194023w1

Miljøfokuset tar plass i malermesteryrket

Stadig flere håndverkere og industribedrifter legger om til en mer miljøvennlig arbeidshverdag. Den Miljøfyrtårn-sertifiserte bedriften Malermester Buer i Drammen, har tatt flere grep for å verne om miljøet.

Siden sist vi besøkte Malermester Buer i Drammen i 2013, har det skjedd flere store forandringer. Med en miljøbevisst daglig leder og en gjev Miljøfyrtårn-sertifisering, går malermesterfirmaet i bresjen for en mer klimavennlig bransje.


– Vi fant ut at det var på tide å ta mer ansvar, og derfor startet vi med miljøfokus for noen år siden. Til å begynne med startet vi i det små; «hva kan vi gjøre med søpla vår?»,«Hvordan kan vi gjøre dette riktig?» Direktøren spurte om vi ville ta ansvar for alle avdelingene, og det har vi gjort, fastslår daglig leder Ingar Aasen.


Økt besetning og omsetning

Aasen kom inn som daglig leder i 2015, og kjøpte samtidig opp et selskap der formålet var å samle Buer Tapet og Gulv under samme tak som Malermester Buer. Fra å være et samlet mannskap på rundt 35 personer i 2013, er det i dag – seks år senere – ikke lenge til de når det magiske tallet 100. Samtidig har de økt omsetningen betraktelig.


– Vi har videreutviklet oss på offentlige rammeavtaler og eiendomsbesittere, som har vært en stor andel av utviklingen, rett og slett. Man må være litt heldig iblant, men så er det noen som sier at man må være litt dyktig for å være heldig også, sier Aasen med et lurt smil.


Starter ny avdeling
Dyktighet lønner seg som oftest. Nå i disse dager utvider og åpner Malermester Buer nemlig et nytt kontor i Tønsberg, som medarbeider Sebastian Krusche skal få æren av å drifte. Krusche startet i malermesterfirmaet for kun fire år siden, og hadde en viktig finger med i spillet da Buer-skolen startet opp, da han hadde overordnede ansvaret for å lære opp alle lærlingene.


Gjennom Buer-skolen jobber Malermester Buer hardt med å lære opp sine egne lærlinger, og per i dag har de åtte lærlinger. 


– Sebastian har vist seg å være så bra at vi gir ham tilliten til å starte en ny avdeling i Vestfold. Med alle store bygg i Vestfold vil vi nå komme nærmere kunden og med tiden videreutvikle det og starte med service, forteller Aasen.


– Og vi er på jakt etter flinke malere og gulvleggere som vil jobbe i Vestfold, betoner den kommende avdelingslederen, Sebastian Krusche.


Eko B
Det grønne fokuset blir selvsagt tatt til følge også ved avdelingen i Tønsberg – og det trenger ikke nødvendigvis være belastende for miljøet å pendle fra avdelingen i Drammen til avdelingen i Tønsberg!


– I fjor gikk vi til innkjøp av en elsykkel ved navn Eko B, som for øvrig har sinegen Instagramprofil. Vi har det mye moro med det, forteller Aasen muntert.


Uten å vie en tanke på parkeringsplass og endeløse bilkøer, tar elsykkelen raskt medarbeiderne frem og tilbake på små oppdrag i nærområdet. Og elsykkelen Eko B har fått litt av en kjendisstatus her i Drammen. Eko B er nemlig stjerna i Malermester Buers reklamefilm, som profilerer firmaets grønne fokus. Nylig har de også gått til innkjøp av to 9-setere, som gjør at de kun trenger å kjøre én bil ved hvert prosjekt.


Genial returordning

Malermester Buer tenker miljø hele tiden, og på alle mulige måter tenker de gjenvinning og resirkulering. Aasen forteller hvordan en fagtur med gulvleverandøren Tarkett, ble en skikkelig øyeåpner. 


– Da nevnte Tarkett returordningen sin, og det var en så fantastisk greie at vi hoppet rett på det! Alle sparer penger; entreprenøren slipper å ta imot vårt restbelegg, og vi kan sende alt direkte til Tarkett igjen. Det blir veldig gode tall av det, og vi ser at det er lønnsømt i alle ledd – ikke minst for miljøet. 


Malermester Buer er utvilsomt et firma for fremtiden. Et firma som tar ansvar og vil gjøre rett for seg i en verden som trenger alt annet enn mer avfall. Likevel er visjonene for fremtiden å skynde seg sakte.


– Vi jobber med mange gode kunder, og prøver å ta det forsiktig og gå sakte frem. Det hjelper ikke at jeg synes vi skal være miljøvennlige og grønne helt inntil beinet - det er en prosess vi jobber mye med internt, med forskjellige aktiviteter slik at vi får dette ordentlig på plass. 


– Den siste folderen vi lagde, var faktisk på spiselig papir, avslutter Aasen lattermildt.

Les mer...

2019-10-30 11.45

portmann11

Lokal gitterprodusent overrasker med egenproduksjon av gittersystemer

Artikkel Portmann AS i Bergen, er en port- og gitterprodusent som leverer alt av porter og gitter til privat- og proffmarkedet. Nå har den lokale aktøren fått stor suksess med flere nye produkter – som lover lang...
Transportbergen2

Lokalkjent aktør i transportbransjen dekker behovene til bygg- og anleggsbransjen med allsidige kranbiler

Artikkel Transportoppdrag Bergen AS er en pålitelig leverandør av transporttjenester, komplette kranbiloppdrag og korttidslagring av gods i Bergen og omegn.
Hjemmeside

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv