Hatem Fehri kom til Norge i 1997 og ble headhuntet av den tunisiske ambassaden i Norge til en jobb som kjøkkensjef ved ambassaden. Deretter fikk den matglade og dyktige kokken jobb ved en fasjonabel fransk restaurant i Oslo, før veien gikk videre til Bagatelle i 1999. Den ene gourmetrestauranten etter den andre – Fehri skapte seg fort et navn i Oslos restaurantverden, mye på grunn av hans løsningsorienterte vesen. Til sist havnet han hos Nobel Catering, der han var kjøkkensjef i syv år.
Ærlighet varer lengst
På grunnlag av alle disse årene med verdifull erfaring hos noen av Oslos beste restauranter, startet han Dønn Ærlig Catering AS i 2011, sammen med forretningsfører og kokk Espen Welin-Larsen.
– Det var Espen som fant på navnet. Fordi vi alltid er ærlige i alt vi gjør, smiler Fehri.
Til å begynne med var det kun Fehri og Welin-Larsen i det store lokalet på Vettre, men i dag er de rundt 20 ansatte i bedriften.
– Seks måneder inne i det første året, omsatte vi for 1,6 millioner. Men så gikk det dårlig en god stund. Sånn er det ofte i cateringbransjen; det er sesongbasert og mye opp og ned, forteller Fehri.
Samarbeidspartneren
Nedturen snudde heldigvis etter at Dønn Ærlig Catering inngikk en avtale med samarbeidspartneren Barnehagematen.no i 2017. De to firmaene har nå vokst og utviklet seg sammen og har virkelig sett verdien av å utveksle tanker og ideer med hverandre for videre vekst og fremgang.
Gleden over en fast samarbeidspartner er utvilsomt gjensidig.
– En del av vårt fokus er at alt skal være laget fra bunnen av. Der har vi og Dønn Ærlig Catering samme filosofi. De har lagt de ressursene til grunn som vi trenger; investert i mennesker og utstyr for å øke kapasiteten etter hvert som vi er blitt større. De har sett viktigheten av å beholde oss, og vi har sett viktigheten av å ha en samarbeidspartner som dem. Sånn sett passer vi som hånd i hanske, sier Ketil Øynes, driftsansvarlig for Barnehagemat.no.
Barnehagemat.no leverer som navnet tilsier, mat til barnehager og skoler. De legger stor vekt på at maten skal være sunn, fersk og hjemmelaget, og er således en sterk stemme i debatten om norske elevers rett til varm skolemat for et bedre læremiljø.
– For meg er det veldig viktig med råvarer av god kvalitet, og jeg bruker mest mulig ferske råvarer. Alt er hjemmelaget – det er veldig viktig! Og det er på denne måten vi trekker folk. Folk er veldig fornøyde, og jeg har aldri hatt noen reklamasjoner på maten, sier Fehri.
Da Øynes møtte Fehri, stod det med en gang helt klart at de to skulle passe godt som samarbeidspartnere.
– Vi er Norges største leverandør på dette, og da er det viktig for oss å ha de beste samarbeidspartnerne.
– Vi har et veldig godt samarbeid, smiler Fehri bekreftende mot sin partner.
Mat til enhver anledning
Dønn Ærlig Catering leverer ikke bare velsmakende og nylaget mat til de minste, men tilbyr hele spekteret av cateringtjenester for alle og enhver, til feiringer, markeringer og møter av alle de slag. Fehri kan fortelle at de er spesielt dyktige på store arrangement.
På menyen står kalde og varme retter, tapas, snitter, grillmat, desserter og à la carte. Dessuten er de en av få i bransjen som har spesialisert seg på helsteking av dyr.
Rett og slett dønn ærlig cateringmat!