safenor5safenor1safenor2safenor3safenor4safenor6safenor7

Grossist med store ambisjoner: Fra liten grossist til ledende leverandør av det beste sikkerhetsutstyret

Grossisten Safenor AS, tilbyr produkter innen sikkerhet, og er en viktig leverandør av dykkerutstyr, verneutstyr og kompressorer for forsvaret, brannvesen, politi og olje- og gassindustrien. Med ny B2B-nettbutikk, er ambisjonene store for sikkerhetsgrossisten fra Horten.

Safenor AS har spisskompetanse på dykkerutstyr for profesjonelle, og fører profesjonelt verneutstyr rettet mot brann, redning og offshorevirksomhet. Selskapet ble startet av Rune Andersen i 2013, som hadde lang erfaring med sikkerhet, og hadde jobbet med de samme produktene siden 1991.  



 – Vi har veldig spesifikke produktgrupper og fører ikke generelt verneutstyrmen kjemikalievern-beskyttelse. Vi har også begynt å selge kompressoreraltså høytrykkskompressorer for å fylle røykdykkerflasker. Vi er samtidig store på gassmålingsutstyr, for å måle luften og se at det ikke er mangel på oksygen eller farlige stoffer i luften, forteller Rune om noen av produktkategoriene. 



 Fra 250 til 5 500 kvadratmeter 
Safenor har også satset stort på en egen B2B-nettbutikk, der kundene kan logge seg inn på en egen B2B-side og få en oversikt over priser og lagerholdning samtidig som de kan bestille produkter.  

Frem til 2015 drev Rune virksomheten helt alene, men i løpet av årene har de ansatte blitt flere. Rune kan dessuten avsløre at man nå har ansatt en nordmann som jobber fra Danmark med å etablere Safenor i Sverige, med lager og kontor i nærheten av Lysekil.  

– Vi har ambisjoner om å vokse betraktelig, og har skodd oss for å vokse her i Horten med et nytt lokale på 5 500 kvadratmeter på Skoppum. Da jeg begynte i 2013 hadde vi bare 250 kvadratmeter, sier Rune og smiler 

– I dette bygget er vi 13 personer som jobber fast, men det kommer hele tiden folk innom fra hovedkontoret, og vi får ofte hyggelig besøk fra leverandører og kunder. Siden vi er et distribusjonssenter for alle norske forgreininger i konserneter det fire selskaper som har varelageret sitt her på huset, fortsetter han.  


Satser stort med nye produktkategorier 
Med ambisjoner om å øke gradvis med de riktige menneskene, tok Safenor et stort steg mot videre vekst for et par år siden, da man ble en del av det store konsernet NFM Group. NFM Group har sitt hovedkontor på Ski og fabrikker rundt omkring i Europa, samtidig som de nå etablerer seg i USA. 

– NFM Group er en stor aktør innen forsvarsindustrien når det gjelder materiell og utstyr til forsvaret og politi, og fører uniformer, skuddsikre hjelmer, sekker og bæresystemer – alt utstyr som en soldat har på seg eller med seg, forteller Rune. Vi har jobbet målbevisst med andre ting enn vi gjorde i starten, og siden Forsvaret bygger opp i forhold til en mer anstrengt sikkerhetssituasjon har vi investert mye for å få denne greinen realisert, sier han videre 


Safenor selger kun til forhandlere og større profesjonelle aktører, og leverandørene til Safenor er nøye utvalgt for å gjøre sortimentet komplett og for å dra nytte av hver produsents sterkeste sider. Rune legger til at shippingbransjen i nyere tid har blitt en stor kunde, med flere produkter rettet mot den kundegruppen.  

– Nå har vi også et nytt bein å stå på med vår nye kategori; outdoor, med produkter for sportsbutikker og forhandlere, opplyser Rune 

outdoor-kategorien kan man finne produkter for sport og friluft; trenings- og GPS-klokker fra Suunto, samt mekaniske kompass. Denne kategorien blir en stor satsning for Safenor i tiden som kommer, med utvidet sortiment og egen ressurs som kun skal jobbe med friluftslivprodukter.  

Sikkerhet og miljø i høysetet 
Safenor har hatt en god vekst de siste årene, og for noen år tilbake ble Safenor Miljøfyrtårn-sertifiserte. Rune roser Marita Bento som jobber på regnskapsavdelingen, som har gjort en formidabel jobb med å sørge for at sikkerhetsgrossisten oppfyller miljøkravene og sette alt i system.  

– Vårt neste skritt i forhold til sertifisering er å få en ISO-godkjenning. Resten av konsernet har det på plass, og vi i Safenor har et sterkt ønske om å bli ISO-sertifiserte, og har nå en egen ressurs i staben som jobber med detkan Rune fortelle.  

Safenor har en effektiv logistikkgod lagerhåndtering og er lette å komme i kontakt med. Det sikrer at de fleste ordre kan behandles og sendes ut allerede samme dag som kunden bestiller. Slikt blir det fornøyde kunder av.  

– Vi yter bra service og har et avansert verksted her på huset som gjør mye reparasjoner og modifikasjoner av utstyr. Vhører ofte at vi er raske til å levere det vi skal levere, og det tror jeg folk setter stor pris på, avslutter Rune Andersen 

Les mer...

2024-10-01 14.45

Etanorge1

Kompetansebedrift innen bioenergi satser stort på biobrenselanlegg til næringsbygg

Artikkel ETA Norge AS, tilbyr fornybare energiløsninger fra kvalitetsprodusenter – til private boliger, landbruk, næringsbygg og fjernvarmeanlegg. Sammen med AF Gruppen, satser varme- og energileverandøren fra...
elmec3

Nystartet elektromekanisk selskap satser stort nasjonalt med blå-grønn satsning

Artikkel Det nystartede elektromekaniske firmaet Elmec AS i Farsund, tilbyr elektromekaniske tjenester til industri-, offshore- og energisektoren, og satser for fullt på det blå-grønne skiftet. – Elmec er et...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv