183079fjdk183079hhhh183079fd183079h183079y183079dss183079dsfdfs183079183079d

Ønsker å utdanne flere til å bli bakere

Daglig leder Thor Ferner ved Westend Bakeri ser behovet for å utdanne flere til å bli bakere. Han ønsker å bidra gjennom styrket norskkunnskap og ansettelse av bakerlærlinger.

Siden 1950-tallet har Westend Bakeri drevet med pizzabunnproduksjon for storhusholdninger og restauranter. Daglig leder Thor Ferner har 30 års arbeidserfaring fra et bakeri og er utdannet baker med fagbrev.


– I all hovedsak produserer vi i Westend Bakeri tykke amerikanske og tynne italienske pizzabunner – både med og uten saus. Vi produserer cirka 5,5 millioner pizzabunner i året. Vi har også utvidet utvalget vårt til å kunne tilby focacciabrød og ser muligheten til å tilby flere lettsteikte bakervarer.


Ferner forklarer at Westend Bakeri gjør halve jobben for kundene deres. Bakerne deres produserer kvalitetsbunner, slik at kunden slipper å gjøre det.


– Kundene trenger kun å heve pizzabunnen, ta på garnityr og steke den, smiler Ferner.



183079hhhh



Det er i dag 26 ansatte i Westend Bakeri. Ferner forteller at bakeriet er opptatt av å kunne tilby en god, norskspråklig service – og ikke minst: ha en god intern kommunikasjon på grunn av sikkerhet og rutiner. Det er derfor krav om å være norsktalende.


– På grunn av norskkravet vårt har vi i Westend Bakeri søkt økonomiske midler og kan nå tilby norskkurs i bedriften, informerer daglig leder stolt.


Han forklarer at det er noen med høyere utdanning, men at det er gjennomgående lite eller ingen skolegang hos de ansatte i bakeribransjen.


– Vi brenner for god fagkompetanse, og ser mulighet for å utdanne ansatte til å bli bakere. Det er mye etterslep i bakerbransjen. Jeg syns derfor det var artig å ansette en ung baker, han var 22 år og brant for yrket, forklarer han.


– Nå som vi har begynt å planlegge å produsere andre bakevarer, ser vi behovet for ny kompetanse og lærlinger. Det må bli flere som blir en del av dette spennende yrket. Dette er en hjertesak som både jeg og bedriften er opptatt av, sier han engasjert. 


Men en ting er sikkert – det kommer til å bli fokus på pizzaer og pizzaprodukter.


– Nordmenn spiser ganske mange pizzaer per hode. 


Vi kommer til å fortsette å være best på å lage pizzatilbehør – alt fra italiensk pizzadeig, ferdig utskjevlet pizzabunn og kanskje også lett stekt pizza. Tiden får vise hvordan andre spennende produkter vi prøver oss på, smiler han. 


183079h

Les mer...

2018-06-12 15.15

allumengineering2

Norsk ingeniørselskap vil rense oljeforurenset vann med egenutviklet teknologi

Artikkel Med fokus på innovative løsninger og nyskapende teknologi, har Allum Engineering AS sikret seg en sterk posisjon i markedet siden oppstarten i 1973. Nå fokuserer selskapet på ingeniørtjenester og utstyrsleveranser...
Rauschert-koll1

Tekniske keramer – mirakelmaterialet som kan brukes til alle bransjer

Artikkel Med en 126 år lang erfaring, tilbyr Rauschert-konsernets datterselskap Rauschert Norden AB et bredt utvalg av keramiske materialer og skreddersydde komponenter til blant annet energisektoren, subsea, medisinsk...

    Kontaktinformasjon

    • Westend Bakeri
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      67 17 40 10
    • Adresse:
      Rudsletta 12, 1351 Rud
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv