155049 EI155049 EI0

Ivaretar gode, gamle håndverkstradisjoner

Pølsemaker Ruth Elisabeth Mikalsen og kokk Aina Tønnessen startet opp Enli Vestheim AS i juni 2013. Den dyktige og matglade duoen produserer kjøttprodukter med råvarer fra lokale bønder i Lister-regionen. I tillegg drifter de kjøkkenet på Lister Flypark, og tilbyr catering. Over hele linjen er det kvalitet og godt håndverk som står i fokus.

Mikalsen og Tønnessen startet med å drifte kjøkkenet på gamle Lister flypark. Det er stor aktivitet ved den nedlagte flyplassen. Hit kommer mange for kurs og konferanse, og ikke minst for den populære søndagsbuffeten.

– Siden vi skjærer kjøttet og lager produktene selv, har vi muligheten til å ha et større utvalg på buffeten enn de fleste andre. Den varierer, men byr på alt fra svinestek, lasagne, stroganoff, lammekoteletter, burgere, laks og kylling. Alt av sauser, pålegg og bacon lager vi selv, og vi har også mye glutenfritt. Det er et veldig fint område her, og mange legger kjøreturen ut hit på søndager. Da kommer de til oss for å spise etterpå. Så langt har det gått over all forventning, og det er veldig gøy, forteller de to.

De store lokalene består av en kafé og restaurant med sitteplasser til 50. I tillegg har de en storsal hvor de kan dekke til 200 personer. Denne brukes til buffeten samt til kurs og konferanser, bryllup, konfirmasjoner og andre arrangementer. Konferansesalen på sin side har plass til opp til 300 personer, og har alt av topp teknisk utstyr.

– Vi byr på lokalprodusert kjøtt, og lager alt fra skinke og pateer til spesialpølser i 10 forskjellige varianter. Smaken på pølsene er helt unike, og vi bruker mye grovmalt kjøtt. Nå før jul arrangerer vi også julebord, og da står det blant annet hjemmelaget pinnekjøtt på menyen. Dette er ekte håndverk, for vi er en nisjebedrift som ønsker å ivareta gamle håndverkstradisjoner.

Så langt har kunder også hatt muligheten til å kjøpe et utvalg kjøttprodukter fra Enli Vestheim AS to ganger i uka, torsdager og søndager. Målet er å kunne etablere en permanent kjøttdisk med eget utsalg i løpet av 2016. Gjennom et godt samarbeid med syv bønder på Lister, får de levering av gris, lam, storfe og kalv.

– Kundene kommer fra hele Sør-Norge og Østlandet for kurs og konferanse. Til søndagsbuffeten er det først og fremst lokalbefolkningen som kommer, samt turister om sommeren. Med etablering av kjøttdisken og utsalget, vil vi også rette oss mot de som ønsker å betale litt ekstra for å få de gode kjøttproduktene. Folk skryter veldig mye, og det kommer bare flere og flere! Innen catering tilbyr vi blant annet av tre forskjellige koldtbord og tapasbord, syv typer middager, grillbuffet om sommeren og en rekke småretter. Her kan vi også skreddersy ut fra kundenes ønsker.

Kurs- og konferansegjester kan få pakker som inkluderer frokost, lunsj og middag. I tillegg har Enli Vestheim AS god sengekapasitet, med 392 senger fordelt på hotell og vandrerhjem. Her får man alt på et sted, i forskjellige prisklasser.

Les mer...

2015-10-29 15.30

 

Hjelper installatører til en lettere hverdag med selvbetjent løsning

Artikkel Selskapet Xsecure AS er spesialister på sikker overføring av alarmer. Med den nettbaserte løsningen Xview, åpner man nå dørene for en helt ny hverdag for installatører, kunder og alarmstasjoner. – Det...
newtech4

Norskprodusert solcelleløsning gir syv ganger mer energi

Artikkel Suntracker er et solcelleanlegg som følger solens bane. Den norske innovasjonen føres av New-Tech AS fra Kristiansand, som har utviklet en effektiv og driftssikker løsning. – Man trenger ikke å fylle...

    Kontaktinformasjon

    • Enli Vestheim AS
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      916 47 316 / 414 02 275
    • Adresse:
      Lista Fly- og Næringspark
      4560 Vanse
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv