B2DAC66B-54BD-4973-AF7E-E1CE84DC8F72_1

Bedriften kan spare mye penger på å bruke bensinkort og kredittkort

Alle bedrifter må kontinuerlig være på utkikk etter måter de kan optimalisere driften og redusere sine utgifter. Det er en viktig del av enhver leders jobb. En effektiv måte å oppnå reduserte utgifter og bedre kontroll, er ved å bruke bensinkort og kredittkort.

Mange tenker at disse kortene medfører ekstra kostnader, men det stemmer ikke. Om man bruker kortene korrekt og gjennomfører en sammenligning av kredittkort basert på dine preferanser, vil man raskt finne kort som passer bedriften. Dette kan bidra til å redusere kostnader og forbedre kontantstrømmen. I tillegg er det mange kort som tilbyr fordeler som bonuser og rabatter bedriften kan nyte godt av. 

Hva er bensinkort og hvordan fungerer det?

Bensinkort er betalingskort spesifikt utviklet for kjøp av drivstoff og relaterte produkter. Kortene utstedes vanligvis av drivstoffselskaper som Circle K, Esso eller Shell og kan kun brukes på deres egne stasjoner, og i enkelte tilfeller hos deres partnere. Bensinkort gir bedriften fordeler som rabatter på drivstoff, spesialpriser på bilvask og muligheten til å samle bonuspoeng som man siden kan løse inn i form av gavekort eller produkter.

For bedrifter som har et større antall kjøretøy kan bensinkort være et svært verdifullt verktøy. Bensinkort gir ikke bare rabatter på drivstoff, men gir også bedriftene bedre kontroll over drivstoffavgiftene. Ved å bruke bensinkort kan bedriftene enkelt overvåke hvor mye drivstoff som brukes, hvem som bruker det og på hvilke kjøretøy det brukes på. Dette gir mer effektiv administrasjon av drivstoffkostnader.

Hva er kredittkort og hvordan fungerer det?

Kredittkort er betalingskort som gir innehaveren muligheten til å låne penger fra banken eller kredittkortselskapet, for å gjennomføre ulike kjøp eller betalinger. Så lenge man betaler pengene tilbake innen avtalt tid, unngår man også å måtte betale renter. 

Dog er det ofte minimumsbetaling som kan gjøres for å unngå forsinkelsesgebyrer. Kredittkort kommer også med en rekke fordeler som cashback, reiseforsikringer og poeng som kan brukes til ulike formål som reiser, hotellopphold, eller ulike varekjøp.

For bedrifter er kredittkort et kraftig verktøy for å forbedre kontantstrømmen i den daglige driften. Ved å bruke kredittkort til å betale for varer og tjenester, kan bedriften utsette betalingen til en senere dato, noe som gir dem økt fleksibilitet når det kommer til å håndtere utgifter. I tillegg kan bedrifter dra nytte av de forskjellige bonusprogrammene og rabattene som følger med de aller fleste kredittkort i Norge. 

Sammenlign kort ut i fra bedriftens behov og ønsker

Når du skal velge kredittkort for en bedrift, er det viktig å vurdere hvilke behov bedriften har. Her er noen nøkkelfaktorer du bør tenke over når du skal sammenligner kredittkort:

Kostnad per år: Enkelte kredittkort kommer med en årlig avgift, mens andre ikke gjør det. Det kan være verdt å betale en årlig avgift hvis kortet tilbyr betydelige fordeler i form av cashback eller bonuspoeng, da de raskt kan overstige den årlige kostnaden.

Rente og betalingsbetingelser: Det er viktig å sammenligne nivå på renter og alle betalingsbetingelser. Noen kort tilbyr en rentefri periode, noe som er svært fordelaktig hvis bedriften kan tilbakebetale hele beløpet innen denne perioden.

Fordelsprogrammer: De aller fleste kredittkort tilbyr sine egne lojalitetsprogrammer som gir bedriften poeng for hver krone de bruker på kortet. Disse poengene kan siden løses inn på reiser, hotellopphold eller ulike varer. Det er viktig å velge et kort som tilbyr fordeler som passer  med bedriftens behov.

Sikkerhet og forsikring: Kredittkort kommer ofte med ulike tilleggstjenester som reiseforsikring, avbestillingsforsikring og andre sikkerhetsfunksjoner. Bedrifter hvor ansatte er mye på reise kan dra stor nytte av slike forsikringer.

Cashback og rabatter: Noen kredittkort tilbyr direkte rabatter eller cashback på utvalgte varer som drivstoff, mat, eller reiser. Dette kan være svært gunstig for bedrifter som gjør mange kjøp innenfor disse kategoriene.

Derfor er bensinkort og kredittkort en fordel for bedrifter

Kostnadsbesparelser: Ved å bruke bensinkort som tilbyr drivstoffrabatter, kan bedriftene redusere sine drivstoffkostnader betydelig. Kombiner dette med et kredittkort som tilbyr cashback på drivstoffkjøp, og besparelsene kan bli enda større.

Effektiv økonomistyring: Bensinkort og kredittkort gir bedrifter muligheten til å enkelt spore utgifter. Dette gjør det enklere å administrere budsjetter, kontrollere kostnader, og identifisere mulige besparelser.

Forbedret kontantstrøm: Ved å bruke kredittkort kan bedrifter utsette betalingen av utgifter, noe som gir dem mer tid til å sikre at kontanter er tilgjengelige. Dette kan være spesielt nyttig for bedrifter med sesongvariasjoner i inntekter.

Bonuser og fordeler: Kredittkort med lojalitetsprogrammer og bensinkort som tilbyr bonuspoeng kan hjelpe bedrifter med å samle opp poeng som kan brukes til å dekke forretningsrelaterte utgifter, som reiser eller utstyr.

Bedre oversikt og kontroll: Bensinkort gir bedrifter bedre kontroll over hvordan drivstoff brukes, mens kredittkort kan gi innsikt i andre utgifter. Dette kan bidra til å redusere misbruk og forbedre den økonomiske styringen.

Spar penger, tjen bonus og få bedre oversikt

Som du nå skjønner er det mange goder for en bedrift som velger riktig kort. Ved å velge kort som passer med bedriftens behov, kan man dra nytte av rabatter, bonusprogrammer og dermed forbedre kontantstrømmen i bedriften. Bedrifter bør dog vurdere nøye sine behov og ønsker når de velger kort, slik at de kan få maksimalt ut av dem. 

Les mer...

2024-08-13 10.15

motebooking4

Erfarne møtebookere skaper verdi med berikende salgsmøter

Artikkel Møtebooking Norge AS, er et rendyrket bookingselskap med høy kompetanse innen møtebooking B2B. – Vi sørger for at kundene får en jevn flyt av nye salgsprosesser inn i selskapet sitt, konstaterer daglig...
ohbetong1

Imponerende miljøfokus hos Bergens eldste frittstående betongaktør

Artikkel Betongselskapet OH Betong AS, har levert kvalitetsbetong siden 1967 og har gjennom tre generasjoner utviklet seg til å bli en pioner innen miljøvennlig betongproduksjon.
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv