elmec3elmec1elmec2

Nystartet elektromekanisk selskap satser stort nasjonalt med blå-grønn satsning

Det nystartede elektromekaniske firmaet Elmec AS i Farsund, tilbyr elektromekaniske tjenester til industri-, offshore- og energisektoren, og satser for fullt på det blå-grønne skiftet. – Elmec er et selskap for fremtiden, fastslår installatør og prosjektleder Joakim Karlsson.

Den 1. august i år startet Thomas Buø-Andersen, Joakim Karlsson, Henning Syvertsen og John Arild Skeibrok det elektromekaniske selskapet Elmec AS med lokasjon i Farsund 

– Vi etablerte Elmec for å kunne være frie i markedet. Nå er vi en gjeng hvor to av oss har mekanisk bakgrunn og to har elektrisk bakgrunn, forteller Thomas Buø-Andersen, daglig leder i Elmec AS.  


Basert på solid erfaring 
Thomas har en bakgrunn innen elektro og ble kjent med Henning da han skulle begynne i Sønnico og de andre nettopp hadde sagt opp jobbene sine for å starte selskapet Teknikken AS i 2006.   

Uforutsette hendelser Sønnico gjorde at Thomas fort fikk et stort ansvar som 22-åring, hvor han styrte og ferdigstilte prosjekter.  

– Det var til tider mye jobb, men det var en veldig lærerik tid. Etter fire år søkte jeg jobb i Teknikken, og rykket opp i administrasjonen etter rundt et år, sier Thomas.  

Teknikken, som i dag har byttet navn til Tratec Teknikkener et selskap som har vokst fort, og som til slutt hadde 230 ansatte, der Thomas hadde hovedansvaret for mange områder. Han jobbet parallelt som personalsjef, HMS-ansvarlig, kvalitetsansvarlig og IKT-leder med ansvaret for alle ansatte, fem lokasjoner og to fagfelt.  

– Veksten var formidabel, og vi har vært delaktige i myepoengterer Thomas 

– Vi har alltid utfylt hverandre veldig godt, medgir Henning. Derfor har vi samarbeidet godt, og det er nok derfor vi sitter her i dag, sier Henning og smiler mot kollegaen sin 

Henning begynte å jobbe i Sønnico i 2002, og har både elektrisk og mekanisk fagbrev. Han har jobbet med industri- og offshore-relatert energi hele arbeidslivet, med forskjellige faggreiner, og etablerte Teknikken sammen med tidligere kollegaer fra bransjen.  

Møter fremtiden med blå-grønn satsning 
Sammen med Joakim Karlsson fra Sverige og den mekaniske ingeniøren John Arilddannet Thomas og John Arild, Elmec med hovedfokus på engineering, prosjektering, prosjektledelse og installasjon, med det blå-grønne skiftet spesielt i tankene 

– Vi skal være fremtidsrettet når det gjelder energiforsørging, og vi må ut på havet og ta i bruk hav, vind og sol. Det er den veien det går, og der skal vi være en stabil aktør, påpeker Joakim. 

– Elmec står for Elektrisk pluss Mekanisk, og i logoen vår ser man at e-en og m-en er formet sammen. Den blå og grønne fargen symboliserer at Elmec er et selskap for fremtiden, noe vi har vært tydelige med fra dag én, presiserer Joakim, som er installatør og prosjektleder i Elmec 

Joakims bakgrunn har sin forankring i elektroingeniørbransjen, hvor han i 2004 tok en bachelor og fortsatte med en master, som ble ferdig i 2009. Han har lang arbeidserfaring fra hjemlandet Sverige, hvor han jobbet med offshore-relatert vindkraft. I 2012 havnet Joakim i Farsund, og har siden hatt mange ulike roller; alt fra prosjektleder, installasjonsleder til engineeringleder – blant annet ved det store, mekaniske verkstedet Einar Øgrey Farsund AS, hvor hovedfokuset lå på høyspentstasjoner. I 2021 tok han installatørpapirene.  

– Én av de største grunnene til at jeg hadde tro på dette og ville bli med på denne satsningen var at Teknikken bestod av to bedrifter som jobbet sammenen mekanisk og en elektrisk. Med Elmec vil vi endre på dette og ta alle fagene under ett og samme tak, med elektrikere, mekanikere og høyspentmontører som jobber sammen i ett team, utdyper Joakim.   


Elmec har kompetanse til å bygge kraftstasjoner for store aktører som Siemens, Hitachi og GE, og er godt rustet til å ta helhetsansvar for å ta stasjonene fra prosjektledelse til bygging  både på mekanisk og elektrisk.  

– Våre satsningsområdeer energi, offshore og industri, og vi har egentlig få begrensninger. Vi kan reise ut og utføre både mekanisk og elektrisk arbeid i hele Norge, poengterer Thomas.  

Joakim legger til at de dessuten er vant med å jobbe med 3D-scanningsutstyr, noe som gjør at de kan jobbe på avstand; en forutsetning for å kunne ta på seg oppdrag fra hele landet.  

Søker elektrikere, mekanikere og ingeniører 
For å være godt rustet for fremtiden, er Elmec i oppstartsfasen med å sertifisere seg i henhold til ISO 14001, og ISO 9001, som bekrefter at de jobber systematisk med forbedringsarbeid i alle ledd i bedriften. 

– ISO er et internasjonalt stempel på at vi jobber i henhold til disse standardene. Det er ingen tvil om at måten vi jobber på er bra og lønnsomt for firmaetog det er samtidig viktig for oss å vise for de store kundene.

– Med alt vi gjør nå, legger vi opp til å bygge en solid grunnmur i Elmec, som tåler høy belastning ganske raskt. Det skal være enkelt å skalere opp, og selv om vi er en liten organisasjon, er vi rigget for å håndtere mange ansatte, understreker gjengen.   

De fire gründerne har en drøm om å etter hvert satse internasjonalt, og i skrivende stund søker Elmec etter flere ansatte som vil være med på reisen videre.  

– Vi har et sterkt ønske om å ikke være for personavhengige, men fordele arbeidsoppgavene og inkludere ansatte. Her skal man få lov til å være seg selv, og det er høy takhøyde i Elmec. Ikke minst er vi en nystartet bedrift med store vekstambisjoner, og om to år håper vi at vi er 50 ansatte, avslutter Joakim, Thomas og Henning.  

Les mer...

2024-10-01 14.00

bergenprohousing4

Overnattingsløsninger til kort- og langtidsprosjekter i Bergen skaper fornøyde ansatte

Artikkel Bergen Prohousing AS, tilbyr komfortable og fullt møblerte overnattingsleiligheter av god kvalitet, for ansatte som reiser mye og jobber i Bergen. Uansett om man ønsker å bo på hotell, i en leilighet eller...
stansefabrikken1

Norges ledende elektroskap-leverandør til topps med målrettet vekststrategi

Artikkel Stansefabrikken Products AS, er en norsk bedrift som spesialiserer seg på tavleproduksjon og distribusjon av produkter til elektrobransjen, med hovedfokus på elektroskap og kapslinger. Med en voldsom vekst...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv