– Du sparer tid som du kan bruke på familien, trening, husarbeid eller egentid. Middagen gjør seg selv, og om du velger å ikke spise maten den dagen så står den seg i kjøleskapet i tre dager, så det blir ikke svinn, sier Eva Karin Thomassen entusiastisk.
Hun er daglig leder og drivkraften bak firmaet som startet i slutten av 2017. Tilbudet av sunn middag på døren ble godt tatt imot i hjembyen Bergen. Konseptet strekker seg også utover det. Sunt Rett Hjem tilbyr også lunsj og overtidsmat levert til bedrifter som ikke har kantiner, i tillegg til catering til store og små tilstelninger.
Plukk og miks
– Vi har ingen bindingstid, og du kan velge hvilke dager du bestiller og hvilke måltid du vil ha. Om du ikke ønsker det som er på menyen er det alltid to alternativ: to vegetarretter og to supper, sier Thomassen.
Tirsdag og torsdag er fast fiskedag som er svært populære dager blant bergenserne.
– Vi har for eksempel torsk og bacon med gulerøtter og poteter. Ellers er også laks med balsamicoløk, selleripurré og brokkoli veldig godt.
Fredag er snacksdagen, og på menyen finnes gjerne hjemmelaget hamburger, taco, enchiladas eller gresk moussaka – alt som en sunn variant. Plukk og miks av menyen på nettsiden, og maten blir levert hjem på døren hver dag.
Strekker seg ekstra
– Maten kommer kald i en aluminiumsform, og du varmer den i 10 minutter i ovnen med lokket på, sier Thomassen.
Firmaet er ennå i oppstartsfasen. Thomassen sier at de gjerne strekker seg ekstra for å komme kunden i møte.
– Om en kunde ønsker å få et måltid laktosefritt så gjør vi det, eller så er det alltid et alternativ med vegetarrettene og suppen, de er som oftest gluten- og melkefri.
Om du har bestilt catering og vil gjerne ha med dessert kan Sunt Rett Hjem også hjelpe til.
– Vi annonserer ikke dessert på menyen, men om du vil ha det så gjør vi det, sier hun.
– Vi strekker oss langt for å gjøre kunden fornøyd.
Kortreist mat
Sunt Rett Hjem bruker lokale leverandører av råvarer og er opptatt av kortreist mat.
– Vi bruker Måkestad som er flinke på å ta inn kortreist mat, som for eksempel kjøtt, ost og melk. Matservicen har leveringsruter fra Straume til Åsane for Mat Rett Hjem-konseptet. De har allerede voks seg for store i sine nåværende lokaler, og står straks klare til å flytte produksjonen til Millenniumsbygget på Kokstad.
– Der blir det helt nytt stort kjøkken og kontorlokaler. Vi holder på å utvide fra to til fire kokker, sier daglig leder.
– Noen bedrifter vil ha et par ganger i uken, mens andre vil ha fem dager i uken. På byggeplassene er lasagne og hamburger topp for de som jobber fysisk, mens et tannlegekontor som vi leverer til vil ha kyllingsalat. Vi går inn og skreddersyr en pakke for deg, sier hun.
Pick-up stasjon
Konseptet har raskt blitt populært, men Thomassen forteller at det ikke bare har vært lett å få folk interessert.
– Vi kjører en del kampanjer for å få folk med, og de som prøver oss de blir virkelig hekta, ler hun.
Fremtidsplanene er Thomassen forsiktig med, men ser gjerne for å utvide til enda et produksjonskjøkken i Knarvik.
– Vi har også snakket om en pick-up stasjon der folk kan hente maten også, men vi startet jo i november så vi er ikke kommet så langt ennå.