171123 MRH3171123 MRH1171123-MRH2i.

Med yrkesstolthet og ydmykhet for håndverkeryrket

Helt siden Murmester Rolf Holm AS bygde sitt første bygg i 1945, har det gode murerhåndverket vært førsteprioritet. “Vi er en håndverksbedrift som ønsker å jobbe litt på den gammeldagse måten”, sier daglig leder Wilhelm Rosenlund.

To ting har alltid stått sentralt i det respekterte Oslo-firmaet: en sterk forkjærlighet for faget, og viktigheten av å utdanne morgendagens håndverkere innen murerfaget. Minimum ti prosent av arbeidsstokken deres har nemlig alltid bestått av lærlinger.


- Fra 2000 og frem til i dag er det 46 lærlinger som har tatt svennebrevet hos oss. Det betyr at gutta ute i felten er utrolig flinke til å ta vare på lærlingene og gi dem den bredden de trenger. Vi har alltid hatt et fokus på å være en opplæringsbedrift og har etablert en god kultur for dette. Vi ser derfor med økt optimisme på det offentliges målsetting om at bedrifter skal ha lærlinger. Dette bør kunne gi fortrinn til de av oss som har jobbet aktivt med opplæring over tid.


Kravet til lærlinger vil også gjøre faget mer attraktivt for ungdom som skal ta sitt yrkesvalg, legger Morten Gulbrandsen til. Han er driftssjef og har vært ansatt i Murmester Rolf Holm AS siden 1980. Av firmaets 45 ansatte har man i dag 26 med fagbrev, seks med mesterbrev og fem lærlinger. 

171123-MRH2o.


Murmester Rolf Holm utfører alt innen tradisjonelt murverk, som mur, puss, flis, støp og membran-arbeider. De innehar også omfattende kompetanse på antikvariske arbeider, og kan vise til oppdrag på Slottet, Stortingsbygningene, Kongsgården, Eidsvoll-bygningen og nå sist Ur-bygningen på Ås. 


- I tillegg til de antikvariske arbeidene, har vi gjennom årene utført store og til dels kompliserte oppdrag i Oslo og Østlandsområdet, fortsetter Gulbrandsen.


171123-MRH2ooi.


Han nevner prosjekter som Oslo Spektrum, Ibsen-kvartalet, Rikshospitalet, Zen Spa, DNB-bygget og The Wedge som er en del av Barcode. Flere av oppdragene har vunnet murverksprisen, senest DNB-bygget i Bjørvika 2013. Til sammen har Murmester Rolf Holm gjennomført cirka 4000 store og små prosjekt siden starten i 1945. 


Etter et oppkjøp i 2007 ble firmaet en del av Ellingard-gruppen. Denne består av fem søsterselskaper som alle har stein og høy faglig kompetanse som fellesnevnere.


- Pågangen er såpass stor om dagen at vi sliter med kapasiteten, men det er jo egentlig et luksusproblem. Det vi er gode på, er å få kunden til å føle trygghet. Med håndverkerne som har norske fagbrev og som er vant med å jobbe i vårt klima skaper vi en stor forutsigbarhet for kunden. Yrkesstoltheten hos våre ansatte er stor. Å være murer er et veldig allsidig yrke. Kanskje er det et av de mest spennende håndverkene man kan velge i dag, og det er faktisk også et av de eldste. Jeg er ikke i tvil om at det kommer en renessanse for håndverksfaget, avslutter Guldbrandsen.

171123 MRH2.

Les mer...

2017-04-26 12.15

portmann11

Lokal gitterprodusent overrasker med egenproduksjon av gittersystemer

Artikkel Portmann AS i Bergen, er en port- og gitterprodusent som leverer alt av porter og gitter til privat- og proffmarkedet. Nå har den lokale aktøren fått stor suksess med flere nye produkter – som lover lang...
mectro4

Tung kompetanse fra innovativ leverandør av spesialtilpassede løsninger til industrien

Artikkel Mectro AS fra Horten, spesialtilpasser elektronikk for industrielle aktører på det profesjonelle markedet. Og det gjør de bra – med stadig flere store aktører med innovativ teknologi på kundelisten.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv