– Jeg får mye god respons på at folk kommer fordi de vet at de får hjelp og at behandlingen har kjapp effekt. Noen sier at når de først har begynt, så blir de obs på hvordan kroppen kan fungere. Da lurer de på hvorfor de ikke har kommet før.
Bolstad er utdannet ved naprapathøyskolen i Stockholm, og har jobbet som naprapat i 17 år. Klinikken hans ligger på gateplan midt i Oslo sentrum, og er lett tilgjengelig for alle. Et av fokusområdene er bedriftsmarkedet.
– De som sitter mye på jobben får ofte belastningsskader i nakke og skuldre. Det er det vanligste jeg ser. Men mange av de som er flinke til å røre på seg, får også problemer med dette. I forhold til problemstillinger er korsryggen en god nummer to. Også de som har stressende jobber med høyt tempo får en del stress-påslag som setter seg i kroppen.
– En av teknikkene jeg benytter kalles for manipulasjon. Mange knytter det opp mot kiropraktikken, og naprapati er veldig tett forbundet med kiropraktikken. Det er ikke noe hokuspokus med det jeg driver med. Jeg bare setter kroppen tilbake til der den skal være, og oppmuntrer folk til å bevege seg annerledes og gjøre øvelser for å styrke det rette bevegelsesmønsteret.
Oslo Ryggklinikk er en privat praksis. Enn så lenge har ikke naprapater i Norge autorisasjon, og kan derfor ikke tilby refusjon. Det betyr at pasientene må betale alle kostnadene selv. På den annen side er det mange som ønsker time hos Bolstad fordi han har kortere ventelister enn det offentlige.
Pasientene til Bolstad er folk i alle aldre, men de fleste er mellom 35-60 år. Noen har medfødte skader, andre har falt og slått seg eller har pådratt seg skader av idrett. På spørsmål om hva som gjør behandlingstilbudet ved Oslo Ryggklinikk unikt, kommer svaret kontant:
– Helhetstanken. At jeg ser hver enkelt person, hvor de er i livet og hva de gjør som eventuelt kan være belastende for kroppen deres. Det er alt fra jobb og familiesituasjon til aktivitetsnivået. Jeg kan “plukke” av dem feilstillinger, og gi råd om hvordan de bør trene og sitte. Alle får hjemmeøvelser. Da går det mye på holdninger, hvordan man kan optimalisere sin egen bruk i hverdagen og være obs på belastninger.
– Budskapet er at en kropp i balanse er en velfungerende kropp! Kjenn etter hva kroppen forteller deg, og hold deg i bevegelse.