rollco2rollco1rollco3rollco4rollco5rollco6rollco7rollco8

Komplett produktutvalg innen lineær bevegelse

Rollco Norge AS, er eksperter på komponenter og løsninger for lineær bevegelse og automasjonsløsninger for industrien. Med egen produksjon i Sverige, kan Rollco Norge levere lineærstyring, skinneføringer, kuleskruer og komplette lineærmoduler – raskt og effektivt.

Med en solid bakgrunn innen pneumatikk, har Mads Dyhrfjeld jobbet med sylindere og ventiler i en årrekke. Produktspesialisten innen lineære løsninger; Rollco, henvendte seg til selskapet som Dyhrfjeld jobbet i rundt år 2000, for å presentere sine produkter og løsninger innen lineære bevegelserDet endte med at selskapet ble forhandler av Rollcos produkter, og i 2003 startet Dyhrfjeld en norsk avdeling for Rollco, som han lenge drev helt selv. 


– Selskapet Rollco, er tuftet og basert på lineær bevegelse, så det føltes naturlig å jobbe videre med det jeg hadde god erfaring med, konstaterer Dyhrfjeld innledningsvis 

Stort produktsortiment 
Siden den gang har Rollco hatt en jevn vekst, og fått nye og større lokasjoner hele fire ganger. I 2016 fikk Dyhrfjeld med seg selgeren Kenneth Røgeberg på det norske teamet.  

– Det som er mest unikt med Rollco, er at vi har et komplett utvalav produkter innenfor lineær bevegelse. Vi har hele spekteret, og det gjør oss ganske unike i bransjen, sier Røgeberg, som er flink på det tekniske og har en bakgrunn innen automasjon. 

Rollco har spesialisert seg på produkter innen industri, maskiner og automasjon  alt som skaper bevegelige operasjoner. Ved å videreutvikle seg innenfor stadig flere produktsegmenter, er Rollco i dag en stor og kjent aktør i hele Skandinavia.  

– Vi har blant annet blitt veldig store på aluminiumsprofiler, som brukes for å bygge rammeverk til maskiner og avskjermingerVi har også lineære motorer, mye skinneføringer i forskjellige utgaver og til ulike bruksområder, samt produkter som gir forflyttelse; for eksempel kuleskru, som man setter på en sveiv eller motor, forklarer Dyhrfjeld om Rollcos store produktsortiment.  


Rollco er representert i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og har dessuten avdelingskontorer i Taiwan og Italia.  

– Vi startet et avdelingskontor i Taiwan fordi vi så at mange av våre store kunder flyttet sin produksjon til Asiaog vi ønsket fortsatt å være en leverandør til disse kundene, understreker Røgeberg.  

Kortreist med egen produksjon  
Selv om produktsortimentet hovedsakelig henvender seg til industrikunder, beveger utviklingen seg nå i flere retninger ettersom automatisering blir aktuelt i mer eller mindre alle bransjer. 

– Vi ser stadig nye områder hvor man tenker automasjon, spesielt i forhold til smarthusløsninger. Det er dessuten veldig i vinden med bærekraft og miljøvern, og det blir mye mer automasjon i samfunnet. Det åpner opp for en ny og veldig spennende kundegruppe, understreker Dyhrfjeld 

Røgeberg legger til at Rollcos kjerneprodukter også har fått lengre levetid og bedre kvalitet enn tidligere, grunnet en svært fremoverlent organisasjon som tar produktutvikling på alvor.  

Hovedkontoret i Helsingborghar en teknisk avdeling, og jobber med produktutvikling fra Sverige. Dyhrfjeld kan fortelle at Rollco også produserer egne løsninger som man har konstruert helt fra bunnen av.  


– Rollco i Sverige har nettopp fått et splitter nytt bygg som er mye større enn det forrige, og de ønsker å være nummer én på markedet ved å ha et stort lager, egen produksjon, raske leveringstider og full kontroll på logistikken, fremholder Dyhrfjeld.  

Rollcos store satsning på egen produksjon ved hovedkontoret i Helsingborg, baner vei for en kortreist og rask levering fra eget lager. Ifølge Dyhrfjeld og Røgeberg er det store kontraster fra «gamle dager», da kunden ofte måtte vente i flere måneder på en leveranse.  

– I dag har kundene ofte høye forventninger til at de skal få produktene sine i løpet av kort tid. Det har vært én av de viktigste styringsparameterne til Rollco; vi har vært raske og fokuserte på å produsere og levere varer raskt, understreker Dyhrfjeld.  

Fremtidens lineærteknologi er miljøvennlig 
Både Dyhrfjeld og Røgeberg reiser ofte rundt og besøker bedrifter og kunder for å styrke Rollco Norges posisjon som den ledende leverandøren av lineærtekniske løsninger. Ved å være aktive og tørre å stikke hodet frem og besøke bedrifter de ikke kjenner fra før, har Rollcos norske avdeling økt betraktelig de siste årene.  

På Rollco Norges hjemmeside, kan kundene dessuten konfigurere sin egne lineærmodul, og få et helt skreddersydd produkt. Denne løsningen har Rollco fått mye skryt for.  

– Det er alltid forskjeller i lengde og høyde, og det er en stor fordel at kundene nå kan gå inn på vår nettside, konfigurere produktet og se det i 3D. Vi er veldig stolte av den flotte hjemmesiden vår, og vi får mange tilbakemeldinger av våre kunder om at de setter stor pris på den, sier Røgeberg med et smil.   


Rollcos eiere setter miljø og bærekraft høyt. Bærekraft er en viktig del av Rollcos virksomhet og har stort fokus i operativt og strategisk arbeid. Dyhrfjeld presiserer at bærekraftige arbeidsmetoder er avgjørende for at Rollco skal vokse seg enda større i tiden fremover.  

– Vi har egne målinger  bærekraft, og nesten alle selgerne i Rollco kjører elbil. Samtidig er vårt nye bygg i Sverige fullt miljøsertifisertVi har tross alt store ambisjoner om å vokse, og ønsker å hjelpe den norske industrien med å få bærekraftig og god lineærteknologi i sine løsninger, avslutter Mads Dyhrfjeld.  

Les mer...

2024-10-01 12.30

Etanorge1

Kompetansebedrift innen bioenergi satser stort på biobrenselanlegg til næringsbygg

Artikkel ETA Norge AS, tilbyr fornybare energiløsninger fra kvalitetsprodusenter – til private boliger, landbruk, næringsbygg og fjernvarmeanlegg. Sammen med AF Gruppen, satser varme- og energileverandøren fra...
elmec3

Nystartet elektromekanisk selskap satser stort nasjonalt med blå-grønn satsning

Artikkel Det nystartede elektromekaniske firmaet Elmec AS i Farsund, tilbyr elektromekaniske tjenester til industri-, offshore- og energisektoren, og satser for fullt på det blå-grønne skiftet. – Elmec er et...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv