hultit2hultit1hultit3hultit4hultit5hultit6

IT-driftspartner med lang erfaring stiller sterkt på sikkerhet

Hult IT har kjernekompetanse på driftssystem- og tjenester. Med tjenester som sikkerhet, drift, programvare, nettverk, skyløsninger og konsulenttjenester, er IT-driftspartneren fra Bergen en verdifull ressurs for sine kunder.

Hult IT leverer driftstjenester som administrasjon av IT-systemer, programvare, maskinvareleveranser, serviceoppdrag og strategiske IT-løsninger  med hovedfokus på kundegruppen små og mellomstore bedrifter. IT-driftspartneren holder til i Fana bydel i Bergen, og ble startet av ekteparet Hult i 2011.  

– Første IT-bedriften som vi var med å etablere og bygge, var tilbake i 1999 sammen med flere andre. Gjennom årene utviklet bedriften seg i en annen retning enn det vi ønsket, og i 2011 valgte vi å starte helt på nytt, og etablerte Hult IT, forklarer Beate Hult, daglig leder i Hult IT. 


Lykkelig som liten 
Ekteparet Hult bygget opp bedriften sammen, og med Hult IT ønsket IT-driftspartneren å være en ressurs for kunden.  

– Vi hakunder helt tilbake fra 2001som fortsatt er med oss i 2024. Flere kunder har tidligere vært kunder hos store IT-selskap, som ofte har automatiserte, strømlinjeformede og upersonlige rutiner og prosesser. Per i dag er vi åtte ansatte i Hult IT, og kundene vet hvem de får hjelp av når de ringer oss, sier Beate.  

– Vi er færre, men ikke dårligere. Hos oss får kunden hjelp når de etterspør det, uten å være «nummer 700» i køen, konstaterer Beate og smiler.  

Hult IT jobber etter filosofien: «hvorfor være stornår man kan være lykkelig som liten?». Beate forklarer at flere ansatte har jobbet i større selskap, og nå, som del av liten aktør, setter pris på de tette relasjonene vi får til våre kunder og deres ansatte. 

– Menneskene bak teknologien utgjør forskjellen – og det mener vi. Hos oss er menneskene som jobber her en del av kvaliteten, og vi skal være gode på service og sikkerhetog jobbe for å fortjene tilliten hos kundene våre, utdyper hun.  

Gjør det lettere for kundene 
Hult IT leverer alle driftstjenester, også i forbindelse med etablering av kontorbygg, der vi kan planlegge IT-infrastruktur i forhold til blant annet kabling, fiberoppkobling og installasjon av trådløse nettverk. 


– Dette er noe vi også drifter og kjører sikkerhetsoppdateringer på jevnlig. Vi leverer utstyr til de arbeidsplasserhjemmekontor og kontorløsninger, og ved behov bygger vi løsninger for bedriftene og rådgir i valg av løsninger, sier Beate om IT-selskapets mange kompetansefelt.  

Hult IT tilbyr ulike løsninger, enten som sky-, i datasenter- eller lokale løsningerhvor de i hovedsak jobber med Microsoft, og Google. Tjenestene gir bedrifter fleksibilitet, skalerbarhet og kostnadseffektivitet, og gjør det lettere å tilpasse seg endringer i markedet. Siden 2016 har selskapet levert fastoppdrag ute hos kunder slik at Hult ITs kunder slipper å ansette egne IT-eksperter. 

IT og bærekraft 
2024 ønsker Hult IT å rette fokus videre mot grønne, bærekraftige IT-tjenester for både eksisterende og nye kunder.  

– Vønsker å bevisstgjøre kundene på hvordan de jobber med sine IT-systemer og kan velge en livsløpstankegang allerede før de kjøper utstyr. Vi stiller krav til leverandører og velger aktører som har en god bærekraftpolitikk i sin produktutvikling. Ved å velge et produkt som er et hakk bedre, får man ofte en lengre levetid  og produktet kan gjerne gjenbrukes et annet sted i bedriften, forklarer Beate.  

Hult IT ble sertifisert Miljøfyrtårn i fjorblant annet på bakgrunn av sirkulærøkonomi og livsløpstankegang. De har etablert et viktig samarbeid med videregående skoler som henter IT-utstyr som skal kasseres. Slik får IT-elever praktisk erfaring med blant annet å demontere IT-utstyr. Tilgang på nødvendig utstyr er dessverre lavere enn behovet for å kunne gi elevene hands-on erfaring i undervisningen 

– Å ha fokus på bærekraft i tidefremover er viktig. Praksis og system for B-varelager hvor utstyr som kan gjenbrukes får nytt liv og selges videre er etablert, og utvides i takt med tilgang på utstyrFlere bedrifter arbeider bærekraftig, og slike tiltak vil bli stadig mer etterspurt, opplyser Beate.  

Tung kompetanse innen IT-sikkerhet og effektivitet 
IT-driftspartneren har vært en Gasellebedrift gjennom flere år, og ønsker nå å utvide bedriften ytterligere med viktig kompetanse innen blant annet cyber security, Microsoft Intune og Azure. Målet er å doble antall ansatte i løpet av neste året, dersom man får tak i de rette menneskene 


 Fokus på en sterk sikkerhetskultur i bedriften, og opplæring av ansatte er viktig både hos oss og våre kunder. For å jobbe hos oss må man ha kunnskap og kompetansemen man må ikke nødvendigvis ha flere års utdannelse så lenge man har en glød for IT og interesse for faget. Samtidig må man være nysgjerrigog ha evne til problemløsing, poengterer Beate. 

Hult IT skiller seg ut som en liten aktør i et marked som preges av få, men store IT-leverandører. Likevel er det akkurat her kunden føler seg som aller tryggest.  

– En kunde som kommer til oss skal føle seg helt trygg på at vi gir dem råd i forhold til løsninger, sikkerhet og hvilke tiltak bedriften trenger. Vi skal fungere som en rådgiver som er oppdaterte og som ønsker å være med på å utvikle kundens bedrift, fastslår Beate. 


Hos Hult IT står dessuten ærlighet høyt. Beate må le når hun tenker tilbake på en kommentar hun har fått høre flere ganger – at de rett og slett er for ærlige for å drive business!  

– Ærlighet er vår business, smiler hunUten kundene våre hadde vi ikke vært her vi er i dag, og det er menneskene det handler om og som alltid skal stå sentralt i Hult IT, avslutter hun.  

Les mer...

2024-09-05 08.30

ecograve2

Løser gravplassproblematikken med bærekraftig og økonomisk metode

Artikkel EcoGrave AS har spesialisert seg på bærekraftige, kostnadseffektive og verdige begravelsesløsninger for gravferdsbransjen – med hovedvekt på gjenbruk av gravarealer ved kalking.
carpenterpaterson1

Verdensledende leverandør av pipe supports imponerer med unik kompetanse

Artikkel Carpenter & Paterson Norway, har spisskompetanse på pipe supports, og leverer både skreddersydde produkter og inspeksjoner av supports mot offshore og olje-, og gassindustrien.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • HULT IT AS
    • Epost
    • Hjemmeside
    • LinkedIn
    • Telefon:
      55 17 65 50
    • Adresse:
      Hardangerveien 21, bygg C1, 2. etg, 5224 NESTTUN
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv