Selskapet, som nå holder til i Hokksund, startet virksomheten så tidlig som i 1932 i Oslo. Bransjemagasinet har truffet daglig leder Sigurd Braathen, tredje generasjon leder i produksjonsbedriften.
– I dag har vi 180 ansatte, hvorav 25 arbeider i Sverige og 25 i England. Det mestselgende produktet er en 200-liters bereder til privatboliger, men i produksjonen vår har vi både mange dyktige medarbeidere og 60 roboter som produserer beredere med volum fra 5 til 5000 liter. Her i Norge har vi cirka 65 prosent markedsandel og eksporterer hovedsakelig til Europa, men også til Russland, Canada og noe til Asia, forteller Braathen.
OSO Hotwater har et samarbeid med rørgrossister og rørleggere i hele Norge samt VVS bransjen for øvrig. Firmaet har gjort et bevisst valg i å ha et godt og bredt sortiment av beredere for de aller fleste behov. Den lange erfaringen og produkter med høy kvalitet bidrar til et sterkt renomme hos både private så vel som i fagbransjen.
– Vi vil være med i utviklingen og tilpasser våre beredere for tilknytning til andre varmesystemer, blant annet til varmepumper. Med en ny bereder kan man spare opptil 500 kilowatt timer i året. Berederne er laget av rustfritt stål av høy kvalitet, og forutsatt at produktet er forskriftsmessig montert gir vi 10 års garanti, forklarer han.
Varmtvannsberedere kan kombineres med blant annet varmepumpe, gasskjele og solfangere, og Braathen foreslår at man gjerne kan sjekke berederen noen ganger i løpet av året. Da er det viktig å se etter drypp og lekkasjer, både fra rørkoblinger og selve produktet. Man bør også vurdere isolasjonens effektivitet, særlig om berederen er fra 2004 eller før. Det kan også være greit å ta en prat med den lokale rørleggeren og sjekke det inngående vanntrykket i boligen. Er dette over 6 bar kan dette forårsake skader over tid, både på bereder og annet utstyr i boligen som kraner, vaskemaskin, oppvaskmaskin og lignende. Montasje av reduksjonsventil anbefales. En moderne bereder kan også være avslått noen timer uten praktisk betydning, da nyere isolasjonsteknologi holder lenge på varmen. Tenk på energiøkonomi i boligen, sier Braathen.
– Jeg er stolt av at vi har valgt å opprettholde produksjon i Norge, fordi vi ønsker å videreføre norsk verdiskapning og beholde norske arbeidsplasser. Vi har investert mye i produksjonsutstyr de siste 10 årene, for konkurransen er tøff og driftskostnadene høye under norske forhold. Formueskatt og kompleksitet i støtteordninger er en utfordring. Men vi skal fortsatt ta markedsandeler og vokse internasjonalt. Prosjektutvikling er et hovedfokus, og vi følger nøye med på digitalisering og energinettets behov, sier Sigurd Braathen.