carpenterpaterson1carpenterpaterson2carpenterpaterson3carpenterpaterson4carpenterpaterson6carpenterpaterson7carpenterpaterson8carpenterpaterson9carpenterpaterson10carpenterpaterson11

Verdensledende leverandør av pipe supports imponerer med unik kompetanse

Carpenter & Paterson Norway, har spisskompetanse på pipe supports, og leverer både skreddersydde produkter og inspeksjoner av supports mot offshore og olje-, og gassindustrien.

Historien til Carpenter & Paterson går helt tilbake til 1930 tallet, og ble startet i «heksehovedstaden» Salem i USA. Etableringen i Salem kommer til uttrykk i den karakteristiske logoen av en heks flygende på en kost, produktet WitchLiner, og ikke minst den egenutviklede programvaren Witch-Hanger.  

Ifølge salgsmanager og daglig leder Edward Johnsen, startet Carpenter & Patersons nesten hundre år gamle suksesshistorie, med et kullkraftverk.  


– Kullkraftverk har veldig store temperatursvingninger, og man så behovet for å kompensere for det som heter termisk bevegelse; altså metallets utvidelse i rørsystemene. Da konstruerte man pipe support-produktet, som er en mekanisk variant av motvektprinsippet  altså da man bruker lodd og trinser for å kunne heve og senke. Dette er en litt mer avansert løsning på det, forklarer Johnsen 

I Norge siden 70-tallet 
Pipe supports benyttes hovedsakelig for å støtte rør og tilhørende komponenter som påvirkes av termisk ekspansjon, og Carpenter & Patersons pipe supports er et veletablert produkt som finnes på så godt som alle raffinerier og oljeplattformer i verden.  


Etter at man etablerte seg i England på 50-tallet, kjøpte familien Lee ut de amerikanske eierne og startet Carpenter & Paterson UK. Den dag i dag eies fortsatt bedriften av familien Lee, med et verdensomspennende agentnett i tillegg til produksjon i India og Thailand.  

I 2020, etablerte Carpenter & Paterson en avdeling i Norge, som er frontet av Edward Johnsen. 

– Carpenter & Paterson Norway er et datterselskap av Carpenter Paterson UK, som har vært i markedet og produsert disse løsningene siden 1956. Produktene har vært i Norge siden 70-tallet, og er veletablert på markedet Norgeforklarer Johnsen. 


Utfører inspeksjoner 
Sammen med servicetekniker Stian Trolin, tar Johnsen seg av inspeksjoner av supports, leverer rapporter og tilbyr nye produkter og montering ved behov.  

– Jeg reiser rundt og utfører inspeksjoner og generelle utskiftninger av våre produkter. Vi kan ta hånd om hele prosessen; fra produksjon, beregning av selve produktet, til montering, demontering og eventuelt skraping etterpå, dersom kunden ønsker detutdyper Trolin om Carpenter & Paterson Norways servicetjenester.  


Ifølge Johnsen og Trolin, anbefales det å overlate installasjon av spring supports til fagpersoner som vet hva de gjør. Risikoen er nemlig stor for skader og overbelastning på rørsystemer om man ikke vet hvordan det skal gjøres. 

– En annen ting som er av vesentlig betydninger personskader. Håndterer man dette feil kan det absolutt føre til store personskader. Vi har hørt om ufaglærte som har mistet alle fingertuppene og fått store skader i ansiktet, legger Trolin til.  

Nettopp derfor er HMS ekstremt viktig for Carpenter & Paterson NorwayServicetekniker Trolin understreker at de er nøye på å beskytte anlegget de jobber i, og legger stor vekt på å sperre av og sikre området rundt.  

Fra stressberegning til ferdigmontert produkt 
Carpenter & Paterson Norways produktportefølje består hovedsakelig av to ulike pipe supports; konstant og variabel. Ved mindre vertikale bevegelser er variable pipe supports vanligst, mens konstante pipe supports anbefales ved større termisk ekspansjon. 

– Det utføreførst en stressberegning av rørsystemet for å beregne hvilken type støtte man må ha, for at det skal komme innenfor bestemte verdier i forhold til stress på flensekoblingene til rørsystemene. Stressberegningene viser hvilke løsninger man trenger, og beregningsprogrammet vurderer hvor stor fjæren må være, hvor stor vekt den skal bære og hvor lang vandring det skal være fra armen. Dette kalkuleres i stressberegningen og overføres til vårt tegneprogram; Witch-Hanger, hvor man setter sammen alle komponenter og får et komplett produkt - fra support til riktig lengde og justeringer. Deretter er produktet klart for montering hos kunden, utdyper Johnsen.  


Alle løsningene er standardløsninger, samtidig som alle løsningene er unike for kunden og må spesialtilpasses 

Carpenter & Paterson Norway får mange gode kundetilbakemeldinger for sine produkter, installasjoner og service. Tilbakemeldingene som går igjen er at de er profesjonelle og gode til å kommunisere, samtidig som de er kjente for å ha et stort fokus på service, med gode kjerneverdier som vektlegger rett leveranse til rett tid.  

– Jeg har et lite mantra når det kommer til alle som jobber for oss; de som er ute og møter kundene, er de viktigste selgerne i hele selskapet i forhold til kommunikasjonen de formidler til en vedlikeholdsleder offshore, og har vesentlig betydning for hele selskapet. Det handler kort og godt om å gjøre kunden fornøyd, fastslår Johnsen.  

Stian Trolin sier seg enig i at de scorer høyt på å være imøtekommende og løsningsorienterte 

– Vi har ikke problemer, bare utfordringer. Støter vi på noe uventet, prøver vi alltid å finne en måte å løse det på, og vi leverer det som skal leveres  til tiden det skal leveres, understreker han.   

Avslutningsvis håper Trolin og Johnsen på å møte så mange som mulig på offshore-messen OTD Offshore Technology Base på Sotra den 16.-17. oktober. 

– Vi skal delta med stand, og det er virkelig en flott mulighet for produsenter å vise seg frem, avslutter Edward Johnsen.  

Les mer...

2024-09-16 09.45

ecograve2

Løser gravplassproblematikken med bærekraftig og økonomisk metode

Artikkel EcoGrave AS har spesialisert seg på bærekraftige, kostnadseffektive og verdige begravelsesløsninger for gravferdsbransjen – med hovedvekt på gjenbruk av gravarealer ved kalking.
motebooking4

Erfarne møtebookere skaper verdi med berikende salgsmøter

Artikkel Møtebooking Norge AS, er et rendyrket bookingselskap med høy kompetanse innen møtebooking B2B. – Vi sørger for at kundene får en jevn flyt av nye salgsprosesser inn i selskapet sitt, konstaterer daglig...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • CARPENTER & PATERSON NORWAY
    • Mail
    • Hjemmeside
    • LinkedIn
    • Telefon:
      92 64 24 30
    • Adresse:
      Damsgårdsveien 71, 5058 BERGEN
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv