– Butikkutsalget går mye på god, gammeldags middagsmat for folk som har det travelt. Vi bruker ordentlige, mest lokale råvarer, og lager blant annet lapskaus, sodd og fiskegrateng – enkel mat som folk er veldig glad i, sier eier av Eldrimne Kjøkken AS Hilde Amdahl.
Amdahl kjøpte den tidligere bedriften Sørholt Selskapsmat og startet i november i fjor.
– Jeg jobbet ved den tidligere bedriften da jeg var yngre, og har alltid hatt en sans for konseptet og produktene. Da den kom for salg tenkte jeg at dette er en sjanse som kommer én gang i livet, og jeg hoppet i det, sier en smilende eier.
Amdahl har blant annet tatt med seg videre den populære trønderske «nasjonalretten» sodd, og får mye skryt av kunder for tradisjonsmaten.
– Vi koker sodd på gammelmåten, det er svært populært både ved butikkutsalget og gjennom cateringen, sier hun.
Ideelt for barnefamilier
Ved butikken på Sætersmyra kokes det hjemmelaget, hjertelig kost daglig. Utsalget består av to varmretter hver dag som blant annet lapskaus, supper og gryteretter. I tillegg har de en rekke kalde middagsretter klare til å varme opp, som for eksempel lasagne, chili con carne, kjøttpudding og karbonader. Av kaldretter fokuserer Amdahl på å bygge opp et utvalg av ulike lokalprodukter, og jobber mot å kunne tilby et helhetlig produktutvalg.
– Jeg ønsker å kunne bygge opp under tilleggsprodukter til det jeg allerede lager, slik at om vi har potetsalaten så skal vi kunne tilby spekepølsa og flatbrødet i tillegg. Du skal ikke måtte stikke på Rema1000 etterpå fordi du mangler en ting, sier hun.
Den eldre generasjonen er en stor del av kundegruppen til Eldrimne Kjøkken, og Amdahl håper på å nå ut til flere unge med tilbudet sitt.
– Vi er glade i alle kundene vi får, og håper å få inn kanskje flere barnefamilier som har det travelt og vil ha ordentlig mat – det får de her.
Catering for store og små grupper
– Vi har en egen cateringmeny som ligger på Facebook-siden og hjemmesiden vår, men vi tilpasser oss etter kundens ønsker og lager det meste, sier Amdahl.
Hun understreker at det ikke er noe minimumsantall for bestilling av koldtbord, og tilrettelegger gjerne menyen etter størrelse på gruppen.
– Andre som serverer selskapsmat har kanskje en grense på ti personer, men om man ønsker å invitere naboene på en tapaskveld på seks eller åtte personer, hvorfor skal ikke de få mat? Vi justerer etter behov og finner alltid en løsning, smiler hun.
Catering ble ofte brukt til større sammenkomster som sølvbryllup eller runde bursdager for noen år siden, men Amdahl forteller at trenden har endret seg, og folk er blitt mye flinkere til å benytte seg av tilbudet.
– Folk bruker mer penger på mat og er bevisste på hva de vil ha. Det er ikke lenger kun de store anledningene som teller, men også små sammenkomster.
– Ikke noe fiksfakseri
Konkurransen kan være tøff, innrømmer butikkeieren. Men hun er også overbevist om det er plass til alle når de dekker ulike deler av markedsbehovet.
– Det har dukket opp flere som er veldig flinke, men vi er heldigvis ikke like. Det gjenspeiler samfunnet litt – vi vil ha forskjellige ting. Dermed er det plass til oss alle.
Amdahl holder fokuset på rene produkter uten bruk av halvfabrikater og lager maten fra bunnen av.
– Det vi lager er kanskje litt for mannen i gata. Det er ikke noe fiksfakseri eller jåleri, her følger vi produktet fra start til slutt og står innafor det vi lager og er sikre på at det er bra.
Hektisk hverdag
Fire faste ansatte og et knippe hjelpere i de travle sesongene til jul og i mai, har Amdahl til å hjelpe seg.
– Tidligere eier Asbjørn er ofte innom og hjelper oss, det er gull verdt. I tillegg kommer far og mor innom og hjelper til av og til, spesielt i de mest hektiske periodene.
Selv om hverdagen kan være preget av lange dager og lite søvn noen perioder, er Amdahl viss på at hun tok det riktige valget.
– Jeg koser meg skikkelig på arbeid, og angrer ikke en dag på at jeg tok over. Det er travelt nå, men jeg satser på å kunne ta meg litt mer fri når vi blir litt mer etablert, sier hun.
– Jeg har drømmer om at dette skal være en arbeidsplass for meg og de som er her i mange år fremover. Det ligger et godt grunnlag og potensiale i bedriften.