182005182005pi182005e

Lar nordmenn utforske indiske smaker og krydder

New Delhi Restaurant i Oslo sentrum har åpning av nye lokaler og et nytt konsept. – Vi ønsker både gamle og nye gjester velkommen, sier Baljit Singh.

– Jeg har lært kokkekunsten av min far, sier Baljit Singh, innehaveren av restauranten, New Dehli, ved Egertorget midt i Oslo sentrum.


Han er andre generasjon i familien som viderefører indisk kokkekunst i Norge.  Det var hans far som åpnet den første indiske restauranten i Skandinavia, Maharajah i Oslo. Singh har videreført driften av restauranten, og har nå 14 faste ansatte hvor de fleste har jobbet her i mange år.


Holder nytt konsept hemmelig
– Oppskriftene på rettene hos oss er perfeksjonert gjennom generasjoner, her ligger lang erfaring og kunnskap til grunn, sier han og legger til at han er opptatt av at restauranten skal ha et særpreg, og reiser ofte til India for å hente inspirasjon.


Nå reiser han snart igjen for å utvikle det nye konseptet i restauranten som de åpner i nye lokaler etter sommerferien i år. Det skal være en spennende blanding av «street food» og «fine dining».


– Når den nye restauranten åpner etter ferien, skal vi komme med noe helt nytt og overraskende, sier Singh hemmelighetsfull.

182005e


Eksperimentelle gjester
– Fleretallet av gjestene våre er nordmenn som er ute etter å utforske nye smaker og krydder. Her får de bestemme selv hvor sterk maten skal være, sier restauranteieren og utdyper at styrkegradene går går gjennom hele spekteret fra mild og medium til madras, vindaloo og tendaloo. De har testet oslofolks chilitoleranse i over 30 år.


Restaurantens spesialitet er Tandoori grillretter, maten her er inspirert fra delstaten Punjab i India. Friske grønnsaker og urter er viktige ingredienser hos New Delhi, og Tandoori ovnen med sitt kjente trekull er med på å gi kjøttet en delikat og spesiell smak. Mens det sydindiske kjøkken ofte bruker tørket krydder, benytter det punjabiske friske krydderurter i den grad det er mulig.


– Kjøkkenet får levert ferske råvarer annehver dag og restauranten er åpen alle dager, sier Singh og understreker at New Dehli også tilbyr «take away», overtidsmat og catering til alle anledninger.


182005pi


Sprer matkultur
Baljit Singh, som selv jobber som kokk på kjøkkenet ved behov, er stolt av å være med på å spre indisk matkultur i Norge, men også for utenlandske turister som kommer innom på sommeren.


– Restauranten har opparbeidet seg et godt rykte, og derfor har vi mange faste gjester som kommer hit, sier han stolt og oppfordrer også nye. 


– Restauranten har flest gjester på fredag og lørdag ettermiddag. Man bør bestille bord på forhånd disse dagene. Bordbestillingen kan selvfølgelig ordnes på hjemmesiden vår, legger  

Les mer...

2018-05-22 09.00

aoplia7

Slik kan kunstig intelligens forbedre fremtidens applikasjonsutvikling

Artikkel Aplia AS, har levert helhetlige IT-tjenester for kunder i ulike bransjer og sektorer siden 2008, og var tidlig ute med å levere brukervennlige apper og nyskapende webapplikasjoner. Nå ønsker den digitale...
jemo8

Entreprenenør i Grenland bygger for fremtiden med ekspertise og lidenskap

Artikkel JEMO Entreprenør AS fra Skien, består av et dedikert team med dyktige fagarbeidere/medarbeidere som brenner for å levere godt håndverksmessig arbeid. Med lang erfaring, god kvalitet og en umiskjennelig...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv