Over grytene hos Statholdergaarden og Statholderens mat- og vinkjeller står verdensmester i kokkekunst, Bent Stiansen. Han åpnet dørene for sine sultne gjester i 1994, i et ærverdig bygg fra 1640-tallet i Kvadraturen i hovedstaden. Ikke overraskende er dette en av Norges aller beste spisesteder.
- Jeg tror at det våre kunder opplever som spesielt, er at vi leverer en jevn kvalitet på et høyt nivå. Vi utvikler oss hele tiden, men er trygge på den kvaliteten vi leverer - hver gang. Og så har vi to ting som gjør oss unike. Det ene er et fantastisk serveringspersonale. Det er de som skaper den unike atmosfæren som får folk til å senke skuldrene og nyte den luksusen vi har.
- Det andre er at vi har lokaler i en av Oslos flotteste boliger. Det gjør at vi er en tidsriktig restaurant med en historisk ramme. Nylig pusset vi opp for å få en fresh look, forteller han.
Å være tidsriktig betyr at de hele tiden streber etter å utvikle seg. Blant annet skiftes menyene ut hver måned med nye råvarer og nye sesonger. Dette fungerer som en energi-innsprøytning for personalet, og i tillegg synes gjestene at det er spennende med nye menyer.
- Statholdergaarden er for de store anledningene, og mat- og vinkjelleren er mer for de uformelle sammenkomstene. Jeg synes det er veldig gøy at vi har mange forskjellige kunder. Vi er et verktøy for gjestene, og skal tilrettelegge mat, service og interiør for å skape en god opplevelse for dem.