Håndverkstradisjoner som stammer tilbake over 40 år er underlaget til en av Norges største kjøkkenprodusenter. A. Huseby og Sønn startet i 1945 med tremøbler til Tandberg radiofabrikk, senere produsent av spisestuer og skapmøbler i samarbeid med Ekornes, og har siden 1974 drevet med produktutvikling og kjøkkenproduksjon.
– Det står gjerne skrevet i boligannonsene når det er et Huseby-kjøkken. Det er et kvalitetsstempel, sier senterleder Kari Huseby Simonsen i Huseby Kjøkkensenter AS Våle.
– Vi produserer og leverer våre egne kjøkken, og det er viktig å legge vekt på at vi er et kortreist kvalitetskjøkken for de som bor i Vestfold, sier hun.
Huseby har et stort produktutvalg delt mellom to kjøkkenserier – håndverkserien med trefinerte skrog og heltre bøkeskoffer Signatur, og den enklere og litt rimeligere Agil med hvite melaminskrog og stålskuffer.
– Vi har produkter på en veldig stor prisskala og et veldig stort modellutvalg og typer, så det skal mye til for at kundene ikke finner noe hos oss, sier Simonsen.
Kunder går igjennom en behovsanalyse ved første besøk i kjøkkensenteret i Våle, som er Norges største Huseby-forhandler.
– Vi må vite om det er nybygg eller rehabilitering, hva de liker, stilarter, behov, ønsker, også spør vi om budsjett for å ha litt å jobbe imot, sier Simonsen og sier at Huseby også tilbyr hjemmebesøk hos kunder for å hjelpe med romløsning.
– Alle vi seks som jobber her, veileder til kundens beste for å få en god løsning og at kunden skal bli fornøyd. Vi vil ikke bare legge på og putte inn for at det skal bli dyrest mulig, da er det jo stor sjanse for at kunden ikke kommer tilbake.
– Vi er veldig opptatt av at kunden skal bli fornøyd og lytte til kunden, det er en viktig ting i denne prosessen her, sier hun.
Huseby Kjøkken har titt og ofte kampanjer, annonsering og aktiviteter som inkluderer de populære kjøkkenmessene.
– Da pleier det å være mye folk, til tider stinn brakke på de dagene som vi legger litt ekstra i, sier senterlederen.
En fremoverlent holdning er viktig for å holde liv i bedriften forteller Simonsen.
– Det er viktig å holde liv i en hjørnestensbedrift i bygda og opprettholde arbeidsplasser og bidra til det. Jeg håper at kundene faktisk reflekterer over at vi er en produsent og leverandør i Vestfold, selv om vi ligger midt på bondelandet, ler hun.