trefibersor9trefibersor1trefibersor2trefibersor3trefibersor4trefibersor5trefibersor6trefibersor7trefibersor8trefibersor10

Billigere og bedre: Store fordeler med innblåst trefiberisolasjon

Trefiber Sør AS i Rogaland, har spesialisert seg på innblåst trefiberisolasjon; en miljøvennlig isolasjon som krever lite energi og som utføres på svært kort tid kontra tradisjonelle isolasjonsmaterialer. – Prismessig er det dessuten mer forutsigbart for kunden, fastslår driftsansvarlig Vincent Vestvik.

Isolasjonsbedriften Trefiber Sør AS er eid av Birkeland Bruk og dekker hele Agder og Rogaland med sine to avdelinger i Stavanger og Lyngdal. I 2022 var tømreren Vincent Vestvik med på å etablere avdelingen i Stavanger; seks år etter at Odvar Hægeland var med og stiftet Trefiber Sør i Lyngdal. Trefiber Sør AS blåser inn trefiberisolasjon i hus og større bygninger; en miljøvennlig isolasjonsmetode som har mange fordeler. 
 
Vincent Vestvik, som i dag er driftsansvarlig og selger med ansvar for Rogaland, forteller stolt om Trefiber Sør sitt hovedprodukt; trefiberisolasjon fra den markedsledende aktøren Hunton. 


 

– Trefiberisolasjon er basert på restflis; industriflis fra sagbruk, hvor 55 prosent av tømmeret er svinn som vanligvis kan gå, for eksempel til forbrenningsanlegg etter at planken er trukket ut. Men så har aktøren Hunton fremstilt isolasjon av denne flisen, som egentlig er et grunnprodukt av trefiberisolasjonsplater, utdyper han. 
 

Få begrensninger 
Innblåst trefiberisolasjon har flere unike egenskaper, og er dessuten tilsatt et brannhemmende middel som gjør isolasjonen ypperlig for bruk i boliger med brannklasse 1. 
 

– Vi isolerer brannklasse 1, det vil si større bygninger på opptil tre etasjer. Trefiberisolasjonen kan i prinsipp brukes til alle bygg, men skal vi over brannklasse 1 må en brannrådgiver kobles på. I fremtiden tror jeg derimot det blir få begrensninger i forhold til hvor blåseisolasjonen kan benyttes, fremholder Vincent. 
 

Isolasjonen er også lyddempende; en egenskap som forklares av at trefiber har mest masse per kubikk sammenlignet med andre isolasjonsfiber, og har en fiberstruktur som absorberer lyd bedre enn annen isolasjon. 



Stabil temperatur med trefiberisolasjon 
Vincent ønsker likevel å understreke at all isolasjon er god isolasjon.  
 

– Jeg ønsker ikke å trykke ned noen andre for å fremheve denne isolasjonstypen, og i mine øyne går det kun på egenskaper. Trefiber har blant annet en god varmelagringskapasitet, noe som betyr at isolasjonen kan oppta en større andel varme, magasinere det og slippe ut varme over tid. Det gjør at det tar mye lengre tid før kulden ute påvirker innetemperaturen, slik at man får en mer stabil kurve på temperatursvingningene, forklarer han. 



Temperaturforskjeller og fukt kan ofte påvirke konstruksjonen negativt. Har man varmepumpe i huset kan man i varme perioder kjøle ned huset, men er det 30 grader ute kan det slå uheldig ut. 
 

– Funksjonskravet i en bolig er at ytterveggen skal være ti ganger tettere inne enn ute, med en minste SD- verdi på 10 meter etter Sintef sine anbefalinger, slik at fukten alltid kan diffundere ut. Vi bruker en lufttett men dampåpen dampbrems til dette, istedenfor plastikk som andre bruker,og vil derfor få en pustende konstruksjon opplyser Vincent. 
 

Trefiber Sør har to rigger i full sving til innblåsing av trefiberisolasjon, og i Lyngdal og Stavanger har man to dyktige, sertifiserte isolatører som tar seg av isolasjonsoppdragene i Agder og Rogaland. Vincent kan fortelle at begge avdelingene er i en vekstfase, hvor man etter hvert vil søker etter flere isolatører. 

 

– Avdelingen i Agder står for det meste av omsetningen siden kundene kjenner oss best. Det er tross alt her vi har vært lengst. Jeg merker at det tar tid å opparbeide seg et godt rykte i Stavanger, men jeg tror at Stavanger-avdelingen vil vokse over tid, sier Vincent. 
 

Kunden får «full pakke» 
Trefiber Sør har både proff- og privatkunder, og utfører alle mulige slags isolasjonsoppdrag; fra et lite loft som skal isoleres, til for eksempel en hel barnehage. Rehabiliteringsoppdrag er det ofte mange av, der innblåst trefiberisolasjon bør være førstevalget for huseieren. 
 

– For kunden er det mer forutsigbart med blåseisolasjon enn annen isolasjon siden man får en fast pris som inkluderer transport, utførelse og opprydning. Når vi utfører et isolasjonsoppdrag får kunden full pakke, fastslår han.  



Vincent er ikke i tvil om at blåseisolasjon er fremtiden. Med sin minimale svinnmengde er blåseisolasjon et bedre alternativ for miljøet, og isolasjonen har en rekke gode egenskaper som ivaretar husets konstruksjon på en særdeles god måte.  
 

– Vi blåser isolasjonen etter faste tabeller som viser hvor mye isolasjon som skal inn i veggen, og med vår kompetanse og våre sertifiserte isolatører leverer vi prosjekter av høy kvalitet med riktig densitet i konstruksjonen som gjør at kunden kan senke skuldrene og bare nyte et godt isolert bygg. Trefiberisolasjon er det naturlige valget, understreker Vincent avslutningsvis. 

Les mer...

2024-09-05 13.15

ohbetong1

Imponerende miljøfokus hos Bergens eldste frittstående betongaktør

Artikkel Betongselskapet OH Betong AS, har levert kvalitetsbetong siden 1967 og har gjennom tre generasjoner utviklet seg til å bli en pioner innen miljøvennlig betongproduksjon.
spetalsverk2

Imponerer med norskutviklet vannkraftteknologi

Artikkel Med egenproduserte turbiner og in-house-kompetanse på produkter og tjenester for vannkraftverkbransjen, er Spetals Verk på Kongsvinger en solid leverandør på landsbasis.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv