norgeshusbrødreneellingsen3norgeshusbrødreneellingsen1

Optimaliser boligens energiforbruk med Enova-godkjent energirådgivning

Byggmesterfirmaet Norgeshus Brødrene Ellingsen AS fra Flekkefjord, tar i bruk sin 30 år lange erfaring med nybygg til å utføre grundige energirådgivninger- og oppgraderinger for privatpersoner. – Det er ikke alle som vet at man kan få over 100 000 kroner i tilskudd fra Enova til en slik oppgradering, opplyser daglig leder Knut Ellingsen.

Norgeshus Brødrene Ellingsen AS holder til i Svegeskogen i Flekkefjord, og ble startet i 1994 av Bengt Tore Ellingsen og Knut Ellingsen. Byggmesterfirmaet har i løpet av årene opplevd alle mulige svingninger i markedet, og har i dag skodd seg om for å tilpasse seg nedgangen i boligmarkedet. Bengt Tore Ellingsen driver i dag et eget firma, mens Knut driver Norgeshus Brødrene Ellingsen med fem ansatte.  

– Vi ser at rehabilitering og energioppgradering vil bli gjeldende i tiden fremoverda det er litt tregt i boligmarkedetSelv om det finnes signaler i markedet om at det blir bedre, vil det ta tid før det stabiliserer seg, og derfor har vi i det siste fokusert mye på energioppgraderinger istedenfor nybygg – hvor vi er en Enova-godkjent energirådgiver, forteller Knut Ellingsen, daglig leder i Norgeshus Brødrene Ellingsen AS. 


Fra befaring til ferdigstilte energioppgraderinger 
Som energirådgiver kan Norgeshus Brødrene Ellingsen ta seg av hele prosessen for en privatkunde som ønsker å utbedre tiltak. Det hele starter med en befaring hvor de erfarne byggmesterne lager en liste med forslag til energioppgraderinger i boligen.  

– Når vi setter opp dette i Enovas system kan vi se om tiltakene kvalifiserer for støtte eller ikke. Om det ikke kvalifiserer for Enova-støtte kan vi se hva som må til for å bli kvalifiserte, og vi hjelper kunden helt fra begynnelsen til energioppgraderingene er ferdigstilt, poengterer Knut.  

Knut presiserer at om man har et gammelt, trekkfullt hus som man ønsker å energioppgradere, kan man gå inn på Enovas hjemmeside og finne en liste over godkjente energirådgivere. Deretter tar man kontakt med sin lokale Enova-godkjente energirådgiver, som skriver en grundig energirapport over hvilke tiltak som må utbedres for å optimalisere boligens energiforbruk.  

– En energirådgiver kan også finne ut hvor mye støtte man eventuelt kan få fra Enova, sier Knut og legger til: Man kan få støtte ved å blant annet utføre en helhetlig oppgradering med etterisolering av vegger, utskifting av vinduer og isolering av yttertaket. Det er ikke alle som vet at man kan få over 100 000 kroner i tilskudd fra Enova til en slik oppgradering, i tillegg til tilskudd for selve energirådgivningen, opplyser Knut.  

En del av Norgeshus  
Norgeshus Brødrene Ellingsen fyller 30 år i år, og var frem til 2017 kjente som Brødrene Ellingsen AS. De gikk inn i Norgeshus-kjeden fordi man så et behov for å ha en fysisk og digital hus- og hyttebok som en idébank for sine kunder, samtidig som Brødrene Ellingsen fikk tilgang til en rekke avtaler i forhold til forsikringer og materialkjøp gjennom Norgeshus-kjeden 


Norgeshus tilbyr et bredt utvalg av hustyper, inkludert tradisjonelle hus, moderne hussmåhusfunkishus, hytter, tomannsboliger og rekkehus for større prosjekter. Husene kan skreddersys etter kundens ønsker og behovnoe som gir fleksibilitet både i design og funksjonalitet.  

– Hovedkontoret til Norgeshus har dessuten et komplett arkitektkontor hvor man som kunde kan henvende seg og få hjelp med alt som har med bygging å gjørepoengterer Knut 

– Finner man et utgangspunkt i katalogen kan kunden ta kontakt med oss, og så avtaler vi et møte hvor vi diskuterer hva de kan tenke seg. Vi kan også reise ut til kundens tomt på befaring. De fleste finner noe de synes ser fint ut, men mange ønsker individuelle tilpasninger, forteller han videre. 

Tilbyr arkitekthjelp 
Norgeshus Brødrene Ellingsen samarbeider gjerne med andre Norgeshus-kontor, og sender iblant kundene videre til Norgeshusets hovedkontor i Trondheimhvor kundene får hjelp av arkitekter til å tegne huset akkurat slik de vil ha det.  

– Hvis man ønsker det, så kan vi levere et ferdig bygg med graving, støpning, elektrikere og malere, presiserer Knut 

Han forteller at det er like spennende hver eneste gang en kunde tar kontakt med dem og trenger råd og veiledning i forhold til ulike løsninger.  

– Mange vet ikke helt hva de vil ha, men vi presenterer forskjellige løsninger for dem ut ifra vår lange erfaring. Vi får ofte høre at kundene aldri hadde kommet på løsningene selv, og de fleste blir så fornøyde at de anbefaler oss videre til andre, sier Knut og smiler. 

Norgeshus Brødrene Ellingsen kan utføre det meste av rehabiliteringsjobber og byggmesteroppdrag, og fikk i fjor et spennende totalrenoveringsoppdrag hvor ett av de eldre husene i Hollenderbyen i Flekkefjord måtte bygges opp helt på nytt.  

– Vi rev hele huset og fjernet gulv og tak slik at huset bare ble et tomt skall. Det var et hus som vi fikk Enova-støtte til å bygge opp, og det ble et utrolig fint husutdyper Knut engasjert. 

Byggmesterfirmaet i Flekkefjord har stort sett private kunder, men for to år siden fikk de i oppdrag å bygge om en Coop Extra-butikk; et stort prosjekt som varte i fire måneder.  

– Det var en stor ombyggingog butikksjefen sa at det var den første ombyggingen de hadde hatt der omsetningen ikke hadde falt i byggeperioden. Ofte blir det så rotete i butikken at folk ikke kommer frem, men i dette prosjektet holdt man omsetningen oppe. Det er vi veldig stolte av å ha klart, avslutter Knut Ellingsen 

Les mer...

2024-10-15 08.30

hedengrensecurity

Sikkerhetsteknologien som tar byggebransjen med storm

Artikkel Hedengren Security jobber mot byggebransjen med brannvarslingssystemet Prodex FIREscape – en sikkerhetsteknologi som både er etterlengtet, svært nyskapende og gir en rekke fordeler. – Vi har en fullintegrert,...
safenor5

Grossist med store ambisjoner: Fra liten grossist til ledende leverandør av det beste sikkerhetsutstyret

Artikkel Grossisten Safenor AS, tilbyr produkter innen sikkerhet, og er en viktig leverandør av dykkerutstyr, verneutstyr og kompressorer for forsvaret, brannvesen, politi og olje- og gassindustrien. Med ny B2B-nettbutikk,...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • NORGESHUS BRØDRENE ELLINGSEN AS
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      90 04 47 53
    • Adresse:
      Svegeskogen 13A, 4400 FLEKKEFJORD
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv