Saftig kjøtt som grilles over kull i en egen tandoor-ovn. Hjemmelaget nanbrød fylt med hvitløk. Søt og herlig mangopudding til dessert. Det er mange grunner til å legge turen innom Jaipur neste gang du er på besøk i hovedstaden.
Den tradisjonsrike restauranten ligger i paradegata Karl Johan i Oslo, og drives av Surjinder Singh Brar og kona Sarabjit.
– Hos oss er det nord-indisk mat som er spesialiteten. Vi har Norges kanskje billigste lunsj som serveres som en buffe fra kl. 11 til 14.30. Da får man forskjellige kjøtt- og grønnsaksretter laget med ferske ingredienser. Da kan du spise så mye du vil for 99 kroner, forklarer Brar.
Lunsj-buffeen hos Japiur er svært populær, og drar mange faste gjester som kommer igjen og igjen. Til middag kommer det både lokale Oslo-folk, folk som jobber i området og turister som er på besøk i hovedstaden.
– Indisk mat er ganske sunn, for vi bruker blant annet mye fersk ingefær og hvitløk. Indisk mat gjør deg varm i kroppen, og det passer godt til det norske, kalde klimaet. Men det er en myte at det er så sterkt. Det stemmer ikke.
– I motsetning til mange andre, koker vi ikke kjøttet. I stedet blir alt kjøtt hos oss stekt på en indisk tandoor-grill med grillkull. Dette er en av våre spesialiteter, og det er ingen andre i Oslo som gjør det på denne måten. Slik blir rettene både smaksrike og sunne også, for du unngår det fettet som oppstår når du koker kjøtt.
I tillegg til kjøtt grillet over kull, er Jaipur kjent for sine mange mangoretter og ikke minst for sitt fantastisk gode nanbrød.
– Mange kunder skryter og sier at de aldri har smakt et så godt nanbrød før. Brødene våre er ikke så tykke, men heller ganske tynne. Vi begynner å lage brødet fra det sekundet kunden har bestilt det. Når det kommer på bordet, er det helt ferskt. Vi lager også glutenfrie varianter, for det er det mange som etterspør.
Brar har drevet Jaipur i over 20 år, og vet et og annet om kvalitet. Han forteller at det er ganske mye konkurranse, og mange gode indiske restauranter i Oslo. Det er med andre ord ikke lett å overleve med dårlig kvalitet.
– Vårt mål er rimelig og god kvalitet for å trekke kunder. Vi jobber hardt og leverer bra mat samtidig som vi holder prisen på et nivå slik at vanlige folk kan komme. Jaipur er en folkelig restaurant!