– Det vi så var at mange kvinner ikke fikk hjelp med inkontinensproblematikk, fremfall og fødselsskader. De har bare blitt en kasteball i det offentlige og fikk ikke de operasjonene de ønsket. Da spurte vi oss selv om laser kanskje kunne hjelpe dem, forteller jordmor og operasjonssykepleier Tove Nordahl.
Hun valgte å starte LaserKlinikk1 i Tønsberg sammen med ektemannen Mikael Nicolaidis; lege og spesialist i gynekologi og kvinnesykdommer. Målet til LaserKlinikk1 er å hjelpe alle de kvinnene som ikke har fått hjelp fra det offentlige og som lider i det stille med sine plager.
Helhetlig laserbehandling
LaserKlinikk1 var først ute i Norge med å tilby laserbehandlinger for vanlige tilstander ved hjelp av terapiene IntimaLase, IncontiLase, RenovaLase, og ProlapLase; teknikker som er blitt hyppig brukt i utlandet en god stund allerede. Nordahl utdyper engasjert:
– Da vi var på et utenlandsk seminar så vi at medisinsk laser blir mye brukt i England, USA, Dubai, Italia og Russland – også på sykehus. Da bestemte vi oss for å kjøpe inn en maskin, sånn at vi kan hjelpe kvinnene som sliter med disse plagene.
Deretter ble apparatet kjøpt inn – til den nette sum av 1,2 millioner kroner. Kjøpet forsvarte de ved å tilby et helhetlig laserbehandlingstilbud; alt fra tatoveringsfjerning til snorkebehandling kan du finne på behandlingslisten til LaserKlinikk1.
– Jeg har vært sykepleier siden 1993 og ble jordmor i 2002, så jeg har lang fartstid i yrket. Mannen min er gynekolog, og i utgangspunktet startet vi først opp KvinneDoktor og Jordmora som en ren kvinneklinikk. LaserKlinikk1 kom i kjølvannet av det, forklarer Nordahl.
Å være regulert i en uregulert bransje
Nordahl vil gjerne fremheve at de er en trygg legeklinikk som tilbyr trygge laserbehandlinger utført av autorisert helsepersonell med en mangeårig utdannelse.
– Medisinsk laser og vanlig laser blir som å sammenligne en sparkesykkel med en Porsche, sier hun tydelig oppgitt.
Det er ikke vanskelig å forstå hennes frustrasjon. Laserklinikkene har dukket opp overalt og økt i en tilnærmet eksplosjonsartet takt i løpet av de siste årene. Mange av klinikkene drives uforsvarlig, av folk uten tilstrekkelig kompetanse eller manglende fordypning i yrket. Økningen – eller rettere sagt: trenden, bekymrer Nordahl. Hun har nemlig selv blitt nødt til å rette opp i andre klinikkers feil og uaktsomhet, og har sett det meste – fra arr til rene brannskader.
– De som driver en slik klinikk skal vite hva de gjør, for billigapparater kan i verste fall gjøre skade.
– Det som provoserer meg er at du bare kan si at du utfører laser, men hva er laser? Kjører du en Porsche eller sparkesykkel? De tar jo like mye betalt, så det går jo ikke på det! For oss som har så lang utdannelse, går på så mange kurs og bruker så masse penger på utstyr, er det veldig frustrerende.
Hun ser allerede tendenser til at folk er blitt mer skeptiske, og håper at bransjen vil bli mer regulert i fremtiden.
Grundig konsultasjon
Som pasient hos LaserKlinikk1, går du alltid igjennom en grundig undersøkelse utført av spesialisten Dr. Nicolaidis før en eventuell vaginal behandling. Hans etiske og moralske standarder i kombinasjon med ultralydundersøkelse, samtale med pasienten og en generell konsultasjon, legger til grunn for om klinikken kan behandle dine plager. Nordahl understreker at de kun behandler medisinske plager, ikke skjønnhetsinngrep i underlivet.
– Vaginalt behandler vi fremfall, lekkasjeproblematikk, slappe skjeder, store kjønnslepper, vorter og lettblødende slimhinner. Og med vaginale laserbehandlinger kan du gå på jobb rett etterpå!
Fører tatoveringsblekket ut av kroppen
I dag har nesten alle en tatovering eller flere, og noen av oss har kanskje en tatovering de angrer litt ekstra på at de tok. Da er det godt å vite at LaserKlinikk1 har det nyeste og beste apparatet på markedet, som kan fjerne uønskede tatoveringer på langt under halve tiden enn ved en vanlig laserbehandling. Oftest tar det kun fire til seks behandlinger før tatoveringen er helt borte.
Nordahl plukker frem en eske og viser oss et håndstykke til utrolige 165.000 kroner, som er utviklet av hudleger og benyttes ved tatoveringslaserbehandlinger hos LaserKlinikk1.
– Dette håndstykket kalles «drilling», og når helt ned til makrofagene; cellene som prøver å kapsle inn blekket. Med en vanlig laser når man ikke hele veien ned, men dette smelter makrofagene, skaper punktblødninger og frigjør blekket slik at det føres ut av kroppen.
Hun sammenligner:
– Mens vanlig laser knuser blekket ned til grus, knuser dette håndstykket det til pulver.
Laserbehandling mot hårtap
I tillegg til vaginale laserbehandlinger og fjerning av tatoveringer, utfører Nordahl en rekke andre behandlinger, deriblant fjerning av føflekker, blodkar, akne, aknearr, neglesopp, fotvorter, fødselsmerker og fettansamlinger. I tillegg tilbyr hun også laserbehandling mot snorking – og faktisk også hårstimulering!
– Det var en som begynte med hårstimulering med laser selv, og merket plutselig at han fikk mer hår, smiler Nordahl, som forteller at forskjellen er merkbar allerede etter tre behandlinger.
– Alt vi gjør her hos oss er bunnet i studier, forsikrer hun avslutningsvis.