esss7esss1esss2esss3esss4esss5esss6esss8esss9esss10esss11

Eksperter på utfordrende slukkesystemer

Sprinklereksperten ESSS AS, har spesialkompetanse innen komplekse slukkesystemer og sprinkleranlegg for industri, gruvedrift, dekklager, fiskeindustri og mye mer. – Målet mitt er å levere skikkelige løsninger som tilfredsstiller kravene til de som trenger noe annet enn standard løsninger, poengterer daglig leder Ole Jacob Eide.

Ole Jacob Eide startet Eide Spesial Sprinkler System AS, forkortet ESSS, i juni 2021. Eide har en inngående forståelse for faget og har vært FG-godkjent for prosjekteringkontroll og installasjon av sprinkleranlegg helt siden 1991 


– Det er mange som er blitt veldig flinke på de vanlige slukkesystemene, og jeg tenkte at jeg i stedet ville bruke min spesialkompetanse for å hjelpe de som har utfordringer med slukkesystem og ikke får god nok hjelpSpesialsystem trenger ofte spesielle løsninger, og i ESSS skal vi tilby denne hjelpen, forteller sprinklereksperten Ole Jacob Eide.  

Et godt alternativ 
ESSS leverer utstyr, design og komplette løsningereller bare spesialkomponentene i store og små slukkesystemer. De jobber ikke så mye med vanlige sprinkleranlegg, men bruker tiden på de mer avanserte og utfordrende slukkesystemene, deriblant delugeanlegg og skumsystem. 


– Delugeanlegg er sprinkleranlegg med åpne dyser, som brukes for å sikre et rom eller objekt; det kan være et lager med brennbar væske eller en transformator. I disse tilfellene brukes gjerne delugeanlegg, opplyser Eide. Man kan også bruke lettskum dersom kunden trenger slukkesystem i en flyhangar eller et dekkhotell. Da bruker vi et system som kan klare seg med mye mindre vann enn vanlige sprinklerVi trenger en mindre pumpe og vanntank, men systemet er raskt og slukker brannen om det tar fyr, utdyper han. 

Lettskum er et godt alternativ for kunder som har kjemiske produkter eller andre brennbare varer. Med lettskum «pakker» man enkelt inn det brennbare, og skummet forhindrer at en brann sprer seg ved at man legger en fuktig atmosfære rundt det som kan brenne. Eide poengterer at nye skumkonsentrat er helt biologisk nedbrytbart og fri for farlige kjemikaler. 

Finner de rette løsningene 
ESSS har levert flere slike løsninger der de har valgt å benytte lettskum – blant annet til store dekkhotell 

– Et kundeeksempel var et dekkhotell hvor totalentreprenøren ikke hadde funnet en god sprinklerløsning. Løsningen de skulle bruke ble dessuten mye dyrere enn først antatt. Da spurte de meg om råd i forhold til hvordan de kunne ordne det. Vi presenterte en løsning med lettskum. Den ble enklere og rimeligere, forteller Eide. 

Det viste seg at kunden kunne redusere vanntanken til under en tredjedel,  hele løsningen ble et mye rimeligere alternativ. Prosjektet ble fullført og overlevert rett før jul i 2023. Kunden var strålende fornøyd med sitt spesialtilpassede slukkesystem.  

– I noen tilfeller er det vanskelig å finne gode løsninger med et vanlig sprinkleranlegg, rett og slett fordi bygget eller bruken er for krevende. Da kan ESSS hjelpe til, og med min erfaring finner vi de rette løsningene og dysene for at slukkesystemet skal fungere optimalt, understreker Eide.  

ESSS leverer løsninger som er knyttet opp til regelverket, og legger stor vekt på at utstyret som brukes i slukkesystemene er testet og godkjent i henhold til lover, regler og godkjenninger. Derfor benytter ESSS kun leverandører som har kompetanse og høy kvalitet på det de produserer. 


– Bransjen har strenge krav til sertifisering av den enkelte aktør, og jeg har nylig gjennomgått en resertifisering innenfor sprinklerregelverketFG-godkjenningVi har også sentralgodkjenning, det vil si at det er dokumentert overfor myndighetene at man har god nok kompetanse innenfor fagområdet. Jeg deltar ofte på seminarer, møter med produsenter og erfaringsutveksling med samarbeidspartnere for å holde meg oppdatert til enhver tid, fastslår Eide 

Sterke på skreddersydde slukkesystemer 
ESSS monterer ikke bare sprinkler, men tilpasser pumpeanlegg og vanntilførsel til mer avanserte industrianlegg, og designer disse ned til den minste detalj. Dersom en pumpe for eksempel er for stor i forhold til kommunal vannforsyning, kan det føre til store konsekvenser ved en eventuell brann. I slike tilfeller spesialdesigner Eide løsninger for pumper og vanntanker.  

– Sprinkler har gått fra å være en veldig smal nisje, til noe som skal inn i nesten alle nye byggDet er et sikkerhetssystem, ikke et sanitæranlegg. Det må virke når ulykken inntreffer, og målet mitt er å levere skikkelige løsninger som tilfredsstiller alle kravene til de som trenger spesielle løsningerpoengterer Eide.   


ESSS har ikke noe direkte mål om å vokse og bli større enn de er i dag. Med gode, lokale samarbeidspartnere over hele landet, som hjelper hverandre med oppdrag, stiller de sterke på skreddersydde slukkesystemer i Norge. 

– Om man synes at noe føles vanskelig eller dyrt i forhold til slukkesystemer, så er det bare å ta kontakt med meg for en hyggelig prat og riktig løsning til ditt formål, oppfordrer Ole Jacob Eide avslutningsvis.  

Les mer...

2024-09-01 08.30

trefibersor9

Billigere og bedre: Store fordeler med innblåst trefiberisolasjon

Artikkel Trefiber Sør AS i Rogaland, har spesialisert seg på innblåst trefiberisolasjon; en miljøvennlig isolasjon som krever lite energi og som utføres på svært kort tid kontra tradisjonelle isolasjonsmaterialer....
kbauto3

Tungbilkonsern med vinnende konsept: Stor suksess med kjøp og salg av tunge kjøretøy

Artikkel KB Auto kjøper og selger tunge kjøretøy over 3,5 tonn. Med lokaler i Charlottenberg og en stor parkeringsplass på Magnor, har KB Auto store planer for videre vekst i det innenlandske markedet både i Sverige...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • EIDE SPESIAL SPRNKLER SYSTEM AS
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      930 33 549
    • Adresse:
      Ole Irgens’ vei 14d, 5019 BERGEN
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv