certior2certior1certior3certior4certior5certior6certior7certior8certior9

Digital HMS-tavle moderniserer og øker produktiviteten på byggeplassen

Certior AS tar et betydelig skritt fremover i retning av effektivisering og modernisering av byggebransjens HMS-praksis, med sin digitale HMS-tavle.

Markedets første digitale HMS-tavle så dagens lys i 2018Konseptet ble satt i liv hos Flyt Entreprenør i forbindelse med Flyts digitaliserings- og effektiviseringsarbeid. De så at det var et stort potensial for effektivisering av de fysiske HMS-tavlene ute på byggeplassene, og ideen ble deretter videreført i selskapet Certior AS for å også kunne hjelpe andre entreprenører og byggherrer.  

– Fysiske HMS-tavler er et område som blir ansett som en typisk tidstyvDe analoge HMS-tavlene er utdaterte, med masse papirer hvor man fysisk må ut på byggeplassen for å oppdatere dokumenteneDet er et viktig arbeid, som samtidig har unødvendig tunge prosesser og derfor ofte ender opp med å ikke bli holdt ved like, poengterer Jo Andre Fredriksen, daglig leder i Certior AS 


Erstatter flere prosesser 
Certiors digitale HMS-tavle, gjør det mulig med direkte integrasjon mellom byggekort og informasjon. Her kan arbeiderne logge seg på via tavlens integrerte byggekortleser – som dermed erstatter to prosesser:  

– Den digitale HMS-tavlen erstatter den gamle papirtavlen, hvor det tidligere var opp til hver enkelt byggearbeider å finne relevant informasjon og riktige dokumenter. Mange av dokumentene som henger på en slik analog tavle har i tillegg liten tekstNår man ankommer en byggeplass, kan det ta betydelig tid å lese gjennom alle papirer for å finne relevant informasjon, noe som ofte fører til at arbeiderne ikke stopper ved papir-tavlene og tar seg tid til å få med seg den viktige informasjonen som henger der, utdyper Jo Andre.  

Certior digital HMS-tavle mini byggekortleser koblet opp mot nettbrett.
 

Måten Certior løste det på, var å integrere kortleseren i en stasjon. Kort forklart består HMS-tavlen av en skjerm, kortleser, eget 4G nett og datamaskin, hvor byggeplassarbeiderne enkelt skanner kortet sitt  byggekortleserenDeretter logges man automatisk inn på sin egen brukerside, hvor man finner akkurat det man trenger for å utføre jobben på byggeplassen. De utførende blir da loggført i mannskapslisten, og får den informasjonen som prosjektledelsen har valgt at de skal få, enklere blir det ikke.  

– På «brukersiden» ligger alle dokumentene som prosjektledelsen har valgt at du skal gjennomgå, signere eller godkjenne, og istedenfor at du selv står ansvarlig for å lete etter relevant informasjon på en fysisk tavle, blir den viktigste informasjonen formidlet til deg ved innlogging, forklarer Jo Andre. 


På «hjem-skjermen» har de utførende alltid tilgang til dokumentene som ellers ville vært hengt opp på en papirtavle. Disse organiseres enkelt i ryddige mappestrukturer og med muligheten for å vise informasjonen på riktig språk. Dette er svært relevant på byggeplasser med mange utenlandske arbeidere som ikke nødvendigvis kan lese og forstå norsk 

En stor tidstyv 
For prosjektlederen er den moderne HMS-løsningen svært kostnadsbesparende, og entreprenøren/byggherren sparer dyre timer ved at informasjonen effektivt blir gjort lett tilgjengelig for de involverte på byggeplassen. Certior jobber i disse tider med å oppsøke byggeplasser over hele Norge, for å gjøre entreprenører og byggherrer oppmerksomme på den revolusjonerende løsningen.  


– Vi møter veldig mange entreprenører som har tenkt samme tanke, rett og slett fordi konseptet er så smart og for at fysiske HMS-tavler er en såpass stor tidstyv. Mange blir glade over at det endelig var noen som tok det skrittet og investerte pengene som krevdes for å utvikle et slikt produkt, sier Jo Andre.  

Certiors HMS-tavle har siden oppstarten for syv år siden høstet flotte tilbakemeldinger og gode erfaringer på byggeplasser rundt om i Norge. Både prosjektledere og byggherrer som har tatt den fremoverlente løsningen i bruk, kan konstatere at den digitale HMS-tavlen ikke bare sparer dem for mange arbeidstimer og forbedrer oversikten, men at den også setter dem i et bedre lys.  

– Når man tar i bruk en digital HMS-tavle på byggeplassen, viser entreprenøren at de tar HMS seriøst; det blir noe helt annet enn en ramse papirer som ikke blir korrekt fulgt opp, eller brukt av de utførende. Med en digital løsning viser entreprenøren en betydelig seriøsitet overfor byggherren og forbedrer opplevelsen for de utførende, konstaterer Jo Andre.  

En digital HMS-tavle kan benyttes til både små og store prosjekter, og investeringen for løsningen betaler seg fort tilbake i bespart arbeidstid. 

– I tillegg er brukeropplevelsen veldig viktig. Man kan stole på at informasjonen når utog det er utrolig tidsbesparende å kunne laste opp dokumenter som for eksempel HMS informasjon, tegninger og arbeidsbeskrivelser via datamaskinen uten å måtte reise ut til prosjektet med papirer, poengterer Jo Andre entusiastisk 


Fleksible og brukervennlige byggekortlesere  
For å tilpasse seg markedet, har Certior utviklet flere løsninger, deriblant byggekortlesere som kan kobles til et nettbrett. Denne løsningen er perfekt for mindre prosjekter hvor det gjerne ikke er like stor plass og det er ønskelig med en rimeligere løsning for å fortsatt ha god kontroll og oversikt. 

– Man får de samme funksjonene som en vanlig tavle, til en mindre pris og en mindre fysisk størrelseDette har økt produktets appell, og vi har kunder som bruker det for å forbedre informasjonsflyten ikke bare i byggeprosjekter, men også på andre på andre arbeidssteder, fastslår Jo Andre.  

For de mindre prosjektene, hvor kun mannskapsregistrering ifølge Byggherreforskriften § 15 er nødvendig, kan enhetene brukes alene uten nettbrett. Vi har fått svært mange tilbakemeldinger fra kunder som er positivt overrasket over prisen og hvor enkle de er å ta dem i bruk, forteller Jo Andre. 

Certior jobber i skrivende stund med nye produkter rettet mer mot de større prosjektene 

– Sammen med våre kunder har vi sett flere muligheter for å gi prosjektledelsen bedre kontroll over de større byggeplassene og effektivisere arbeidsdagene enda mer. Vi håper på å lansere dnye produktene nå i løpet av sommeren, og det gleder vi oss veldig til, sier Jo Andre.  

Certior byggekortleser med elektronisk mannskapsliste for HMS-kort.

Certiors digitaliserte HMS-tavler og byggekortlesere er i bruk på byggeplasser over hele Norgefra nord til sør. Tilbakemeldingene vi har mottatt er svært positive, og vi ser at de digitale HMS-tavlene forbedrer informasjonsflyten ut til de utførende markant, forteller Jo Andre. 

– Siden løsningen er basert på moduler der man enten kan fjerne det man ikke har bruk for eller legge til flere funksjoner, får vi ofte tilbakemeldinger  at løsningen vår er svært rimelig og fleksibelDette er en av grunnene for at mange av våre kunder anbefaler oss videre, avslutter Jo Andre Fredriksen.  

Les mer...

2024-08-01 11.45

trefibersor9

Billigere og bedre: Store fordeler med innblåst trefiberisolasjon

Artikkel Trefiber Sør AS i Rogaland, har spesialisert seg på innblåst trefiberisolasjon; en miljøvennlig isolasjon som krever lite energi og som utføres på svært kort tid kontra tradisjonelle isolasjonsmaterialer....
ecograve2

Løser gravplassproblematikken med bærekraftig og økonomisk metode

Artikkel EcoGrave AS har spesialisert seg på bærekraftige, kostnadseffektive og verdige begravelsesløsninger for gravferdsbransjen – med hovedvekt på gjenbruk av gravarealer ved kalking.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv