hedengrensecurity

Sikkerhetsteknologien som tar byggebransjen med storm

Hedengren Security jobber mot byggebransjen med brannvarslingssystemet Prodex FIREscape – en sikkerhetsteknologi som både er etterlengtet, svært nyskapende og gir en rekke fordeler. – Vi har en fullintegrert, dynamisk mulighet til å skifte nødlysskiltene fra løpende grønn mann til rødt kryss ved utløst alarm, forteller Steinar Ødenes, daglig leder i Hedengren Security AS.

Sikkerhetseksperten Hedengren Security AS, tilbyr en rekke sikkerhetsløsninger som brann- og innbruddsalarmer, adgangskontroll og kameraovervåkning. Hedengren Security er en del av Hedengren Group; et finsk, familiedrevet konsern som ble stiftet allerede i 1918, med avdelinger og tilstedeværelse i flere europeiske land.  

Suksess med oppkjøp 
Rundt 2012 innledet den norske sikkerhetsaktøren Prosec et samarbeid med Hedengren Security, som et strategisk partnerskap hvor man kunne ta del av hverandres styrker innen sikkerhetstjenester. Det ble starten på et langt og godt forhold.  

– Prosec Gruppen bestod i mange år av fem separate selskaper, og vi hadde lenge følt på litt voksesmerter i forhold til likviditet og felles økonomisystemer. Ingar Havsgård og Geir Vangen, som drev Prosec i Oslo, og jeg og min far, som drev Prosec i Drammen, lekte derfor med tanken om å samarbeide med Hedengren som leverandør, og få de til å kjøpe opp våre selskaper, forteller Steinar Ødenesdaglig leder i Hedengren Security AS og tidligere salgs- og prosjektleder i Prosec 

Steinar hadde god kjennskap til Hedengren og deres sikkerhetsprodukter, og visste godt at de ville ha livets rett med Hedengrens navn og produkter. Hedengren Security hadde dermed sitt første driftsår i 2013, og er fortsatt selvstyrte i stor grad. Steinar forteller at det eldste produktet de fortsatt selger mye av per i dag er innbruddsalarm og adgangskontroll, med egenutviklede software og hardware-løsninger.  

– Adgangskontroll kom inn i kjølvannet av tidsregistrering, som er stort i Finland hvor man fortsatt stempler inn på arbeidsplassen. Vi har cirka 30 000 innbruddsalarmsentraler på tvers av Norden, og rundt 15000 av disse er brannalarmsystemer. Nå er det derimot brannalarmer og nødlys som er det viktigste produktet for oss, opplyser Steinar.  

Brannsystem med integrert nødlys 
Tidlig på 2000-tallet, bestemte man seg for å utvikle et nytt nødlysprodukt som var forut for sin tid med tanke på løsningens energieffektivitet og miljøtankegang. Ut ifra nødlysproduktet bygget man et produktspekter med flere nødlys, som litt senere resulterte i kombinasjonen av nødlyssentral og brannalarm. Brannvarslingssystemet med integrert nødlys heter Prodex FIREscape, og er på mange måter et fleksibelt og allsidig system hvor branndetektorene samarbeider med henvisningslys. 

– De åpenbare fordelene er at kabelen vi trekker til brannalarmen kan hektes på med nødlys, og det blir ingen kabelkostnad på nødlyspunktene. I tillegg vet brannsentralen hvor det brenner, og vi kan styre henvisningsarmaturene slik at det blir en fullintegrert, dynamisk mulighet til å skifte nødlysskiltene fra løpende grønn mann til rødt kryss, utdyper Steinar.  

Dersom en brannalarm har blitt utløst i et trappeløp, er nødlysskilt som signalerer et rødt kryss, en enkel og effektiv veiviser som leder folk i panikk i sikkerhet 

Hedengren Security jobber mot byggebransjen, og ønsker å komme inn på et tidlig tidspunkt – gjerne allerede i prosjekteringsfasen av et nybygg. Hedengren Security ønsker også å nå ut til store eiendomsaktører, arkitekter og ingeniører med sine innovative alarmløsninger, og de legger dessuten stor vekt på å ha god kontakt med elektroinstallatørene som installerer systemene.  

– Vi mener at sikkerhetsteknologien bak brannvarslingssystemer er så banalt enkelt at det noen ganger er vanskelig for kundene å forstå det på forhåndrøper Steinar med en latter. Det er mange som blir overrasket over at nødlysene har samme sokkel og kobling som detektoren, og noen lurer på om det er dårlig å kombinere disse to dersom nødlysene ikke fungerer, men responstiden er faktisk raskere, poengterer han.  

Store vekstambisjoner 
Flere kunder beskriver tydelig at de ønsker Hedengren-systemene i sine bygg, og selv om de ikke alltid er den billigste sikkerhetsaktøren blir sluttproduktet likevel en rimeligere løsning for kunden.  

– Det er ingen andre som leverer en rimeligere ferdiginstallert løsning enn vi, og selv om mange er veldig prisbevisste i dag ser vi at kundene veldig gjerne vil ha det når de blir kjente med oss og våre systemer, understreker Steinar.  

Hedengren Security vokser i et hurtig tempo, og med 53 ansatte og et eget kalkulasjonsteam som tar for seg tilbudsregning, er de fremtidige vekstambisjonene desto større.  

– Vi har også et eget salgsteam som følger opp tilbudene og er ute og besøker konsulenter og eiendomsselskaper. Fremover har vi et fokus på å ansette flere flinke folk som passer oss som selskap, sier han og presiserer: 

– Vi prøver å være mer som en partner enn en leverandørog vi ønsker å bli oppfattet som en kompetansepartner som kan bistå installatørene med det de ikke har kunnskap om og kompetanse på, og på den måten bygge gode og langsiktige relasjoner, avslutter Steinar Ødenes 

Les mer...

2024-10-10 11.00

sitech1

Ny anleggsteknologi øker produktiviteten i anleggsbransjen

Artikkel Med fokus på lønnsomhet i anleggsbransjen, formidler SITECH produktløsninger som er ekstremt besparende for en entreprenør og som løser mange utfordringer på byggeplassen.
bergenprohousing4

Overnattingsløsninger til kort- og langtidsprosjekter i Bergen skaper fornøyde ansatte

Artikkel Bergen Prohousing AS, tilbyr komfortable og fullt møblerte overnattingsleiligheter av god kvalitet, for ansatte som reiser mye og jobber i Bergen. Uansett om man ønsker å bo på hotell, i en leilighet eller...
Til hjemmesiden

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv