atlantic Selskapslokaler har en innholdsrik meny, og serverer klassisk husmannskost som blant annet hjortestek, kokt torsk og svinefilet – selvsagt komponert med sesongens kortreiste grønnsaker.
– Gode råvarer er viktig. Det er hovedproduktet i tillegg til servicen. Vi prøver alltid å bruke lokale leverandører i størst grad, for det har jo noe med lokalsamfunnet vårt å gjøre også. Vi baserer oss på hjemmelaget mat, hovedsakelig husmannskost. Det er ikke noe gourmet over maten vår, selv om vi får tilbakemeldinger fra gjester om at vi er på høyde med Michelin.
– Vi tilbyr det vi liker selv, rett og slett. Og det tror jeg er et godt kvalitetsstempel, smiler han avslutningsvis.