182035o182035182035åw182035p

Lær å lag asiatisk sjømat hjemme

Nordmenn er glade i gode asiatiske spisesteder, men hvordan kan man gjenskape maten hjemme? Hos Wilsbeck Sjømat får du eksotisk asiatisk sjømat og oppskrifter, tips og råd av mesterkokken.

Knut Wilhelm Wilsbeck gikk i lære på Grand Hotell i Oslo og var en av de første mesterkokkene som ble ferdig sammen med Eyvind Hellstrøm. Etter 30 år i kokkeyrket med stor suksess satser han nå på et unikt konsept – frysevarer av asiatisk og norsk sjømat.

– Det startet med at jeg fikk en ide for 30 år siden og den har jeg gått å lurt på. Jeg var kjøkkensjef i mange år, og manglet veldig mange av de produktene som vi har i butikken her. Jeg tenkte at når jeg ble ferdig med det jaget som det er på kjøkken, så skulle jeg starte en butikk med frossen sjømat. Vi skal ikke ha svinn, derfor er alt frosset, sier Wilsbeck.

Etter kun et halvt år i bransjen er Wilsbeck Sjømat allerede størst på scampi i Norge i butikk, og tilbyr alle varianter og størrelser med og uten skall.

182035

– Vi har alle krepsesortene, kongekrabbe og det meste innenfor frossen sjømat.
Butikken inneholder også en del norske fiskesorter som ørret, laks, sei, hyse og torsk.

Wilsbeck har tatt konseptet et skritt videre, og tilbyr også kundene av sin kunnskap om oppskrifter og tilbereding med på kjøpet. Butikken er den første i landet av sitt slag.

– Vi har opplæringskurs hver lørdag og skriver menyer til kunder som ønsker det. Vi har også demoer hver lørdag, da tar jeg på meg kokkejakka og lua og går rundt på tunet og deler ut smaksprøver.

Butikken har transformert innbyggerne i Slemmestad. De som før ikke visste hva en scampi var, kommer nå gjerne hver uke for å kjøpe kongekrabber, torsk og scampi. Masse scampi.

– Det er mange, det er litt nytt for dette her, og det er derfor det er litt morsomt å se hvordan folk tar det imot, sier mesterkokken.

Kokken som tidligere hadde TV-programmet «Knut og Knuts Mattips» sammen med Knut Borge, har tatt samme grunntanke i bruk i sitt eget konsept.

– Det skal være lett å lage med tilgjengelige råvarer, og råvarene skal være i fokus.

– Tunfisken vår har ligget på 60 kuldegrader og i serveringsstykker. Tar du med deg den hjem, så kan du spise den rå, den er så mør at du kan spise den med skje.

Wilsbeck anbefaler å vende et stykke tunfisk i sesamfrø og steke på sterk varme i 25 sekunder på hver side, skjære den opp i små skiver og dyppe i «pittelitt» søt soyasaus.

– Kundene skal ha den gode, fine opplevelsen som gjør at de tenker «Oi, går det an å lage sånn!», uten at det er for vanskelig å gjøre selv hjemme.


182035p


Les mer...

2018-04-09 16.30

ringeriksbadet1

Trening for hele kroppen hos populært badeanlegg på Ringerike

Artikkel Ringeriksbadet på Helgelandsmoen i Ringerike kommune, er en helsefremmende møteplass for regionens innbyggere.
Vsbygg1

Erfaringsrik betongelementaktør satser stort på stålbygg

Artikkel VS Element AS, prosjekterer, produserer og monterer betongelementer – med mangeårig erfaring og profesjonell dyktighet. Nå satser betongelementprodusenten fra Våle i Vestfold stort på stålbygg, med eget...

    Kontaktinformasjon

    • Wilsbeck Sjømat
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      31 28 55 90
    • Adresse:
      Kirkealléen 1
      3400 Slemmestad
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv