mikotrading2mikotrading1mikotrading3

Miko Trading / Havaristen kjøper nå også konkursbo

Miko Trading kjent som Havaristen omsatte skadepartier for 180 millioner i 2023, og vil fremover også satse på håndtering av konkursbo. – Fremover ønsker vi å håndtere alle praktiske prosesser knyttet til konkursbo, understreker prosjektleder Torje Gulbrandsen.

– Miko Trading AS/Havaristen er i dag én av de største aktørene innen håndtering av skadepartier, og vi satser nå stort på konkurs og konkurshåndtering. Vi har allerede et godt samarbeid med bobestyrere, forsikringsselskap, banker og kredittinstitusjoner. Nå ønsker vi å bygge opp en ny avdeling og rendyrke den, og har forhåpninger om å bli store i et marked der det er noen få store aktører, utdyper Torje Gulbrandsenprosjektleder i Miko Trading AS. 

Miko Trading AS, ble etablert i 1971 av Fredrik Michelsen, som på den tiden befant seg i Tyskland. Der fikk han høre om et skip som lå på havbunnen  fullastet med appelsiner, og som ble heist opp fra havbunnen.  

 Appelsinene ble solgt til et juicepresseri og det forliste skipet til et opphuggeri. Fredrik ble inspirert av dette og tok med konseptet til Norge, forteller Torje Gulbrandsen.  

Satser stort på konkursbo- og håndtering 
Tilbake i Norge begynte Michelsen å implementere dette konseptet i driften av sitt nystartede selskap, Miko AS. Femten år senere, i 1986, ble denne delen av virksomheten utskilt til et eget selskap – Miko Trading. Etter at Fredrik Michelsens sønn; Thomas Michelsen tok over driften av farens selskap, slo lavprisbutikken Havaristen opp dørene i et 3 000 kvadratmeter lokale i Ytre Enebakk i 1992.  


– Vi har lang erfaring innen oppkjøp av konkursbo av alle størrelser; fra nettbutikker, fysiske butikker og butikkjeder til grossister og produsenter. Vi er eksperter på prising av varelager. Vi kan også gå inn i konkursrammede selskaper for å se om vi kan få bedriften opp på beina igjen, og om det er noe man kan gjøre for å øke lønnsomheten, legger Torje Gulbrandsen til.  

Håndterer praktiske prosesser ved konkursbo 
Miko Trading/Havaristen kan håndtere praktiske prosesser knyttet til konkursbo, inkludert lokalisering, identifisering, sikring, verdsettelse, realisasjon av aktiva og salg av virksomheter. 
Torje Gulbrandsen presiserer at de både har ressurser til å hjelpe bobestyrere og betjene konkurser, samtidig som de også har en økonomisk styrke som gjør at de kan snu seg fort.  

– Vi har et stort kontaktnett etter 50 år, og vi er kommet godt på vei med den nye avdelingen – som nå skal løftes til et høyere nivå, bekrefter GulbrandsenVi er også behjelpelige med å hjelpe bedriftseiere med å finne gode løsninger for en sømløs overgang til nye eiere, legger han til.  

Selskapet har i dag en årlig omsetning på nesten 200 millioner kroner, med 60 ansatte og 1000 kvadratmeter butikklokale og lager. 


En pioner innen sirkulærøkonomi 
Miko Trading/Havaristen selger også proffartikler i større partier, og kan ved behov «trade» og finne andre løsningerSelskapet var en tidlig pioner innenfor sirkulærøkonomi i Norge, og Torje Gulbrandsen er sikker på at det i fremtiden vil bli et enda større marked for å få omsatt varer som ikke kan selges i dagligvarehandelen.  

– Vårt «DNA» er å ta vare på verdier som ellers ville gått tapt, konkluderer han. Vi kjøper brannskader, røykskader, vannskader, trailervelt og lignende, i tillegg til alle typer av overskuddsvarer og feilproduksjonerinkludert feil på etikett, emballasje, innhold, farge, vekt og blanding. Vi har bygget opp virksomheten Havaristen med et lager som er større enn butikken, for å ta vare på store partier, og vi måler vår suksess på hvor mange varer vi klarer å gi et forlenget liv, avslutter Torje Gulbrandsen. 

Les mer...

2024-09-04 08.15

motebooking4

Erfarne møtebookere skaper verdi med berikende salgsmøter

Artikkel Møtebooking Norge AS, er et rendyrket bookingselskap med høy kompetanse innen møtebooking B2B. – Vi sørger for at kundene får en jevn flyt av nye salgsprosesser inn i selskapet sitt, konstaterer daglig...
esss7

Eksperter på utfordrende slukkesystemer

Artikkel Sprinklereksperten ESSS AS, har spesialkompetanse innen komplekse slukkesystemer og sprinkleranlegg for industri, gruvedrift, dekklager, fiskeindustri og mye mer. – Målet mitt er å levere skikkelige...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv