Historien til Mestertaket AS i Stokke, begynte i 2019, med en vennegjeng som ville starte et takrehabiliteringsfirma sammen. De tre vennene utfylte hverandre godt, der hver og én hadde sitt ansvarsområde; den ene var faglig ansvarlig, den andre var selger og den siste hadde ansvaret for administrasjon, markedsføring og regnskap.
– Vi hadde alle erfaring fra tømrerbransjen fra før, men vi hadde lyst til å spesialisere oss på tak. Det begynte bra og vi gjorde mye riktig – vi fikk gode referanser, og med god markedsføring tror jeg vi har skilt oss ut med kvalitet og fornøyde kunder, forteller Tom Thoresen, daglig leder i Mestertaket AS.
Vanvittig økning i solceller
Under Koronapandemien fortsatte Mestertaket å øke omsetningen, og havnet på ti millioner det første driftsåret. I 2021 kom Tom på ideen om å utøke tjenestespekteret med solceller – som han anså var en naturlig del av et tak.
– Samtidig hadde vi jo den kunnskapen, og i 2022 monterte vi de første solcelleanleggene. Vi så at da strømprisene steg, så økte også interessen for solceller. Det ble helt vanvittige mengder, erindrer Tom og smiler.
Tom har også sett en stor økning i henvendelser fra borettslag, sameier og næring, og ser at bevisstheten rundt grønn energi og sparetiltak er stadig økende.
– Et solcelleanlegg har en lang levetid, og selv om det føles som en stor investering i dag, skal anlegget stå og produsere i 30 år, fremholder han.
I dag består Mestertaket av 22 ansatte, og med en omsetning som i fjor bikket 23 millioner kroner, er Stokkebedriften på leting etter flere medarbeidere.
– Vi skal ikke være så langt unna å doble fjorårets omsetning i år, og derfor er vi på utkikk etter flere elektrikere, montører og selgere - gjerne med en faglig bakgrunn, utdyper Tom.
Dannet elektroforetak
I sommer ble Mestertaket en mesterbedrift, og omtrent samtidig kom DSB med en oppklaring om at skal man drive med solcelleanlegg, så må man være en godkjent elektrobedrift. Da begynte prosessen med å skaffe seg en faglig ansvarlig elektriker for å danne et elektroforetak i Mestertaket AS.
– Nå har vi flere elektrikere i vår elektroavdeling, og har alt under samme tak – i Mestertaket, konstaterer Tom med glimt i øyet.
Mestertaket får mange hyggelige tilbakemeldinger fra privat- og bedriftskunder som setter stor pris på at man både kan rehabilitere taket sitt og få montert solceller hos samme aktør. Geografisk dekker takentreprenøren hele Romerike ned til Porsgrunn, men Tom understreker at de strekker seg ganske langt – spesielt ved større prosjekter.
– Vi har blant annet fått en stor kontrakt i Oslo på næring, på over 2000 paneler både på tak og vegger. Det er av kjempebetydning for oss og det blir veldig spennende, røper han.
Tom, som opprinnelig er fra Bodø, ønsker å på sikt utvide det geografiske nedslagsfeltet til Nord-Norge – og avslører samtidig at de akkurat har fått en millionkontrakt med en butikk i nord som ønsker solceller på bygget.
– Jeg tror solceller kommer for fullt nå, og en naturlig del blir at det går mer mot næring, skoler og offentlige bygg, sier Tom. I tillegg vil det snart komme EU-krav om at alle næringsbygg over 500 kvadratmeter skal ha solceller, og jeg føler vi står bedre og bedre rustet til å bli med på den reisen videre, understreker han.
Konkurransedyktige og klare for fremtiden
Ved å være fleksible, raske og villige til å utføre oppdrag til fast pris uten ekstra pristillegg, har Mestertaket kommet langt, og flyter godt på sitt renommé. Nå fortsetter man å utvide tjenesterepertoaret, blant annet med et enda større fokus på prosjekt innen industrien.
– Det er noe vi har god kompetanse på, men vi kommer selvfølgelig også til å fortsette med oppdrag for privatkunder, poengterer Tom.
Selv om Mestertaket er mestere på nettopp tak, kan de også ta på seg andre oppdrag ved behov. Nå er de blant annet i full gang med å bytte et stort tavlesikringsskap, og den fremoverlente grønne bedriften holder også på med elbilladere: et strategisk grep nå som Enova-støtten blir flyttet mot strømsparingstiltak for elbilladere.
– Der er vi aktive, og har begynt med elbilladere både til bedrifter, private og sameier. Det kommer til å bli en naturlig del av det vi driver med fremover, og vi har bemannet de avdelingene vi trenger for å kunne eskalere. Vi er konkurransedyktige og veldig klare for fremtiden, fastslår Tom entusiastisk.