areolinnredninger1areolinnredninger2areolinnredninger3areolinnredninger4areolinnredninger8areolinnredninger7areolinnredninger6areolinnredninger5

Slik kan du spare penger på å kjøpe lagerinnredning og reoler

Areol Innredninger, har drevet med gjenbruk av lagerinnredning siden 1987 og har gått i bresjen for at brukt er like godt som nytt. – Det er mange som blir overrasket over hvor bra og pent det ser ut, og hvor mye penger man har spart på å kjøpe brukt, sier daglig leder Kjetil Bergseth.

Her på Maura i Nannestad kommune, har lokalsamfunnet nylig fått et gledende tilskudd av det splitter nye lageret til Areol Innredninger, som har gjort det stort på å selge brukt lagerinnredning. Selv Nannestads ordfører tok turen til Gamle Dalsveg 144 for å feire den store begivenheten sammen med lokalbefolkningen og et knippe samarbeidspartnere på åpningsdagen.


– Ordføreren var kjempeglad og kunne ikke gitt oss mer ros! Siden vi har et så stort fokus på gjenbruk, kunne vel ikke bygda ønsket seg mer, tror jeg, ler Kjetil Bergseth, daglig leder i Areol Innredninger.



Gjenbruk i 35 år
Areol Innredninger solgte sitt ene kontorbygg i fjor, og flyttet i sommer inn i sitt nye, store lokale. Og har nå totalt over 3 000 kvadratmeter med 9 meters takhøyde til å lagre reoler og annet tilbehør til lager.


– Vi er stolte av vårt store, flotte bygg, og vi føler at vi driver veldig seriøst og ordentlig. Det er mulig å få til noe her på Maura også, sier Kjetil med glimt i øyet.


Selv om lageret på Maura er splitter nytt, er selve firmaet slettes ikke nytt. Areol Innredninger startet allerede i 1987, i et bygg rett nedenfor dagens fasiliteter.



– Vi har drevet med gjenbruk helt siden 1987, og da var det ingen som snakket om bærekraft. Da var det bare snakk om billige reoler, så vi har nok ligget litt foran med tanke på bærekraft. Det har vi etter hvert begynt å rendyrke mer og mer, og nå de siste årene er gjenbruk en del av konseptet og markedsføringen vår, forklarer Kjetil.


Han forteller at istedenfor å kaste, smelte om og produsere nye jernprodukter, så kan lagerinnredning og reoler heller brukes om igjen. Det er vesentlig mer miljøvennlig og bærekraftig enn ren gjenvinning. Derfor er Areol Innredninger alltid på leting etter å kjøpe opp lagerinnredning som en bedrift ønsker å kaste eller bytte ut.


– Når vi kjøper brukt, drar vi ofte ut på befaring og ser hva det er for noe. I og med at vi setter gjenbruk så høyt vil vi helst ta tilbake mest mulig, selv om det kanskje ikke ser så fresht ut. Mye av det kan vi pusse, lakke og få til å skinne, og så er det ikke alle som er så opptatt av det visuelle, men bare ønsker å ha reoler i kjelleren eller garasjen for å bruke til lagring. Da har vi noe til dem òg, for en billig penge, forteller Kjetil.


Så godt som nytt
Areol Innredninger har egne montører som både står for demontering av lagerinnredning, og montering av innredningen ut mot sluttkunden.



– Vi monterer og selger i hele landet. Men vi er selvfølgelig størst her på Østlandet, selv om det ikke er noe som hindrer oss fra å verken kjøpe eller sette opp innredning andre steder, understreker han.


Kjetil mener at innredningen og reolene som de har tatt inn og selger videre, nødvendigvis ikke bærer preg av å ha levd et tidligere liv ute hos en annen bedrift – spesielt ikke de galvaniserte reolene.



– Stålet er jo like bra, det er ofte bare at det er brukt. Det er mange som blir overrasket over hvor bra og pent det ser ut, og hvor mye penger man har spart på å kjøpe brukt, konstaterer Kjetil, som anslår at man kan spare opp til halve prisen på å kjøpe brukt fremfor nytt.


Selvfølgelig lever Areol Innredninger som de lærer, hvilket betyr at deres egne innredning også er brukt.


– Vi skal ikke bare selge ut det og kjøpe brukt til alle andre, så vi bruker selv brukte reoler som vi har kjøpt av noen, forsikrer Kjetil.


Tidsriktig fokus
Med en stor og romslig plass også ute, får Areol Innredninger utnyttet tomten maksimalt. Kjetil mener at det er litt av en fordel med en stor uteplass, siden de har mulighet til å kjøpe opp store lagre som enten skal flyttes eller der bedriften skal gå over til automatiserte løsninger og ønsker å selge ut hele sin innredning.



– Det som er vår greie, er bærekraft. Det blir mer og mer viktig, og jeg tenker det er en bra vei å gå. Jeg føler samtidig at vi ikke konkurrerer med nyleverandørene heller, for de er mer opptatt av større prosjekter, mens vi satser mer på små- og mellomstore bedrifter. Jeg føler det er god nok plass til oss begge, og at vi heller kan samarbeide. Hvis en bedrift skal inn med automasjon så håper jeg de vil ta kontakt med oss og spørre om vi vil kjøpe tilbake det gamle, slik at det ikke blir kastet, oppfordrer Kjetil med et smil.

Les mer...

2022-11-01 10.00

ringeriksbadet1

Trening for hele kroppen hos populært badeanlegg på Ringerike

Artikkel Ringeriksbadet på Helgelandsmoen i Ringerike kommune, er en helsefremmende møteplass for regionens innbyggere.
vbk6

Bred kompetanse hos anerkjent verksted med fokus på tunge kjøretøy

Artikkel VBK AS, er et velrennomert selskap fra Horten, med lang erfaring innen påbygg og reparasjoner av tyngre kjøretøy. De utfører reparasjoner på lastebiler, busser, bobiler og campingvogner og hengere, og...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv