Verdalbedriften er spesialister på maling og gulvbelegg. I tillegg kan de forvandle slitte, trøtte og blasse gulv slik at de fremstår som nye. Er du redd for at du må bytte ut og kjøpe nye gulv flere steder i hjemmet, kan du puste lettet ut takket være en spesiell lakkeringsmetode.
– I seg selv er ikke det å lakkere gulv noe nytt, men metoden er ny og kalles UV-lakkering. Gulvet lakkeres først, og deretter går man over det med en maskin som sender ut UV-stråler. Vi er så langt de eneste i Nord-Trøndelag som utfører dette. Det fine er at man kan UV-lakkere de fleste typer gulv, og ikke minst at man kan gå på det rett etterpå.
UV-lakkering revolusjonerer vedlikeholdet av gulv, og kan utføres på tre, parkett, vinyl og linoleum. Med UV-teknologi herdes lakken på sekundet, og du kan både tråkke og danse på det – umiddelbart. Slitestyrken er opp til tre ganger så høy som for vanlig lakk, og når jobben utføres så kjapt, er det ingen som blir berørt av vedlikeholdsarbeidet.
– Det krever en del renhold først, men man kan lakkere og derved fornye gulvet i stedet for å kjøpe nytt. Hvis for eksempel gulvet er fint, men tungt å holde rent kan dette være et alternativ. Vi har investert i eget utstyr til dette, og håper å få en del slike oppdrag fremover, forteller Dagfinn Enes til Bransjemagasinet. Han er avtroppende daglig leder i Enes og Olsen Malerforretning AS.
I tillegg til hovedfaget maling og gulvbelegg, tilbyr de også tapetsering, sliping av betong- og tregulv samt avretting av gulv. De har butikker i Verdal og Steinkjer, hvor begge butikkene tilhører Fargerike-kjeden, som er Norges største i sitt slag. Begge steder har også håndverksavdelinger som tilhører kjeden Håndverksgruppen.
Den familieeide bedriften feiret 45 år i fjor, og ble startet av eldstebroren hans Øystein Enes og vennen Rolf Olav Olsen. Helt siden starten har de to familiene eid 50 prosent hver.
– Utviklingen siden 1972 har vært enorm, på alt fra det administrative til de som er ute i felten. Driften videre blir en utfordring. Det kommer stadig flere såkalte ferdigprodukter som tar over mye av den jobben vi gjør, men vi ser ikke mørkt på det. Utfordringen er å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Skolene er ikke frempå med å utdanne håndverkere til faget, men vi har en veldig god dialog med videregående skoler i både Verdal og Steinkjer, og har ansatte som drar rundt på skolebesøk.