landskapsentreprenorene3landskapsentreprenorene1landskapsentreprenorene2landskapsentreprenorene7landskapsentreprenorene6landskapsentreprenorene5landskapsentreprenorene4landskapsentreprenorene8landskapsentreprenorene9landskapsentreprenorene10landskapsentreprenorene11

Visste du at flere grøntarealer skaper økt velbefinnende?

Hele Sørlandets anleggsgartner-bedrift; Landskapsentreprenørene, beriker Agder og Rogaland med vakre uteområder. Daglig leder Egil Johnsen, brenner for grøntområder som rekreasjon og mener at innslag fra naturen har en stor innvirkning på vårt velbefinnende.

Landskapsentreprenørene AS ble etablert i 1986 av Egil Johnsens far og to andre anleggsgartnere. Disse valgte med tiden å selge seg ut, og Egil overtok den ene delen av bedriften da den siste anleggsgartneren trakk seg. I dag eier Egil og hans far 50 prosent hver.  


– Min far jobber fortsatt i bedriften selv om han har blitt 75 år. Vi har jobbet ganske tett i alle år og samarbeider godt, noe som har gjort at vi er der vi er i dag. Én propell og én som sitter og bremser litt, spøker Egil om hvordan han og faren kompletterer hverandre i bedriften. 

 

Selv beskriver Egil seg som en rastløs fyr, som tok utdannelse og mesterbrev som anleggsgartner, før han hadde et opphold i marinen. I 1998 var han tilbake i Landskapsentreprenørene, og har siden den gang hatt flere roller i bedriften – både som anleggsleder, prosjektleder og til sist daglig leder.  



Planter tusenvis av trær 
Egil forteller at de er en svært allsidig bedrift. For selv om de er en ren anleggsgartnerbedrift, gjør de det aller meste utenfor grunnmurene. 

 

– Vi gjør alt fra grunnarbeid, enkle VA-jobber, belegningsstein, grøntområder, parker og hager, gågater, idrettsanlegg, svømmebasseng og kirkegårder. I tillegg drifter vi grøntområder og utfører vedlikehold både for parker, skoler og borettslag. Og så har vi også en snekkeravdeling som gjør alt av tømrerarbeid som vi har på egne prosjekter – der gjør vi alt fra å bygge hytter til å sette opp en levegg, utdyper Egil.  


Ett av de viktigste fagene de holder på med, er opparbeiding av grøntområder.  


– Vi gjør alt innen det grønne! Vi planter tusenvis av trær, legger mange hundretusen kvadrat med plen, vi legger sedum på tak og bygger takhager, forteller Egil, og legger til at de blant annet har laget det grønne taket på Quadrum i Kristiansand. 


Egil forteller at grøntområder er svært viktig for vårt velbefinnende. Han slår et slag for grøntområder som rekreasjon og hyller grønne elementer på vegger. Det er ikke uten grunn at de flotte naturområdene i Mandal, Sirdal og Lund, kalles for «naturens apotek» på folkemunne.   


– Det er bevist at sykehuspasienter som ser ut av vinduet mot et grøntområde – om det er en park eller skog, blir raskere friske, med mindre bruk av medikamenter og lavere tilbakefall.  



Alle er velkomne 
Landskapsentreprenørene oppfyller også drømmen om et flott og avslappende uteområde for privatpersoner, og Egil understreker at de står til tjeneste for alle som ønsker å få utført en stor eller liten jobb. 


– Vi har mange private kunder, og utfører alt fra en liten innkjørsel med noen få kvadrat belegg, til svære jobber med full opprustning av hagen. Mange bruker millionbeløp på hagen sin og vil virkelig få gleden av å kunne bruke en flott hage som de kan trives i, smiler Egil. 

 

På proffmarkedet får de ofte inn henvendelser fra entreprenører som ønsker å få et tilbud. Egil røper at de beste kvalifikasjonene for å prise riktig, er den lange erfaringen og den rikholdige kunnskapen som Landskapsentreprenørene besitter innenfor faget.  



– Vi er den beste anleggsgartneren på sydspissen. Vi er en ren anleggsgartner, og der vil vi være gode, poengterer han. 


Med et unikt samarbeid med ulike aktører, kan Landskapsentreprenørene dessuten ta på seg totalrenoveringer av fritidsboliger som ligger utenfor allfarvei. Ved hjelp av datterselskapet Sjøentreprenør Søyland som gjør grunnarbeid på lektere, frakter de det nødvendige utstyret ut med lektere. Det vil si at Landskapsentreprenørene kan gjøre omtrent alt fra a til å, selv på en hytte som ligger ute på en holme.  


– Vi må ha med rørlegger og elektriker, men ellers kan vi gjøre nesten alt selv. Kundene synes det er bra å ha én å forholde seg til, som server mange fag og tar inn andre håndverkere eller entreprenører. Vi har flere gode samarbeidspartnere som vi samarbeider med på mange prosjekter, forklarer Egil.  


Fremtiden er grønn 
Landskapsentreprenørene er Miljøfyrtårn-sertifisert, og Egil forteller at miljø gjennomsyrer alt de gjør og alt de står for. Nå går veien videre mot en fossilfri maskinpark, som pløyer veien for en enda grønnere fremtid for Sørlandets største anleggsgartner.  



– Vi har mer og mer fossilfritt, og vil gjerne investere i elektriske hjullastere og maskiner etter hvert. De siste tre varebilene våre er elektriske, for vi må gå den veien; vi er jo den «grønne håndverkeren». Det er som jeg sier: Vi har et positivt Co2-regnskap med bare det vi planter ut! Vi bygger renseanlegg, og vi bygger for fremtiden, avslutter han med et smil. 

Les mer...

2022-01-01 12.45

vbk6

Bred kompetanse hos anerkjent verksted med fokus på tunge kjøretøy

Artikkel VBK AS, er et velrennomert selskap fra Horten, med lang erfaring innen påbygg og reparasjoner av tyngre kjøretøy. De utfører reparasjoner på lastebiler, busser, bobiler og campingvogner og hengere, og...
accept2

Erfaren og pålitelig renholds- og kantineaktør har blitt landsdekkende

Artikkel Med fokus på kvalitet, lang erfaring og effektivitet har renholds- og kantineaktøren Accept Servicepartner AS blitt en landsdekkende aktør som leverer renholdstjenester og kantinedrift til små og store...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv