stansefabrikken1stansefabrikken2stansefabrikken3.jpegstansefabrikken4.jpegstansefabrikken5.jpeg

Norges ledende elektroskap-leverandør til topps med målrettet vekststrategi

Stansefabrikken Products AS, er en norsk bedrift som spesialiserer seg på tavleproduksjon og distribusjon av produkter til elektrobransjen, med hovedfokus på elektroskap og kapslinger. Med en voldsom vekst og høy kompetanse på skreddersydde elektroskap, er leverandøren rustet for å ta enda større markedsandeler. – Vi har gått fra å være et rent salgsselskap til å bli et produksjons- og salgsselskap med flere markedskanaler og bredere produktportefølje, fremholder adm. dir. Frank Wirum.

Stansefabrikken Products AS har en historie som strekker seg helt tilbake til 1932, da Stansefabrikken ble grunnlagt i Norge – nærmere bestemt i Oslo. Fra å være en tradisjonell stansefabrikk, utviklet Stansefabrikken seg med årene til å bli en betydelig aktør innen industrien, spesielt elektrobransjen. I 2008 etablerte man Stansefabrikken Products med hovedfokus på utvikling av elektroskap og kapslinger 

Stafa Industrier er morselskapet til Stansefabrikken Products, og Frank Wirum, direktør i Stansefabrikken Products AS, kan fortelle at hele konsernet totalt består av cirka 400 medarbeidere med en samlet omsetning på over 60 millioner euro.  

– Konsernet har store vekstambisjoner, og har produksjon og kontor i Litauen og Norge, samt salgskontorer i Tyskland, Polen, Sverige og Finland. Her i Norge har vi salg, produksjon og hovedkontor for Stansefabrikken Products. Konsernet har også hovedkontor i Norge, samt at Stansefabrikken Solutions og Stansefabrikken Home holder til her. I Litauen ligger industriparken vår, hvor vi produserer våre elektroskap, forklarer Frank Wirum. 

I 2018 kjøpte Stafa Industrier det Vestfold-baserte selskapet Larel AS, noe som skulle vise seg å bli en svært suksessfull fusjon.  

– Larel hadde alt vi trengte inni elektroskapene, og var dessuten et selskap som passet vår ideologi og kultur meget bra. Som en del av utviklingen på bolig og næring, ser vi at vi gjorde mye riktig når vi fikk inn Larel. Hadde vi ikke tatt det valget i 2018, så hadde vi halvert omsetningen i disse tider i bolig og næringssegmentet på grunn av leveransene til boligindustrien. Det understreker at det er riktig å lytte til markedsbehovet og utvikle seg, poengterer Brian Dreng Karlsen, salgssjef i Stansefabrikken Products.  


Stansefabrikken Products inkluderte tidligere et forretningsområde som ble skilt ut i et eget selskap i 2019; Stansefabrikken Home, som leverer systempostkasser, leveringskasser og postkasser til private, bedrifter, borettslag m.m. De er dessuten markedsledende på systempostkasser til bedrifter og borettslag, og kjennetegnes av skreddersydde løsninger og et høyt fokus på design, kvalitet og funksjonalitet. 

Frank kan fortelle at Stansefabrikken Solutions, som tidligere het Stansefabrikken Fredrikstad før flytting til nye fasiliteter på Grålum, er en utstrakt arm for deres produksjon i Litauen. Ved produksjonsfasilitetene i Grålum, gjør man mye av det samme som i Litauen – med engineering og stansing, men har muligheten til å snu seg enda raskere rundt på grunn av større smidighet og krav til mindre produksjonsvolum.  

– På begynnelsen av 2000 tallet etablerte vi også STAFA Stansefabrikken Automotive, som selger små komplekse deler til markedeti stort volum. Og så har vi SFU som hører til i Industriparken i Litauen og som står for de store produksjonsvolumene. De leverer til kunder i Europa, og er en ren underleverandør uten egne varer, men med store volum og kan produsere akkurat det kunden måtte ønske, opplyser Brian.  

Stansefabrikken gjorde store oppkjøp allerede på 90-tallet, hvor man i 1997 kjøpte opp ABB sin produksjon i Fredrikstad, og fikk med seg 230 ansatte, alle produksjonsfasilitetene og merkevaren NEBB.  

– Det var NEBB-skapet som gjorde at vi ble så store som vi er i dag og kunne begynne å selge til grossister i elektrobransjen, understreker Frank 

Med alle oppkjøpene har Stansefabrikken bygget seg opp en solid kompetanse for årene som kommer, med spesialkompetanse mot industri. Det har gjort at Stansefabrikken Products i dag er Norges ledende leverandør av elektroskap 


– Vi har klart å bygge opp en kompetanse inn mot industri, parallelt med at vi fortsatt holder et grep mot bolig- og næringssegmentet, selv om det er et mer usikkert marked akkurat nå. Vi prøver å spise de markedsandelene vi kanog det gjør noe med oss som selskap: Vi har gått fra å være et rent salgsselskap til å bli et produksjons- og salgsselskap med flere markedskanaler, utdyper Frank 

Stansefabrikken Products har lager her i Stokke og på Grålum, og vi lytter til kunden og skreddersyr løsninger rundt produkter og elektroskap slik at det passer kundens unike behov. 

– Vi lytter til kunden og videreutvikler vår portefølje med elektroskap, bokser og andre produkter  det er slik vi driver produktutviklingKonsernet har ambisjoner på våre vegne om at vi skal bruke tynnplateproduksjonen til å få frem skap som det norske markedet vil ha, og sammen med kundene skal vi putte inn delene kundene ønsker i skapet og presentere en komplett løsning, poengterer Brian 


Brian og Frank forteller at Stansefabrikken Products har et tett samarbeid med tyske, italienske og spanske produsenter, som jobber sammen med dem i partnerskap for å sikre riktig strategi og kvalitet på produktene. Samtidig understreker de at de ikke ønsker å bevege seg utenfor Europa når det gjelder å levere produkter.  

– Vi vil holde det kortreist i forhold til bærekraft og produksjon, og vi kan sikre en god kvalitet hos leverandørene vi har i vår portefølje. Vi ønsker å fremstå som proaktive og kompetente, og Stansefabrikken Products er et selskap som har ekstremt mye kompetanse, som vi nå ønsker å løfte enda mer frem. Vi er serviceinnstilte og har mange flinke medarbeidere, og vi ønsker å understreke den store kompetansen vi har her på huset, avslutter Frank Wirum og Brian Dreng Karlsen. 

Les mer...

2024-10-01 16.40

asbestutstyr5

Eliminerer faren med asbest med høy kompetanse og riktig utstyr

Artikkel Med samme kompetanserike eiere, har totalleverandøren Asbest Utstyr AS og Asbestkompetanse AS, alt man trenger for å utføre en trygg og vellykket asbestsanering.
elektropartner3

Spesialister på bilens selvdiagnosesystem

Artikkel Elektro Partner AS er spesialister på diagnosesystem til person/varebiler, traktor/anleggsmaskiner, last/buss og marine. De er en betydelig leverandør av tekniske løsninger til bilbransjen.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv