Drøyt 15 minutters kjøretur fra støv og støy i Holmestrand i Vestfold ligger en litt annerledes gård idyllisk til i landlige omgivelser. Kaupang Gjestegård har høytidelige selskapslokaler med storstuer, syv torvhytter og tre soverom til utleie – samt frodige gress-enger og florerende plante- og dyreliv så langt øyet ser.
Ekteparet Arild og Monica Skilling og deres team av dyktige medarbeidere inviterer gjestene på kortreist selskapsmat som de har innhentet selv. De sanker bær og sopp i nærområdet, og jakter sesongens beste viltkjøtt.
- Vi kjøpte gården sommeren 2003. De i bygda sa at det ikke var for gård å regne, ler Monica Skilling med et glimt i øyet.
- Straks etter oppkjøpet begynte vi å rehabilitere og bygge videre. Vi bestemte oss for at så langt det lar seg gjøre ønsket vi å bruke de råvarene som var fra nærområdet, og særlig det vi hadde jaktet og sanket selv, forteller hun.
Ett år etter oppkjøpet stelte ekteparet Skilling i stand det første gårdsbryllupet. Interessen for gjestegården har økt for hvert år, og Skilling forteller at de inntil videre ikke har behovet for å annonsere hyttene på AirBnB da de er fullbooket langt frem i tid.
- Våre lokaler kan brukes til all slags typer selskaper. Vi kan arrangere aktiviteter som leirdueskyting og hestesko- og øksekasting. Hvis man skal ha en firma kick-off kan man bestille grillhytta som kan huse rundt 25 stykker. Grillhytta har et rustikt preg over seg – men vi har også andre hytter som er mer bryllupsorientert, med hvite duker og detaljer, sier hun.
På dagtid har Kaupang Gjestegård kurs- og konferanseopplegg hvor de har skreddersydd bedriftspakker. Medarbeiderne kan hjelpe til med transport og bespisning, uansett om bedriften ønsker lunsjbuffe eller cateringvirksomhet.
- Vi leverer blant annet varm mat på byggeplasser. Da har vi slike militærcontainere hvor vi lager hjemmelaget husmannskost - lapskaus, fårikål og kjøttkaker. De entreprenørene vi leverer mat til har jobbet i hard fysisk jobb i ti til tolv timer, og de trenger et solid måltid. Vi legger derfor mye kjærlighet og arbeid i maten vi serverer.
Fra neste sommer skal gjestegården være et av mange herberger for de som går pilegrimsleden. Da kommer turgåerne innom for å spise vikingsuppe - og muligens overnatter.
- Da kommer turgåerne fra Larvik og går til Nidarosdomen. Dette blir veldig spennende og vi ser frem til dette, forteller Skilling.