Ole Martin Anmarkrud, Erik Eskild og Siv Margrethe Skordal, jobbet alle tre i firmaet EH Consult, som var eid av Erik Eskild og ytterligere én person. I 2015 valgte eierne av EH Consult å gå hver til sitt.
– Det var flere i nettverket til Erik, Ole Martin og Siv som var knyttet til Askerområdet og som ønsket et samarbeid. Jeg ville egentlig ta det litt med ro etter jeg gikk av som eier, men så begynte jeg, Ole Martin og Siv Margrethe å snakke litt sammen. Vi ønsket å få til noe sammen, og det var flere av våre tidligere kunder som ville ha oss med videre på ett eller annet vis. Så ble det til at vi tre startet P7 Prosjekt AS i 2015, forteller Erik Eskild, prosjektleder og styreleder i P7 Prosjekt.
Kjøpte opp BruCon
Siden daglig leder Ole Martin Anmarkrud liker seg godt på fjellet, ville han egentlig navngi firmaet K2 – men da det var opptatt fikk det bli P7 isteden.
– Vi ville ha et kort og enkelt navn, men det aller meste av domener var opptatt bortsett fra P7. Så da fikk det bli P7 Prosjekt, røper Ole Martin med et smil.
Erik og Ole Martin tok med seg sine pågående prosjekter inn i P7 Prosjekt, og startet forsiktig som en totalleverandør av prosjektadministrative tjenester innen bygg, anlegg, eiendomsutvikling, kommunalteknikk og samferdsel, hvor det Asker-baserte selskapet kan tilby tjenester i alle prosjektfaser.
I 2017 kjøpte P7 Prosjekt aksjene til selskapet BruCon, som tre år senere ble fusjonert inn i P7 Prosjekt.
– BruCon drev med en annen nisje enn vi; de holdt på med vei og samferdsel, mens vi hadde bygg. Da vi kjøpte aksjene i 2017, fikk vi med oss en rammeavtale med Statens Vegvesen, som gjorde at vi fikk flere infrastrukturprosjekter, forklarer Erik.
– Vi hadde snakket om at vi ville ha flere bein å stå på, men det er utrolig vanskelig å vinne anbud uten en god firma CV og person CV’er. Da vi kjøpte BruCon, var det snarveien inn på det markedet –siden vi fikk med oss attraktiv arbeidskraft med en svært erfaren stab fra BruCon, legger Ole Martin til.
Vant rammeavtaler
Tilgangen på arbeidskraft med spesialisering innen infrastruktur, samferdsel og bygg, gjorde at P7 Prosjekt fikk flere store prosjekter; blant annet Fornebubanen, Equinor-bygget på Fornebu, Hartvig Nissens videregående skole på Frogner og rehabilitering av Fosskolltunnelen på E18 m.fl. I løpet av årene har man videreutviklet samferdselssatsingen i tillegg til bygg, og fått rammeavtaler blant annet med Oslobygg, Asker, Ringerike og Drammen kommune.
– Vi har lykkes godt med å vinne mange rammeavtaler, spesielt siden vi har dyktige folk med lange og gode CV-er. Uten rammeavtaler, er veien til jobber litt tyngre og litt lengre, konstaterer Ole Martin.
P7 Prosjekt er opptatte av å bygge en god merkevare og få et godt omdømme, samtidig som de vil bli en foretrukken aktør med sin håndplukkede arbeidskraft.
– Vi består av 14 ansatte pluss cirka like mange innleide, og vi er nok ganske kresne på hvem vi ansetter.
Arbeidsmiljøet ved P7 Prosjekt beskrives som godt, og det er en selvfølge at de innleide blir behandlet på lik linje som de fast ansatte.
– Vi ivaretar våre ansatte og alle innleide, og jeg tror de ansatte føler seg sett og godt ivaretatt her hos oss, sier Ole Martin, som legger til at det er korte beslutningsveier i selskapet.
Administrasjonsleder Siv Margrethe Skordal, omtales av Ole Martin og Erik som «poteten» i P7 Prosjekt. Hun holder styringen på regnskapet og alle medarbeiderne, i tillegg til at hun også tar seg av de fleste administrative oppgavene i selskapet samt anbudsregning, slik at Ole Martin og Erik kan konsentrere seg om kunder og prosjekter.
Gasellebedrift siden 2019
P7 Prosjekt har blitt tildelt Gaselleprisen hele fem år på rad, noe de er utrolig stolte av.
– Vi klarer nok ikke å bli gaselle de kommende fem årene, ler Ole Martin. Men vi har en plan om videre vekst, selv om det akkurat nå er litt stille på samferdselsfronten. Vi har også fått en del henvendelser fra private aktører innen næringsbygg, og vi har fått flere telefoner fra store, spennende aktører som trenger hjelp med noe, og som vil at vi tar jobben, opplyser han.
Det geografiske nedslagsfeltet er så godt som hele Østlandet, og når det gjelder oppdrag har de enn så lenge ikke hatt behov for å reise lengre enn utenfor Oslo og omegn.
– Ringerike er også viktig for oss, der har vi fått mange oppdrag, og vi ser at det er store muligheter for veksten vi planlegger for – innenfor området vi opererer i. Vi ser også at vår strategi og målsetning bærer frukter, og vi lever jo av et godt omdømme. Så enkelt er det, og det er nettopp derfor vi er så forsiktige når vi ansetter folk, sier Ole Martin avslutningsvis.