sitech1sitech2sitech3sitech4sitech5sitech6sitech7sitech8

Ny anleggsteknologi øker produktiviteten i anleggsbransjen

Med fokus på lønnsomhet i anleggsbransjen, formidler SITECH produktløsninger som er ekstremt besparende for en entreprenør og som løser mange utfordringer på byggeplassen.

SITECH ble startet i 2011 på bakgrunn av at Trimble søkte forhandlere over hele verdenhvor man ønsket å effektivisere bygg- og anleggsbransjen med høyteknologiske løsninger.  


Kostnadsbesparende og innovative løsninger 
SITECH som brand er eid av Trimble, og i dag er det totalt 110 SITECH-forhandlere på verdensbasis. Det gode samarbeidet mellom maskinprodusenter og Trimble har bevist at de i dag er en foretrukken leverandør av kostnadsbesparende og innovative løsninger i forhold til integrasjon til automatikk og maskiner, men som er enkelt i bruk for operatørene 

– Nyskapende teknologi er sårt trengt i anleggsbransjen for å få effektivitet og økonomi i prosjekteneDerfor henvendte Trimble seg til verdens største maskinleverandør Caterpillar og tilbød deres forhandlere rundt omkring i verden å starte som Trimble forhandler, hvor de skulle få lov til å starte opp selskapet med SITECH-merket. SITECH Norway AS er i dag 100% eid av PON Holding, forteller Lasse Sørensen, daglig leder i SITECH Norway AS. 

Trimble var den første aktøren i verden som fant opp maskinstyring, og ble fort store innen maskinautomatikk på for eksempel dosere og veihøvler. SITECH kan levere mer eller mindre alt innenfor anleggsvirksomhet; maskinstyring, stikningsutstyr, skanning, visualisering, robot, flåtestyring, skyløsningstjenester, utstyr for å måle produktivitet med droneflyvning, og software som måler produksjonen. 

– Vi har alt entreprenøren har behov for, konstaterer Sørensen. Vi kan levere til mer eller mindre alle type maskiner, uansett merke og modell, og vi har nok den bredeste porteføljen i bransjensier han videre.   

Med gode software- og hardwareløsningerbidrar det til at kundene får et samlet system som er enkelt å forholde seg til.  

– Mange entreprenører handler litt her og litt der, men handler man hos oss kan vi levere komplette løsninger, presiserer Sørensen.  

Anleggsbransjens digitale revolusjon 
SITECHs løsninger er ekstremt besparende for en entreprenør, og kan blant annet spare inn på material- og personalkostnader. Det er dessuten et viktig oppfølgingsverktøy for entreprenøren, for å vite at man leverer på tidsfrister.  


– Å levere på tidsfrist er helt essensielt for å skape sunn forretning. Vi ser at anleggsbransjen har blitt en mer digital bransjesom er veldig opptatt av teknologi som kan hjelpe dem med å fullføre prosjekter fortere, med mer presisjon og bedre økonomi, utdyper Sørensen.  

Norge er kjent for å være et foregangsland som er flinke til å ta i bruk ny teknologi. Men ifølge Sørensen finnes det flere utfordringer med ny teknologi i bygg- og anleggsbransjen, spesielt den lave markedsprisen på grunn av et tøft marked og ulønnsom valuta.   

– Det gjør at det er utfordrende for oss å realisere gode marginer på produktene våre. SITECHs tidligere ledelse gjorde likevel en formidabel jobb med å introdusere Trimble inn i markedet, og vi tok raskt store markedsandeler, sier Sørensen.  

Sørensen kan fortelle at SITECH i disse dager jobber tett med sin leverandør for å utvikle funksjoner og plattformer som er bedre tilpasset den norske arbeidsmetodikken – med produkter som er i samsvar med det norske markedet. Ifølge Sørensen blir det kommende året 2025, et vekstår for SITECH, som kommer til å lansere flere løsninger tilpasset det nordiske markedet.  


– Disse løsningene er rett rundt hjørnet, opplyser Sørensen. Vi har alltid vært ekstremt sterke på overflatemaskiner; altså valser, dosere, høvler og spesialmaskiner. På gravemaskiner har vi aldri blitt markedsledende, men nå får vi produkter som kommer til å passe entreprenørene  og det blir det desidert største vekstområdet vårt i tiden fremoverrøper han.  

Høy kompetanse 
Anleggsteknologiske løsninger må tåle harde påkjenninger, og SITECH har fått mange gode tilbakemeldinger på at deres utstyr tåler vær og vind, samtidig som entreprenørene setter stor pris på at utstyret både er stabilt og pålitelig.  

– Automatikken er lynrask og presis, og skiller seg ut fra andre i markedet når det gjelder presisjon, fastslår Sørensen 

SITECH har stort fokus på kompetanse, service og support, og SITECH Norway vokser. SITECH har nylig ansatt folk i service og i disse dager rekrutteres nye selgere i teamet for å sikre en god posisjon i markedet fremoverVed å ha ansatte som forstår bransjen og snakker det samme språket som entreprenøreneønsker de å være en rådgiver for kunden samtidig som kunden får god hjelp av support -og serviceteamet 


– Alle som jobber med support er tidligere landmålere som kommer fra anleggsbransjen og forstår kundenes behovVår visjon er ikke bare å være en leverandør, men vi skal være kundens partner og løsningsleverandør i deres prosjekter, avslutter Lasse Sørensen 

Les mer...

2024-10-04 11.45

hedengrensecurity

Sikkerhetsteknologien som tar byggebransjen med storm

Artikkel Hedengren Security jobber mot byggebransjen med brannvarslingssystemet Prodex FIREscape – en sikkerhetsteknologi som både er etterlengtet, svært nyskapende og gir en rekke fordeler. – Vi har en fullintegrert,...
elektropartner3

Spesialister på bilens selvdiagnosesystem

Artikkel Elektro Partner AS er spesialister på diagnosesystem til person/varebiler, traktor/anleggsmaskiner, last/buss og marine. De er en betydelig leverandør av tekniske løsninger til bilbransjen.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv