front1front2front3front4front5front6front7front8

Fasade-entreprenøren Front har imponert med solide prosjekter i over 30 år

Front Entreprenør har i over 30 år imponert med godt håndverk rundt rehabilitering av antikvariske bygg og gamle bygårder. Front er blant de ledende aktørene for rehabilitering av fasader og tak i Oslo og omegn.

Front Entreprenør AS ble startet av Nils Berg i 1998 – da under navnet Murmester Nils Berg AS. Til å begynne med bestod entreprenørselskapet kun av Nils, men med årene vokste selskapet seg stadig større og kunne gradvis utøke arbeidsstokken. 

 Inn på 2000-tallet ble vi stadig flere, og i 2018 ønsket vi å endre firmanavnet, siden vi da hadde mange totalentrepriser på fasader og dermed gikk bredere enn navnet tilsa, forteller Nils Berg, som har vært daglig leder siden oppstarten i 1998. 


Rehabiliterer antikvariske bygårder 
Fra 2018 var navnet Front Entreprenør. Da satset man tungt og bredt med egne malermestere, tømmermestere, murmestere og prosjektledere, i tillegg til salgssjef Tore Møll og etter hvert også en dedikert sivilingeniør for å betjene nye kundegrupper. 

– I dag har vi 45 ansatte, og omsetningen har siden 2018 ligget på mellom 90 til 120 millioner. Selv i pandemien fløt det ganske greit, siden vi hadde store ordrereserver, forteller Nils. 

Med oppdrag som inkluderer større prosjekter, boligkomplekser og sameier for aktører på næringssiden, tar Front Entreprenør seg av hele spekteret med alt fra gamle og antikvariske fasadearbeider til nye blokker. 


– Vi har jobbet med noen fine gårder de siste årene, og nylig fikk vi kontrakt på en gammel bygård på Grünerløkka. Tvers over gaten her er vi også i gang med vindusutskifting, fasadearbeid og rehabilitering av en trappeoppgang. For bare to år siden renoverte vi også nabogården her, og det synes vi er artig, forteller salgssjef Tore Møll. 

I løpet av årene har Front Entreprenør gjennomført flere komplekse og utfordrende fasaderehabiliteringsprosjekter for borettslag og sameier – prosjekter som også har fått fortjent anerkjennelse. For syv år siden ble OBOS’ prestisjefulle rehabiliteringspris tildelt Voldsløkka borettslag, etter at Front Entreprenør hadde utført en meget vellykket rehabilitering av blokkene.  

– Det var en «totaljobb», og det er det vi går for, konstaterer Tore. 

- Det gikk utelukkende på form, farge og utførelse. Hver balkong fikk sin egen farge på glassene, noe det var litt delte meninger om, men som ble veldig godt mottatt til slutt, sier han med et smil. 

Satser i nye områder 
Form og farge er viktige elementer for Front Entreprenør. De hører på arkitektene og har gjennom årene opparbeidet seg et godt øye for hva som fungerer og ser fint ut.  


– Det er ofte det som folk husker og mener noe om. Det koster så lite å velge de riktige fargene, men det gir så mye, uttrykker Nils.  

Front Entreprenør har en solid bakgrunn som fasadeentreprenør, men deres ekspertise strekker seg over langt flere fagområder og omfatter også piperehabilitering, tak- og blikkenslagertjenester, malerarbeid, utskiftning av vinduer, rehabilitering av gamle og oppføring av nye balkonger, samt betongarbeider. 

Med en omfattende erfaring etter å ha gjennomført mange vellykkede prosjekter i Oslo-området i en årrekke, satser nå Front Entreprenør i nye geografiske områder, blant annet på Romerike. Det er et område som i dag er preget av nyskapende boligbygging i stor skala. 

– Vi har blitt veldig godt mottatt, og det er tydelig at kundene trenger nye aktører i det området. Vi har også sett på et prosjekt i Moss nylig, i tillegg til at vi har jobbet en del med ABBL på Bærumssiden. Selv om vi er Oslofolk, skøyer Tore. 

 Vi har lenge hatt nok henvendelser fra aktører i Oslo, men nå er alle i bransjen i samme båt, og vi ser at vi med stor fordel kan utvide vårt geografiske område, utdyper han. 


Er rigget for vekst 
Både Tore og Nils erfarer at det har blitt flere mindre prosjekter og færre av de store, tunge prosjektene. Dyrtiden har satt sine spor, og mange av de store byggeprosjektene har blitt satt på vent. Likevel er Front Entreprenør positive til fremtiden. 

– Etter sommeren tror jeg det blir full gass og mer å gjøre. Vi har kapasitet til å omsette for minst 250 millioner i året. Vi kommer blant annet til å satse mer på god administrasjon og er rigget for å ha minst én person til med på laget, påpeker Nils. 

Med gode prosjektledere som er dyktige på gjennomføring, har Front Entreprenør et godt rykte på seg for at de står for det de sier og gjennomfører jobbene som avtalt. De to tunge referansene på Front Entreprenør sin hjemmeside taler tydelig for seg: den Oslobaserte fasadeentreprenøren briljerer på fasaderehabilitering! 

– Det er veldig lite tull med oss. Vi står alltid for det vi sier, og blir sett på som veldig ærlige av kundene våre, avslutter Nils Berg.

Les mer...

2024-05-01 08.00

Glasspapersolutions1

Norskutviklet GRC-system imponerer: Skybasert plattform integrerer risikostyring og compliance

Artikkel Den norske teknologileverandøren Glasspaper Solutions AS, har utviklet en skybasert løsning for ambisjonsrike selskaper som forenkler det daglige arbeidet. Plattformen Kamude, gir en samlet oversikt over...
jemo8

Entreprenenør i Grenland bygger for fremtiden med ekspertise og lidenskap

Artikkel JEMO Entreprenør AS fra Skien, består av et dedikert team med dyktige fagarbeidere/medarbeidere som brenner for å levere godt håndverksmessig arbeid. Med lang erfaring, god kvalitet og en umiskjennelig...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv